Τσίπρας κατηγορεί Μητσοτάκη: Διχάζετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό», κάνοντας λόγο για «προκατασκευασμένα επιχειρήματα»
του πρωθυπουργού για τα εργασιακά.

«Θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του πολιτισμού», καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «είναι απομονωμένη από την κοινωνία».


Στην ομιλία του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ασύστολα ψεύδη του εργασιακού νομοσχεδίου. Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση». Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για «στοχοποίηση των νέων. Θα γίνει μεγάλο brain drain, καθώς τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να εργάζονται με αναξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίες. Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Το λιοντάρι είναι ο εργοδότης, το ερίφιο ο εργαζόμενος».

«Ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση, καθώς «ο εργαζόμενος θα είναι απομονωμένος στη διαπραγμάτευση με τον πανίσχυρο εργοδότη».

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον τόπο μας πολέμησαν για αυτήν την ελευθερία».

«Ξεστοκάρετε το μίσος απέναντι στη νεότητα, το οποίο έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων».

«Νομοθετείτε την ασυδοσία σ' ένα εργασιακό τοπίο ασύγκριτο με αυτό της ΕΕ. Εκεί ο μέσος όρος των εργαζομένων που καλύπτεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι πάνω από 60%, ενώ στην Ελλάδα είναι 16%», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως το «νομοσχέδιο μάς γυρνάει δεκαετίες πίσω».

«Στον τόπο μας είναι επείγον να επιστρέψει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, το οποίο θα είναι το νέο μας κοινωνικό συμβόλαιο» τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νομοσχέδιο θα σημάνει την αρχή του τέλους σας γιατί έρχεστε σε σύγκρουση με το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας».

Ο κ. Τσίπρας στον λόγο του αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση «θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε και στη σύγχυση που έχει προκληθεί με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού για το σκεύασμα της AstraZeneca: «Εργαλειοποιήσατε χυδαία την Επιτροπή, ενώ δώσατε μόνο μια επιλογή εμβολίου στους πολίτες κάτω των 39 ετών». Προσέθεσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί διχασμό «και για τα εμβόλια, καθώς γίνεται λόγος για προνόμια εμβολιασμένων».

naftemporiki.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template