Δανία: Συμμαχία ΜΜΕ για διαπραγματεύσεις με τους κολοσσούς τεχνολογίας Google και Facebook.

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Τα κυριότερα ΜΜΕ στη Δανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαπραγματευτούν συλλογικά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας με τους κολοσσούς του διαδικτύου, όπως τη Google και το Facebook.

Σε μια άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία στην Ευρώπη, περίπου 30 όμιλοι, μεταξύ αυτών τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα DR και TV2, το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau και σχεδόν το σύνολο του μιντιακού τοπίου στη Δανία, ίδρυσαν έναν οργανισμό που θα κάνει επίσημη αρχή την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στιγκ Ερκόβ, γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης ένωσης έντυπου Τύπου της Δανίας, JP-Politikens Hus, ο οργανισμός αυτός θα τους αντιπροσωπεύει με κοινό τρόπο στη διαπραγμάτευση για το ύψος των δικαιωμάτων.

«Αυτό θα λειτουργεί ως μια εταιρεία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στις συζητήσεις μας με τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, όπως η Google και το Facebook», διευκρίνισε ο Ερσκόβ.

«Το βασικό αίτημά μας είναι οι τεχνολογικοί κολοσσοί να πληρώσουν ένα δίκαιο μερίδιο για τα ενημερωτικά περιεχόμενα που δημιουργούν τα δανέζικα ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποιούν και εκ των οποίων αντλούν κέρδη», επισήμανε.

«Ο στόχος είναι να δώσουμε μια μεγαλύτερη δύναμη στη διαπραγμάτευση», τη στιγμή που όμιλοι ΜΜΕ εκφράζουν τη λύπη τους για «ξεχωριστές, μη διαφανείς συμφωνίες» μεταξύ των διαδικτυακών κολοσσών και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, τόνισε ο Ερσκόβ.

Υπογράμμισε δε ότι οι κολοσσοί του διαδικτύου «χρησιμοποιούν μια στρατηγική διχασμού και κυριαρχίας και αυτό που ελπίζουμε να καταφέρουμε είναι μια συλλογική συμφωνία, που θα είναι επωφελής για το σύνολο του κλάδου».


Σύμφωνα με τον Στιγκ Ερσκόβ, οι συζητήσεις με τις μεγάλες εταιρείες του ίντερνετ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αρκετά σύντομα. «Υπάρχουν ήδη ανεπίσημες συζητήσεις με τη Google. Εντούτοις, δεν πιεζόμαστε και θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά», κατέληξε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Google διαβεβαίωσε πως σέβεται τη στρατηγική των δανέζικων ΜΜΕ: «Σεβόμαστε τον τρόπο με τον οποίο οι Δανοί συντάκτες επέλεξαν να διαπραγματευτούν και έχουμε ήδη προτείνει να αρχίσουμε συνομιλίες μαζί τους, με στόχο την επίτευξη δίκαιων και λογικών συμφωνιών που θα συνάδουν με τον νόμο». 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template