Συμμετοχή της Statiras Group A.E στo Δίκτυο Προστασίας του Παράκτιου Περιβάλλοντος Αμβρακικού-Λευκάδος

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Το παρόν έδωσε η STATIRAS GROUP AE τη Κυριακή 30 Μαΐου στη Κορωνησία Άρτας, συμμετέχοντας στη περιβαλλοντική δράση που διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Καθηγητή Χρ. Στύλιο.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η δημιουργία Δικτύου Προστασίας του Παράκτιου Περιβάλλοντος των Περιοχών Αμβρακικού – Λευκάδος, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2014 - 2020 «InterregRE.CO.RD - Καινοτόμες Στρατηγικές Έρευνας και Ανάπτυξης για τη Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμάτων στις Παράκτιες Περιοχές».

Η εταιρεία, μέσω του προϊοντικού της βραχίονα AMVRAKIKOS sea food & more, διαχειρίζεται αλιευτικά τη λιμνοθάλασσα Κόφτρα-Παληομπούκα Νεοχωρίου Άρτας και η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής της φιλοσοφίας. Εφαρμόζει στις δραστηριότητές της καλές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης και κι έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ΕΚΕ της ανάλογες δράσεις. Γι αυτό αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής της και συμμετείχε ενεργά στη δράση με την παρουσία του Προέδρου της κ. Ζώη Κολιού, της Γενικής Διευθύντριας κα Λίας Εγγλέζου , του ιχθυολόγου κ. Γιάννη Γαλάνη και ομάδας εργαζομένων της.



Η δράση ξεκίνησε με τον καθαρισμό της παραλίας της Κορωνησίας από τους συμμετέχοντες όπως το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Χρ. Παπαβασιλείου, το πολιτιστικό σύλλογο Κορωνησίας κ.α. περισυλλέγοντας (δυστυχώς) μεγάλο όγκο πλαστικών και λοιπών απορριμμάτων.


Με το πέρας του καθαρισμού της παραλίας ακολούθησαν ομιλίες σχετικές με περιβαλλοντικά θέματα και την κυκλική οικονομία, ενώ τον λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος της STATIRAS GROUP AE κ. Ζώης Κολιός.

Στη τοποθέτησή του, ο κ. Κολιός τόνισε πως το περιβάλλον και ειδικότερα η θάλασσα, είναι το σπίτι μας και ότι οφείλουμε να το προστατεύουμε ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Επίσης, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις του είναι στη διάθεση κάθε Φορέα ή δράσης προς την κατεύθυνση αυτή και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template