Στα 20 χιλιόμετρα απο την Καμπούλ οι Ταλιμπάν.Οι Αμερικανοί, τρέχουν για να σωθούν.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ο διασυρμός των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως συνεχίζεται στο Αφγανιστάν, καθώς το βράδυ οι Ταλιμπάν, προχώρησαν κι άλλο και πλέον βρίσκονται στα 20 χιλιόμετρα από την Καμπούλ και απέχουν 90 λεπτά από το αεροδρόμιο όπου έχουν «ταμπουρωθεί» οι Αμερικανοί, που τρέχουν για να σωθούν.



Συγκεκριμένα χθες κατέλαβαν την πόλη Μαϊντάν Σαρ, μία πόλη που βρίσκεται στα περίχωρα της Καμπούλ που απέχει μόλις 15-20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «βαθύτατα ταραγμένος» μετά τις πληροφορίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Αφγανών γυναικών από τους Ταλιμπάν.
Με ανησυχούν βαθύτατα οι πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ταλιμπάν επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα στις περιοχές που ελέγχουν», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. «Είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό και αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα δικαιώματα των Αφγανών κοριτσιών και γυναικών που αποκτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, να τους αφαιρούνται».

Η Μαδρίτη επαναπατρίζει το προσωπικό της πρεσβείας της

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του επαναπατρισμού του προσωπικού της πρεσβείας του στην Καμπούλ και Ισπανών πολιτών απέναντι στην ανελέητη προέλαση των Ταλιμπάν προς την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ανακοίνωσε «την έναρξη του επαναπατρισμού του προσωπικού της πρεσβείας, των Ισπανών που παρέμειναν στη χώρα και των Αφγανών και των οικογενειών τους που εργάστηκαν μαζί μας».

«Η Ισπανία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου αυτού της εκκένωσης της πρεσβείας εάν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.
Εκτός από την πρεσβεία, έξι Ισπανοί πολίτες παρέμεναν σήμερα στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο.
Το υπουργείο «εργάζεται για τον συντονισμό της μεταφοράς Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν στις στρατιωτικές αποστολές και στα ισπανικά προγράμματα συνεργασίας στο Αφγανιστάν»,
και είναι σε επαφή με τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Από το 2014, 55 μεταφραστές και οι οικογένειές τους έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.








Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template