ΔΥΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ-Σκηνές φρίκης και τρόμου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ-Νεκροί 4 πεζοναύτες-Πανω απο 40 οι νεκροί

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΆ ΟΙ ΕΚΡΉΞΕΙς ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ..
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για μεγάλη έκρηξη! Πληροφορίες μιλούν για βομβιστή αυτοκτονία ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και Αμερικανοί πεζοναύτες.

Πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 40 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες είναι σχεδόν 120, με βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συγκλονίζουν δείχνοντας ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν μεγάλο αριθμό πληγέντων.


Όλοι πλέον μετά την ξαφνική απομάκρυνση των Αμερικανών και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν εκφράζουν φόβους για αναβίωση της τρομοκρατίας.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν που μίλησε στο Reuters ενώ στους 4 έφτασαν οι νεκροί Αμερικανοί πεζοναύτες όπως επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Καμπούλ.


Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη 2η έκρηξη

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι του αεροδρομίου της Καμπούλ ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, συμπληρώνοντας ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, στην πύλη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», έγραψε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.


Δημοσιογράφος του Fox News δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν (άγνωστο ακόμα αλλά πλέον υπάρχουν και Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς), ενώ αξιωματούχος των Ταλιμπάν είπε ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά.

Μέχρι στιγμής, γίνονται αναφορές για πάνω από 70 τραυματίες. Λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν για επίθεση αυτοκτονίας

Βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.



Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Δημοσιογράφος στην Καμπούλ μετέφρασε και έστειλε δήλωση του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμιουλάχ Μουτζαχίντ, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιηθεί για πιθανή επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο.

«Οι Ταλιμπάν είναι δεσμευμένοι στη διεθνή κοινότητα και δεν θα επιτρέψουν τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν το Αφγανιστάν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους. Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανές τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο ISIS», φέρεται ότι είπε ο Μουτζαχίντ.

Φωτογραφίες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί στην περιοχή. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται ματωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρονται με καρότσια.

Η Αμερικανική πρεσβεία απέστειλε μήνυμα προς τους Αμερικανούς να εκκενώσουν το αεροδρόμιο καθώς και να αποφύγουν να προσέλθουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική πύλη έξω από το αεροδρόμιο με πυροβολισμούς να σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος είπε πως πολλοί Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, διευκρινίζοντας ότι δεν επηρεάστηκαν οι τουρκικές μονάδες.

Χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά του αεροδρομίου εδώ και μέρες, προσπαθώντας να διαφύγουν από τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Παράλληλα, χώρες της Δύσης είχαν προειδοποιήσει τις προηγούμενες ώρες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.


Πυρά κατά ιταλικού C-130 νωρίτερα

Ένα αεροσκάφος C-130J Super Hercules της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέρος της συμμαχικής επιχείρησης εκκένωσης του Αφγανιστάν, δέχθηκε πυρά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ «Χαμίντ Καρζάι», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TG24, που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, το αεροσκάφος δεν «χτυπήθηκε», ωστόσο ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει μανούβρες για να αποφύγει τα πυρά, με συνέπεια να επικρατήσουν στιγμές πανικού μέσα σε αυτό.


Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώσαν τους πυροβολισμούς κατά του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Sky, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 98 Αφγανοί πολίτες.

Βρετανία: «Έχουμε αξιόπιστη πληροφορία για επικείμενη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ»

Υπάρχουν "πάρα πολύ αξιόπιστες" πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template