Ο τρισυπόστατος, ανευθυνοϋπεύθυνος, Περιφερειάρχης και η προκλητική ασυλία από τα ΜΜΕ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πριν λίγους μήνες όταν εξελισσόταν η υπόθεση του χωρισμού του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη ο ίδιος ζήτησε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σεβασμό στην ιδιωτικότητα και την προσωπική του ζωή.

Η συντριπτική πλειοψηφία το σεβάστηκε και οι αναφορές που είχαν φουντώσει ως πυρκαγιά έσβησαν χωρίς να χρειαστούν ericsson και canadair.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όμως, η ασυλία αυτή συνεχίζεται έως και σήμερα ενώ καίγεται η Αττική χωρίς το θέμα να αφορά στα προσωπικά δεδομένα του περιφερειάρχη.
Τουναντίον, αφορά στον τρόπο με τον οποίο κάνει ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε ή θα έπρεπε να έχει αντιδράσει καλύτερα η Περιφέρεια για να περιοριστεί το κακό από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική.

Προφανώς κανείς δεν λέει ότι θα έπρεπε να τις σβήσει ο ίδιος ή οι υπηρεσίες του. Όμως υπάρχουν πολλές απορίες για τον καθαρισμό των δασών, για τις αντιπυρικές ζώνες για τον συντονισμό των υπηρεσιών. Και τελικά για τον ρόλο που έχει η Περιφέρεια ή τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει και πως τον έχει διεκδικήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Προφανώς, το κακό που μας βρήκε στο Μάτι πριν από 3 χρόνια ή στη Μάνδρα παλαιότερα δεν είναι το ίδιο με αυτό που συνέβη φέτος. Βασική διαφορά το γεγονός ότι εκεί υπήρχαν νεκροί.

Όμως σε εκείνες τις περιπτώσεις όλοι έπεσαν επάνω στην τότε περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την «έσκισαν» χωρίς έλεος. Μπορεί δίκαια. Θα αποδειχθεί τελικά από τη Δικαιοσύνη.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι η δουλειά των ΜΜΕ είναι να «σκίζουν» ανθρώπους. Όχι. Αλλά δουλειά τους είναι να κάνουν κριτική, να επισημαίνουν, να τεκμηριώνουν, έστω να ρωτάνε.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση του τρισυπόστατου κ. Πατούλη (κομματικό στέλεχος, Περιφερειάρχης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου) ο ίδιος περιδιαβαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα εμφανιζόμενος πολύ βολικά ως ρεπόρτερ και μας ενημερώνει που έχει φωτιά και που πάνε οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η δουλειά του δεν είναι αυτή. Και η δουλειά των ΜΜΕ επίσης δεν είναι αυτή. Η δουλειά τους είναι να τον ρωτάνε ποια ήταν η προετοιμασία από την πλευρά της Περιφέρειας. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει κάνει με τις δικές της δυνάμεις, για να συντονίσει τους δημάρχους για να λύσει χρόνια θεσμικά ζητήματα εμπλοκής αρμοδιοτήτων.

Και στις ελάχιστες φορές που ρωτήθηκε, για παράδειγμα, για τις αντιπυρικές ζώνες που ομολογημένα δεν υπάρχουν απάντησε με ένα βολικό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, φταίει το δασαρχείο και… καθάρισε. Χωρίς στη συνέχεια έστω να ρωτήσει κάποιος και εσείς τι κάνατε παρόλα αυτά για να υποχρεώσετε το δασαρχείο να κάνει τη δική του δουλειά.

Για τον κ. Πατούλη του 2021 οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι σχεδόν μηδενικές και άρα ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτε. Για τον προεκλογικό κ. Πατούλη οι ευθύνες της περιφέρειας ήταν τεράστιες και άρα ο ρόλος της κομβικός.

Διαλέγουμε και παίρνουμε. Και τα δύο δεν γίνεται.

Προφανώς το παιχνίδι της μετάθεσης των ευθυνών και της προστασίας των ανευθυνοϋπεύθυνων δεν αποτελεί μοναδικό ελληνικό φαινόμενο.

Όχι, υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Το θέμα είναι λοιπόν όλοι τα κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Κυρίως τα ΜΜΕ που από τη φύση τους πρέπει να είναι ταγμένα με την πλευρά της αλήθειας. Εάν φυσικά μπορούν. Κρίνονται όμως όλοι.
Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template