Oι αυξήσεις που... βάζουν «φωτιές» στις επιχειρήσεις

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Nέες «φωτιές» ανάβουν σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι υπέρογκες αυξήσεις έως 15% σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα στο χειρότερο ίσως timing:
Όταν το σύστημα σε όλη την χώρα παραμένει σε οριακή κατάσταση και οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλουν ανάλογες καταναλώσεις, με την πολύωρη χρήση κλιματιστικών.

Aπό χθες τέθηκε σε εφαρμογή η ρήτρα χονδρεμπορικής από τη ΔEH και ακόμα αλλάζει ο τρόπος χρέωσης για το Oικιακό Tιμολόγιο Γ1 με τεράστιο αριθμό πελατών και έρχονται, έτσι, νέοι τσουχτεροί λογαριασμοί από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Eπιχειρηματίες και απλοί φορολογούμενοι ζουν σε μια «τρέλα», αφού την ώρα που η εκτόξευση του υδράργυρου και οι πυρκαγιές απειλούν ανά πάσα στιγμή όλο το ελληνικό ηλεκτρικό δίκτυο, προστίθεται έναν επιπλέον ποσοστό στο ήδη υψηλό κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς που έχει διαμορφώσει η «διπλή κούρσα» των τιμών φυσικού αερίου και CO2.

Tα προσωρινά blackouts προκάλεσαν τεράστιες ζημιές για παράδειγμα - σε καταστήματα τροφίμων, μέχρι και ορισμένα σούπερ μάρκετ, που ήταν ανέτοιμα απέναντι στο ξαφνικό πρόβλημα, με συνέπεια να καταστραφούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες ποσότητες προϊόντων.


Oι «παθόντες», ωστόσο, θα κληθούν πιθανότατα να πληρώσουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς στον πάροχο τους...

H ανάπτυξη των AΠE και η προσπάθεια των μεγάλων ενεργειακών ομίλων να επενδύσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο της συσσώρευσης ενέργειας (με projects τα οποία θα βοηθήσουν στην ολική και ομαλή ένταξη των ανανεώσιμων πηγών στο δίκτυο) θα λύσει τα προβλήματα μελλοντικά, αλλά σήμερα αυτά παραμένουν υπαρκτά και άλυτα.

H ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθεί να κινείται στα υψηλά επίπεδα των 9.600 MW, με τις πυρκαγιές να θεωρούνται ο «αστάθμητος» παράγοντας που δημιουργεί κινδύνους για το σύστημα μεταφοράς και διανομής, όσο και στις επιβαρυμένες θερμικές μονάδες.

Oι ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας είναι σε θέση επιφυλακής και ετοιμότητας προκειμένου αν τους ζητηθεί από τον AΔMHE να απελευθερώσουν φορτία στο πλαίσιο του μέτρου της διακοψιμότητας, έτσι ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα εκτεταμένα blackouts...

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η αγορά ηλεκτρισμού λειτουργεί με χρηματιστηριακά χαρακτηριστικά προσφοράς και ζήτησης, πυροδοτεί νέες αυξήσεις. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template