Στην κόλαση του Panjshir : Μεγάλες απώλειες οι Ταλιμπάν από τις δυνάμεις του Αχμάντ Μανσούρ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021


Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα  Πέμπτη ότι κατέλαβαν το κέντρο της συνοικίας Σουτούλ στο Πανσίρ μαζί με 11 φυλάκια που κρατούσαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που ηγείται ο Αχμαντ Μασούντ

Μέλος της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν δήλωσε ότι 34 μέλη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις που ξεκίνησαν χθες το βράδυ.


Οι Ταλιμπάν μοιράστηκαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο λέγοντας ότι οι δυνάμεις τους είχαν προχωρήσει στην περιοχή Σούτουλ.

"Βαρύς φόρος έχει προκληθεί στην αντίθετη πλευρά στις χθεσινές επιχειρήσεις καθώς και στις σημερινές συγκρούσεις στην περιοχή Σούτουλ του Πανσισίρ", δήλωσε ο Ιναμούλα Σαμανγκάνι, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πιστές στον Αχμάντ Μασούντ απέρριψαν τα στοιχεία και υποστήριξαν ότι οι Ταλιμπάν έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευτικού μετώπου, Φαχίμ Ντάστι, δήλωσε ότι 350 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 290 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Οι Ταλιμπάν απέρριψαν τα στοιχεία.

"Χθες το βράδυ οι Ταλιμπάν έκαναν πολλές προσπάθειες να εισέλθουν στην περιοχή Σούτουλ μέσω των βουνών Τζαμπάλ Σιράτζ, αλλά οι προσπάθειές τους απέτυχαν, τα πτώματά τους παρέμειναν στο πεδίο της μάχης και πήραν μόνο 40 πτώματα μαζί τους", δήλωσε ο Ντάστι.

Οι συγκρούσεις έρχονται καθώς οι πολιτικές προσπάθειες απέτυχαν να επιτύχουν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ένας αναλυτής είπε ότι τέτοιες συγκρούσεις δεν θα ωφελήσουν καμία πλευρά και υπάρχει ανάγκη να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων υπό τον Αχμάντ Μασούντ.

"Το αίτημά μου είναι οι Ταλιμπάν να επιδείξουν κάποιο συμβιβασμό, να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις και να αποφύγουν τις βιαστικές αποφάσεις για τον πόλεμο. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Και οι δύο πλευρές έχουν εμπλακεί. Γιατί οι νέοι μας να σκοτώνονται μεταξύ τους; Οι ξένοι δεν είναι πλέον στη χώρα Πρέπει να ζούμε σαν αδέλφια ", δήλωσε ο Ishaq Gailani, επικεφαλής του Εθνικού Κινήματος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.

Αυτό έρχεται εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των πολιτικών ηγετών και της ηγεσίας των Ταλιμπάν για τον σχηματισμό κυβέρνησης "χωρίς αποκλεισμούς". Οι μάχες στο Πανσίσιρ εντάθηκαν ώρες μετά την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template