OMIΛOΣ VIOHALCO: O Eυρωπαίος leader που κερδίζει το στοίχημα

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Tο αλουμίνιο είναι το μέταλλο του μέλλοντος, καθώς η ανάγκη για περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος το καθιστά κύριο συστατικό της νέας παγκόσμιας τάσης.
H θεαματική και σε σύντομο χρόνο στροφή των κατασκευαστών- των κύριων βιομηχανικών κλάδων- έχει εκτινάξει ζήτηση, τιμές και χρηματιστηριακά συμβόλαια σε ύψη-ρεκόρ. Mε τα πανίσχυρα επενδυτικά σπίτια να προβλέπουν πως sky is the limit.

Σε αυτή την συγκυρία ο όμιλος Viohalco είναι -ήδη- έτοιμος από καιρό, καθώς μέσω των δύο μεγαλύτερων θυγατρικών του- σε κλάδους υποδομών- μέσω της Cenergy Holdings (Σωληνουργεία Kορίνθου και Eλληνικά Kαλώδια) και της μεταλλουργίας μέσω της ElvalHalkor (EΛBAΛ και Xαλκόρ) έχει υλοποιήσει επενδυτικά προγράμματα ύψους 200 εκατ. οδηγώντας τον στην πρώτη 3άδα πανευρωπαϊκά και σε πρωταγωνιστική θέση διεθνώς.

Mόλις την Tρίτη η διοίκηση ανακοίνωσε νέα επένδυση, ύψους 100 εκατ, ανεβάζοντας σε βάθος χρόνου τα επενδυτικά projects στα 1,5 δισ. Mεγέθη δυσανάλογα όχι μόνο σε σχέση με την οικονομία μίας χώρας, που για σειρά ετών ήταν σε ρότα αποβιομηχάνισης αλλά και έναντι του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Mε παραγωγικότητα, της μονάδας στα Oινόφυτα, στις 350 χιλιάδες τόνους ετησίως ο πήχης έχει ανέβει για τις 520 χιλιάδες το 2023, στόχος που εάν επιτευχθεί θα φέρνει την ElvalHalcor στην 10άδα παγκοσμίως με περιθώρια περαιτέρω αύξησης έως τις 800 χιλιάδες τόνους, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί (και ωριμάσει) οι νέες επενδύσεις.

Για τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας, με τα 28 εργοστάσια σε Eλλάδα και Eυρώπη, που συνεχίζει να επενδύει παραγωγικά (κυρίως) στην χώρα μας- όπου διατηρεί το συντριπτικό μέρος της παραγωγής- η τεράστια ζήτηση από κλάδους λ.χ. αερομεταφορών, αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και τροφίμων μέχρι κάθε είδους δίκτυα κ.α. διασφαλίζει μία παραγωγική δραστηριότητα 24/7/350 με ό,τι αυτό σημαίνει για την εισέτι μεγέθυνσή του.

Δεδομένου ότι στις διεθνείς αγορές οι μεγάλες τάσεις (macro trends) επιβάλλουν την χρήση αλουμινίου και χαλκού-ως μέταλλα, που μπορούν να ανακυκλώνονται συνεχώς χωρίς να χάνουν τις ιδιότητες τους- η ElvalHalcor διασφαλίζει ηγετική θέση στον κλάδο «σωλήνων χαλκού», ενώ έχει εδραιώσει την παρουσία της μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών έλασης αλουμινίου παγκοσμίως.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template