Εξαγωγές 600 εκατ. ευρώ παγκοσμίως ανακοίνωσε το EFA Group! - Ο ελληνικός κολοσσός που κυριάρχησε στις παγκόσμιες αγορές

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σε μια εντυπωσιακού περιεχομένου ανακοίνωση ο ελληνικός όμιλος εταιρειών EFA GROUP, ανακοίνωσε ότι με την ολοκλήρωση παράδοσης συστημάτων της Theon Sensors (της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτροοπτικών συστημάτων) σε Βραζιλία, της SCYTALYS σε Ιαπωνία, Ινδονησία και με νέο συμβόλαιο της SCYTALYS στη Νότια Κορέα -αμφότερες οι εταιρείες μέλη του EFA Group- συμπληρώνει σήμερα 600 εκατ. ευρώ σε εξαγωγές!

To EFA GROUP έχει έδρα το Κορωπί και δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας, νέων τεχνολογιών και ασφάλειας για πάνω από 30 χρόνια, εξάγοντας προηγμένη ελληνική αμυντική τεχνολογία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Βρετανία, η Νότιος Κορέα κλπ. δηλαδή χώρες με εξαιρετικά προηγμένη αμυντική βιομηχανία. Αλλά τα ελληνικά προϊόντα είναι καλύτερα στο τομέα τους από τις εταιρείες των παραπάνω χωρών. Γι' αυτό κι επιλέγονται.

Ο όμιλος κάνει πράξη αυτό που έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές εταιρείες: Αποδεικνύουν ότι τα ελληνικά μυαλά σε συνδυασμό με μεθοδικότητα και πειθαρχία και προπάντων, συνέπεια, είναι ανίκητα όταν συνδυάζονται.

Σε τεχνικό επίπεδο η αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει αδιάλειπτα ο Όμιλος EFA GROUP οφείλεται στη σταθερή προσήλωση της εταιρίας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Όμιλος EFA GROUP, εντός του 2021, επενδύει το 15% του τζίρου του σε έρευνα & ανάπτυξη με στόχο η ψηφιοποίηση, οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία και καινούργια προϊόντα να ενσωματωθούν στις δομές του Ομίλου!

Ποια άλλη ελληνική εταιρεία επανεπενδύει το 15% του τζίρου (όχι απλά τον κερδών) ετησίως σε έρευνα και ανάπτυξη;


Παντού είναι ένα βήμα μπροστά από τους κύριους ανταγωνιστές του στις παγκόσμιες αγορές, την ισραηλινή Elbit και την γαλλική Thales στο τομέα των ηλεκτροοπτικών.

Ο όμιλος συμπλήρωσε σήμερα το μέγεθος αυτό σε συνολικές εξαγωγές με την παράδοση μονόκυαλων και δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στη Βραζιλία από την Theon Sensors, τόσο στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, όσο και στον Στρατό της.

Κάτω φωτό από την παράδοση της αντίστοιχης παραγγελίας της εταιρείας στον καναδικό Στρατό:


Η εταιρία SCYTALYS ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων - ULS στην Ιαπωνία, καθώς και την προκαταρτική φάση σχεδίασης θέτοντας τα θεμέλια για την ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας στο πλαίσιο της εκτέλεσης σύμβασης έργου με το yπουργείο Άμυνας της χώρας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της στη Νότια Κορέα, η SCYTALYS ανέλαβε την παροχή τεχνολογίας Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της τοπικής εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα αυτό.


Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα έχει υπάρξει κατά το παρελθόν κριτική γιατί η SCYTALYS (που μεταξύ άλλων αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα Link-16 για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις!) επιλέχθηκε για να αναπτύξει, δημιουργήσει και τελικά εγκαταστήσει στο P-3HN το σύστημα Αποστολής & Μάχης!

Όταν ένοπλες δυνάμεις από Σιγκαπούρη μέχρι Βρετανία «κάνουν ουρά» για να γίνουν δεκτές οι παραγγελίες τους, γιατί απλά είναι οι καλύτεροι παγκοσμίως! Και είναι Έλληνες!

Η κάτωθι φωτό είναι από το «Κέντρο Διαλειτουργικότητας» (το αντίστοιχο ΕΘΚΕΠΙΧ) των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας που ανέπτυξε και κατασκεύασε η SCYTALYS για να ξέρουμε σε τι δυνατότητες αναφερόμαστε:Στην παρακάτω φωτό ο πρόεδρος του EFA GROUP Κρίστιαν Χατζημηνάς (αριστερά) και ο πρόεδρος της ΕΛΕΑΑ (ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΆΜΥΝΑΣ) και κορυφαίο στέλεχος του ομίλου, Νίκος Παπάτσας (δεξιά).

O Κρίστιαν Χατζημηνάς, με αφορμή την συμπλήρωση του ορόσημου των 600 εκατ. ευρώ εξαγωγών, δήλωσε σχετικά: «Στον Όμιλο EFA GROUP επενδύουμε στην έρευνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής, σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό κλάδο και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη απαιτητικών πελατών σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την εθνική οικονομία και παράλληλα δημιουργούμε θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, αξιοποιώντας το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινώσουμε αναλυτικά τις νέες πωλήσεις για το 2ο εξάμηνο του 2021 που έχει επιτύχει ο Όμιλος EFA GROUP.

Επιτυγχάνοντας σήμερα €600 εκατ. σε εξαγωγές βάζουμε το στόχο ακόμη ψηλότερα καθώς υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τόσο στην παραγωγή, όσο και στην έρευνα και τεχνολογία αποσκοπώντας, βάσει υφισταμένων συμβολαίων και ρεαλιστικών μας παραδοχών/προοπτικών να φτάσουμε, μέχρι το 2024, την αξία των εξαγωγών μας πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Πιστεύουμε βαθιά πως η ελληνική αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο συντελεστή ανάπτυξης και προόδου της χώρας. Σήμερα τιμάμε τους 300 συναδέλφους και συναδέλφισσές μας που χάριν στην εργασία, το πάθος και τις δεξιότητές τους επιτύχαμε τους στόχους μας, και τους ευχαριστούμε».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template