ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ο Μητσοτάκης εκθείασε την εμβολιασμένη Πορτογαλία που έχει υποστεί... πανωλεθρία !!!

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Δεν σας τιμωρώ αλλά σας προστατεύω. Προσπαθεί αλλά δεν πείθει ο πρωθυπουργός καθώς τιμωρεί όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν καθώς όπως αποδεικνύεται καθημερινά η ανικανότητα των εμβολίων σε εμβολιασμένες χώρες όπως πχ η Πορτογαλία την οποία εκθείασε με 98% των εμβολιασμένων  αυτή την στιγμή κλείνει τα σύνορά της και επιβάλει self test στους εμβολιασμένους πολίτες για να μπουν σε κλειστούς χώρους. 


Τον... πόλεμο με τους ανεμβολίαστους συνεχίζει η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει ότι και οι εμβολιασμένοι διασπείρουν κορωνοϊό, και οι εμβολιασμένοι νοσούν και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Σε μια κίνηση πανικού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε -κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβολίου- την επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τις 16 Ιανουαρίου. 
Μάλιστα, το πρόστιμο θα βεβαιώνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Στην ουσία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ. Πρόκειται για ένα μέτρο, ωστόσο, με αμφίβολα αποτελέσματα, όπως προέκυψε εξάλλου από την επιβολή του στους υγειονομικούς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν με κενά, λόγω των αναστολών εργασίας καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε αναστολή έχουν βγει περίπου 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Το παράδειγμα της... Πορτογαλίας

Σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το πρόστιμο δεν έχει... τιμωρητικό χαρακτήρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κυρίως οι άνω των 60 ετών νοσηλεύονται πολλοί εκ των οποίων χάνουν τη μάχη, ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Πορτογαλίας.
«Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι.
Σκεφτείτε ότι στην Πορτογαλία όπου οι άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 98%, αν δεν κάνω λάθος, άμα δείτε τα δεδομένα οι κατειλημμένες ΜΕΘ και οι απώλειες είναι ελάχιστες. Αντίθετα, στην Ελλάδα, και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει, το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%» είπε χαρακτηριστικά.
Για την ιστορία, πάντως, υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία -μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως- επέβαλε εκ νέου περιορισμούς, προκειμένου να σταματήσει την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα, ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους, να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας.
Εξάλλου, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την παραμονή στα ξενοδοχεία, το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο ή να δειπνήσει στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.
Επιπλέον, επέβαλε εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού μετά την περίοδο των εορτών.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template