Καιρός: Η κακοκαιρία «Κάρμελ» ντύνει στα «λευκά» τη χώρα,

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Χιόνια και στην Αττική πάνω από τα 300 μέτρα, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Διακοπή ρεύματος σε χωριά στην Εύβοια
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας σήμερα, καθώς ήδη σημειώθηκαν βροχές και χιονοπτώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα και οι άνεμοι ενισχύονται συνεχώς.

Κάτοικοι των βορείων προαστίων σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Διόνυσο ξύπνησαν σε χιονισμένο τοπίο, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση στα κεντρικά και βόρεια σε χαμηλά υψόμετρα.


Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής. Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.




Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, evianews.com, επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμου, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Στενή Ευβοίας.

Ο άντρας βρέθηκε στο βουνό, όταν περπατούσε στο χιόνι και ξαφνικά εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο.


Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στην περιοχή, κατά το ρεπορτάζ, εθελοντές από τα Ψαχνά Ευβοίας που κατάφεραν αισίως να τον απεγκλωβίσουν, ενώ η υγεία του είναι καλή.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο θα είναι κατά βάση ασθενείς, αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template