Four Seasons: Το πιο ακριβό δείπνο -παραμονή Πρωτοχρονιάς- με 650 ευρώ το άτομο

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Οι σεφ έχουν σκηνοθετήσει, με λέξεις και υλικά, ευφάνταστα εορταστικά μενού, οι πρώτες δελεαστικές φωτογραφίες έχουν προστεθεί ήδη σαν κράχτες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όλα μοιάζουν έτοιμα για να γιορτάσουμε, επιτέλους και εκτός σπιτιού, τα Χριστούγεννα και να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με κάθε επισημότητα, ανακαλύπτοντας γαστρονομικούς συνδυασμούς που δεν είχαμε φανταστεί πριν.


Πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα.


Τα κινητά τηλέφωνα των maitres δεν σταματούν να χτυπούν. Και οι online κρατήσεις ακόμη μοιάζουν να είναι σχεδόν «κλειστές.» Ήδη.

Όλοι όσοι δεν φρόντισαν εγκαίρως να κλείσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο για απόδραση σε έναν εξωτικό προορισμό, και με τη σκιά του επίμονου Covid-19 και των απρόβλεπτων μεταλλάξεων, διεκδικούν τώρα μία κράτηση στα δημοφιλέστερα εστιατόρια, κλαμπ, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, μπαρ της πόλης…





Ζεις μονάχα δυο φορές. «Γιορτάστε την πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου με στιλ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Pelagos, όπου ο σεφ Luca Piscazzi προσεγγίζει κλασικά γιορτινά πιάτα με τη δική του δημιουργική ανάγνωση.»


Αν επιλέξετε να περάσετε τις γιορτές στο Four Seasons Αstir Palace Hotel Athens και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Pelagos, το οποίο, έξι μήνες μετά το άνοιγμα του, απέκτησε ένα αστέρι, θα πρέπει να υπολογίσετε για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 650 ευρώ το άτομο (450 ευρώ και 200 wine pairing).

Xωρίς διαμονή.


Θέλετε να μάθετε τι περιλαμβάνει το μενού, για να σας ανοίξει η όρεξη; Από πρωτοχρονιάτικα καναπεδάκια και «κόκκινες» γαρίδες (με παντζάρι, εσπεριδοειδή, σαφράν, σκόρδο) μέχρι φουά γκρα με καπνιστό χέλι και πράσινο μήλο, carbonara με θαλασσινά, καραβίδες με σελινόριζα, καλκάνι με κουνουπίδι και λεμόνι, γιαπωνέζικο βοδινό με μαύρη τρούφα και σοκολάτα 2022 για επιδόρπιο.



Αν πάλι, προτιμάτε να μείνετε σπίτι την Πρωτοχρονιά και να δειπνήσετε έξω με φίλους ή την οικογένεια σας την Παραμονή των Χριστουγέννων και πάλι στο Pelagos, προτείνεται το αντίστοιχο μενού, με μικρές διαφορές, έναντι 400 ευρώ το άτομο (250 ευρώ και 150 ευρώ για το wine pairing).

Βρείτε τις διαφορές λοιπόν, με χριστουγεννιάτικα καναπεδάκια αυτή τη φορά, χτένια, carbonara με θαλασσινά, καλκάνι με κουνουπίδι, κοτόπουλο με κολοκύθα και μηλόπιτα.



Kοιτάξαμε και για δωμάτιο online, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, χωρίς αποτέλεσμα. The night is young.

Υπάρχουν πάντοτε και οι εναλλακτικές, όπως και πάλι στη Βουλιαγμένη, με το Moorings και το συγκρότημα Otherview λάιβ, για πρωτοχρονιάτικο μενού με 95 ευρώ το άτομο, μακαρόν από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό, σούπα βελουτέ καραβίδας με μαραθόριζα, ψητό φιλέτο φασιανού με πουρέ πράσου, σαλάτα με βουβαλίσια μπουράτα και pesto καρυδιού, μους bitter σοκολάτας…

Για ένα διαφορετικό New Year’s Eve Gala, στο ξενοδοχείο Margi, υπολογίστε περίπου 149 ευρώ, το άτομο, με είσοδο για το πάρτι που θα ακολουθήσει, ή ακόμη καλύτερα, μπορείτε να σκεφτείτε την προοπτική της κράτησης ενός Executive Double Room με 585 ευρώ το άτομο, για 2 βράδια, και το πρωτοχρονιάτικο δείπνο να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Κι αν προτιμήσουμε να μείνουμε στο κέντρο της πόλης; Για να δούμε και τα πυροτεχνήματα; Ας κάνουμε μία στάση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Θα μας υποδεχτούν οι Καρυοθραύστες στην είσοδο. Θέλετε να μάθετε πρώτοι τις προτάσεις για τις γιορτές;



H Παραμονή Χριστουγέννων, στο GB Roof Garden, με θέα την Ακρόπολη, μουσική από ζωντανή ορχήστρα και DJ Set, κοστίζει 270 ευρώ το άτομο.

Και τι θα συναντήσουμε στο μενού; Μπαρμπούνι ταρτάρ με μανταρίνι και χαβιάρι, μανιτάρια στην κοκοτιέρα με κάστανα, χριστόψαρο με σέλινο και παραδοσιακή γαλοπούλα, γιορτινή μπάλα με μους βανίλιας…

Kαι τι θα πρέπει να υπολογίσουμε για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ξενοδοχείο Grande Bretagne;

Ένα μουσικό ντουέτο θα συνοδεύσει το εορταστικό μας δείπνο, λίγες ώρες πριν από τον ερχομό του καινούργιου έτους, με βασιλικό καβούρι με χαβιάρι, μπρόκολο και περγαμόντο, καραβίδες και αχνιστά όστρακα, ραβιόλι με πάπια και αγκινάρες Ιερουσαλήμ, φιλέτο μόσχου με χειμωνιάτικη τρούφα, μους με γιαούρτι και μέλι…

Στην τιμή των 495 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο.


Χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούμε από την πλατεία Συντάγματος, θα βρεθούμε στο Ξενοδοχείο King George και συγκεκριμένα στο Tudor Hall.

Για τα Χριστούγεννα, με 250 ευρώ το άτομο και συνοδεία μουσικής, θα απολαύσουμε καρπάτσιο σολωμού, βελουτέ κολοκύθα, ραβιόλι με γαρίδες, πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα και γιορτινή μπάλα…



Και την Πρωτοχρονιά; Mε 395 ευρώ το άτομο και ζωντανή ορχήστρα, όσοι βρεθούν στο ιστορικό ξενοδοχείο θα γευτούν τερίνα φουά γκρα, σούπα κρέμα αστακού με χαβιάρι και πράσινο μήλο, ζυμαρικό με κατσικίσιο τυρί και αγκινάρες, ψητή φραγκόκοτα με λαγόχορτο και «Le Dernier Coucher de Soleil» για έναν πιο ποιητικό τίτλο, δηλαδή, μους με γιαούρτι και μέλι πάνω σε τραγανή βάση από αμύγδαλο.



Υπάρχει πάντοτε και η λύση του ολοκαίνουργιου Athens Capital Hotel-M Gallery Collection, με «αναπάντεχους», όπως διαβάζουμε, «gourmet συνδυασμούς» και «high-end γεύσεις», Πρωτοχρονιά στο Μappemonde Restaurant Bar & Lounge, με μενού που αντιστοιχεί σε 260 ευρώ το άτομο, με ένα ποτήρι σαμπάνια κι ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο.

«Η αγάπη μοιάζει με δυο ποτήρια σε στιγμή ενθουσιασμού. Ντιγκ, λάμψη, θρύψαλα», όπως είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης.

Ιδιαίτερες γεύσεις, λάμψη, πολυτέλεια, υπερβολή, το 2022 θέλουμε να είναι φωτεινό, όσο πιο ηλιόλουστο και μαγικό γίνεται. Με τόσες επιλογές, από το Βαρούλκο Seaside και την Σπονδή μέχρι το Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το μόνο που μένει είναι να σκεφτούμε είναι το …pairing μας.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template