Απόλλων Σμύρνης – Άρης 0-0: Τους έλειψε μόνο το… γκολ!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σ’ ένα ματς με δύο… πρόσωπα, Απόλλων Σμύρνης και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο στάδιο της Ριζούπολης, για τη 18η αγωνιστική της Super League. Το αποτέλεσμα αυτό δεν αφήνει διόλου αδιάφορες τις δύο ομάδες καθώς έκοψε σε αμφότερες δύο πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι θα ήταν χρήσιμοι στην καθεμιά για διαφορετικούς λόγους…

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Από πλευράς του ο Άρης έδειξε να είναι λίγο πιο κινητικός, προσπαθώντας να σημειώσει τελικές ευκαιρίες, δίχως όμως να γίνεται απειλητικός. Αξιοσημείωτο βέβαια το γεγονός πως ο Άκης Μάντζιος επέλεξε μια ιδιαίτερη ενδεκάδα στην αναμέτρηση καθώς ο Μαντσίνι ήταν αυτός που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο κορωνοϊός έχει θέσει εκτός αρκετούς παίκτες.

Από την πλευρά του ο Απόλλων σε αυτό το πρώτο διάστημα παρατάχθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο στην άμυνα, σταματώντας την κάθε επίθεση των αντιπάλων. Η πρώτη τελική του προσπάθεια σημειώθηκε στο 16’ με τον Σλίβκα να επιχειρεί την κεφαλιά από καλό σημείο μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε εν τέλει άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μην έχουν καταφέρει να σημειώσουν κάτι αξιόλογο και με τους φιλοξενούμενους να έχουν σταθερά την κατοχή. Βέβαια όπως φάνηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να φτάσουν στο γκολ.
2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο πλαίσιο ενός εμφανώς καλύτερου ρυθμού. Αμφότερες οι ομάδες εμφανίστηκαν πιο ορεξάτες, «σβήνοντας» την κακή εικόνα του πρώτου μισού. Ειδικότερα ο Απόλλων στα πρώτα μόλις λεπτά έφτασε σε ένα γκολ με τον Ιωαννίδη, ωστόσο ο επιθετικός βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση και συνεπώς το τέρμα δεν μέτρησε.

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θέλησαν να γίνουν εκ νέου απειλητικοί, με τον Μπαξεβανίδη να βγαίνει μπροστά αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα ο 33χρονος μπακ βγήκε δε τετ α τε με τον Κουέστα στο 55ο λεπτό, ωστόσο είδε τον Ισπανό κίπερ να τον «νικάει» με μια εξαιρετική προσπάθεια.

Η απάντηση του Άρη στις διαδοχικές καλές ευκαιρίες ήταν μια προσπάθεια του Μπερτόγλιο έπειτα από σέντρα του Γκάμα, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ (74’). Οι Θεσσαλονικείς βέβαια έγιναν εκ νέου απειλητικοί στο 88’ με απόπειρα για ψαλιδάκι του Λόπεθ, όμως ο Βέρλχουστ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ο Απόλλων προσπάθησε μέχρι και τα τελευταία λεπτά να διεκδικήσει το τρίποντο! Πρώτα ο Φαν Λα Πάρα στο 90’ και έπειτα ο Μαρτίνες στο 91’ θέλησαν να παραβιάσουν την έδρα του Κουέστα, όμως οι προσπάθειές τους δεν ήταν αρκετές για να φτάσουν στο γκολ. Από την άλλη οι «κίτρινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, θέλησαν να ανοίξουν το σκορ και είχαν τις ευκαιρίες, ωστόσο ο χρόνος μέτρησε αντίστροφα και εν τέλει… έληξε αφήνοντας το 0-0 ως έχει.

Με αυτόν τον τρόπο ο μεν Άρης δεν μπόρεσε να σκαρφαλώσει θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και παρέμεινε στην όγδοη θέση έχοντας 22 βαθμούς και όντα μόλις 1 πίσω από τον Αστέρα, ο οποίος πήρε το τρίποντο νωρίτερα μέσα από τα χέρια του Βόλου. Από την άλλη ο Απόλλων συνεχίζει ουραγός με 9 βαθμούς, μη μπορώντας να ξεπεράσει και να αφήσει πίσω του τον Ατρόμητο.


Ο MVP

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Ο 24χρονος μέσος συνέβαλλε σημαντικά στο έργο του Απόλλωνα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιουργώντας ευκαιρίας και έχοντας τρέξει… πολλά χιλιόμετρα!
Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Άρη στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα ο Μπράμπετς προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Βέρχουλστ με κεφαλιά, ωστόσο ο Βέλγος έσωσε την ομάδα του πραγματοποιώντας μια εξαιρετική επέμβαση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (77’ Φαν Λα Πάρα), Σλίβκα, Ιωαννίδης (68’ Σίγκνεβιτς), Γιαννιώτας (46’ Μαρτίνες), Παπαγεωργίου (86’ Φατιόν)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα (64’ Τζέγκο), Ματίγια (64’ Εντιαγέ), Μπερτόγλιο (85’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (70’ Λόπεθ), Γκάμα, Μαντσίνι

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template