Η αρπαγή του Κυπαρίσση και... η απόλυτη σιωπή! Οι απαγωγές που δεν μαθεύτηκαν ποτέ! Η επιχειρηματίας με την κάβα και ο έμπορος χρυσού....

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Έχουν σημειωθεί 17 ομηρείες από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 – περίπου τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία αρπαγή που είχε σημειωθεί την άνοιξη του 2017 στην Κρήτη με «στόχο» τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο edolio5 ωστόσο από τις πρώτες στιγμές ότι η πρόσφατη απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία από τέσσερις-έξι δράστες είχε πολλά ιδιότυπα στοιχεία που δημιουργούσαν αστάθμητες παραμέτρους, όπως ίσως και φόβους για την εξέλιξή της.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν από την αρχή το ενδεχόμενο οι δράστες στο Ντράφι να γνώριζαν τον άτυχο επιχειρηματία, να είχαν δοσοληψίες μαζί του και η αρπαγή του να είχε ομοιότητες με την εξαήμερη εξαφάνιση και τον εγκλεισμό σε άγνωστο μέρος του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου που έγινε προ τριετίας πάλι την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων (απελευθερώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2019) και για την οποία ωστόσο δεν μαθεύτηκε ποτέ το αντάλλαγμα και έληξε ύστερα από συνεννοήσεις με άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του.


Ακόμα εξετάστηκε το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει ομοιότητες με τις σύντομες αρπαγές και ομηρείες ομάδας αλλοδαπών και Ελλήνων από τα δυτικά προάστια, η οποία είχε δράσει την περίοδο 2012-2013 και είχε απαγάγει τρεις επιχειρηματίες που σχετίζονταν με εμπόριο χρυσού και δύο γυναίκες (η πρώτη είχε κάβα ποτών και η άλλη σχετιζόταν με μεταφορική εταιρεία). Οι δράστες ζητούσαν λύτρα έως και 3 εκατ. ευρώ αλλά και ράβδους χρυσού, ενώ βασάνιζαν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που μίλησαν στο edolio5 οι απαγωγείς δεν είχαν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες, ούτε είχαν δώσει αποδείξεις ότι ο όμηρος είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν αυτό ισχύει ή σχετίζεται με τακτική των αρχών ασφαλείας να μη δημοσιοποιούν σχετικές κρίσιμες πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν από την αρχή την «απαγωγή στο Ντράφι» συνεκτίμησαν δύο παρόμοιες περιπτώσεις με τραγικές καταλήξεις, όπως είχε συμβεί με τη δολοφονία του 17χρονου Αθίγγανου Γιάννη Τσατσάνη ή «Μαρσελίνο» που είχε πέσει θύμα απαγωγής το 1990, αλλά και την αρπαγή το 2009 του επιχειρηματία Ι. Κυπριωτάκη. 

Και στις δύο περιπτώσεις ορισμένοι από τους δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων τους και φοβούμενοι ότι ο όμηρος τους είχε αναγνωρίσει τους σκότωσαν.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template