Γιατί σταμάτησα να δουλεύω: Τι λέει πρωτεργάτρια του αντι-εργατικού κινήματος

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022


Πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την παραδοσιακή εργασία γιατί η δουλειά της ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της «εξευτελιστική, ταπεινωτική και εκμεταλλευτική»
, εξηγεί η Ντορίν Φορντ, διαχειρίστρια του δημοφιλούς thread του Reddit r/antiwork, που έχει 1,6 εκατομμύρια μέλη και αποτελεί κεντρικό κομμάτι του ανερχόμενου αντι-εργατικού κινήματος.

Το thread, του οποίου η πλήρης ονομασία είναι «Antiwork: Ανεργία για όλους, όχι μόνο για τους πλούσιους!», δημιουργήθηκε το 2013.
Για χρόνια, είχε μόνο μερικές χιλιάδες μέλη. Όμως από την έναρξη της πανδημίας η δημοτικότητά του εκτινάχθηκε, καθώς πολλοί επανεξέτασαν τις προτεραιότητες της ζωής τους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα τεράστιο κύμα από παραιτήσεις, το οποίο ονομάστηκε «Great Resignation».

Σήμερα, το r/antiwork μετρά κατά μέσο όρο 1.500 νέα posts την ημέρα, στα οποία τα μέλη, που αυτοαποκαλούνται «Idlers» (αργόσχολοι), μοιράζονται τις εμπειρίες τους με κακά αφεντικά και ενθαρρύνουν και άλλους να παραιτηθούν.


Το αντι-εργατικό κίνημα, που απορρίπτει την ιδέα της δουλειάς του 9-5 και προωθεί μία ζωή με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό φαινόμενο. Στην Κίνα, εκφράζεται μέσω του κινήματος Tang ping, που έρχεται ως το «αντίδοτο» στις πιέσεις της κοινωνίας για μια καλή δουλειά και πολλές ώρες εργασίας.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές θέσεις που απλά δεν βγάζουν νόημα, που δεν χρειάζεται να υπάρχουν», είπε στους Financial Times η 30χρονη Ντορίν Φορντ.

«Απλά διαχειρίζεσαι χαρτούρα χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο. Πραγματικά δεν βοηθά κανέναν».

Η Φορντ δούλεψε για 10 χρόνια στο λιανεμπόριο αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά της το 2017, όταν η γιαγιά της την συμβούλεψε να ακολουθήσει το πάθος της για τους σκύλους.

Τώρα, βγάζει σκυλιά βόλτα σαν μία part time απασχόληση και είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ, όπως είπε στους Financial Times.

«Συνήθως, η δουλειά ήταν χωρίς νόημα στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, ήταν εξευτελιστική, ταπεινωτική και εκμεταλλευτική», πρόσθεσε.

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί που προσελκύονται από το αντι-εργατικό κίνημα; «Οι περισσότεροι από εμάς είναι απλά κανονικοί άνθρωποι. Κάνουμε δουλειές που δεν μας αρέσουν, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκαμε στο κίνημα εξ αρχής», εξηγεί η Φορντ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template