ΣΟΚ! Ακόμη και στις ΜΕΘ της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) στην Αυστραλία οι διπλά εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τους ανεμβολίαστους

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η πραγματικότητα τρολάρει τον σκληρό πρωθυπουργό Scott Morrison για να διασκεδάσει τα καψόνια στον Novak Djokovic.

Για πρώτη φορά λοιπόν, η Νέα Νότια Ουαλία (NSW) στην Αυστραλία καταγράφει περισσότερους πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 σε σύγκριση με τον αριθμό των μη εμβολιασμένων ασθενών, καθώς η επιδημία Omicron συνεχίζει να πλησιάζει προς την κορύφωσή της.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Critical Intelligence Unit της κυβέρνησης της ΝΝΟ αποκαλύπτουν ότι από τις 9 Ιανουαρίου το 68,9% των ασθενών με COVID-19 ηλικίας 12 ετών και άνω στα νοσοκομεία, είναι διπλά εμβολιασμένοι, ενώ το 28,8% είναι ανεμβολίαστο.


Όσον αφορά στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο αριθμός των διπλά εμβολιασμένων ασθενών ξεπέρασε επίσης εκείνους των μη εμβολιασμένων, με τους πρώτους να αποτελούν το 50,3% και τους δεύτερους το 49,1%.

Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα (;) που παρουσιάστηκαν, τα μη εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και σχεδόν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να σταλούν στη ΜΕΘ από εκείνα που είναι πλήρως εμβολιασμένα.


Επίσης, τα συγκεκριμένα στοιχεία βασίζονται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της Αυστραλίας μόλις το 7,3% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω είναι ανεμβολίαστοι και αποτελούν τους μισούς ασθενείς στις ΜΕΘ με COVID-19. Επί του παρόντος, η Αυστραλία δεν επιτρέπει εναλλακτικές προσεγγίσεις θεραπείας που χρησιμοποιούνται και είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες, όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη.

Σύμφωνα με τις αρχές της Πολιτείας, το 95,1% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 και το 93,7% έχει λάβει και τις δύο δόσεις από τις 11 Ιανουαρίου.

Η αύξηση του ποσοστού των νοσηλειών μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων με δύο δόσεις έρχεται τόσο εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron στην Αυστραλία, όσο και εξαιτίας της εξασθένησης των διαθέσιμων εμβολίων COVID-19.




Εκπρόσωπος της NSW Health είπε στους The Epoch Times τον Ιανουάριο ότι η Omicron είχε αντικαταστήσει την Delta ως την κύρια παραλλαγή που εξαπλώθηκε στη Πολιτεία, αλλά ότι επίσης φαινόταν λιγότερο επικίνδυνη από την προκάτοχό της. «Η παραλλαγή Omicron σχετίζεται με χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας και εισαγωγής στη ΜΕΘ», είπε ο εκπρόσωπος.

Ενώ η Αυστραλία κατέγραφε 32.155 κρούσματα του ιού στις 9 Ιανουαρίου, νοσηλευόντουσαν μόλις 159 ασθενείς στις ΜΕΘ. Από τις 12 Ιανουαρίου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα 53.909, με 2.242 να νοσηλεύονται σε γενικές κλίνες και μόλις 175 σε ΜΕΘ.

«Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας παροτρύνει τα μέλη της κοινότητας να συνεχίσουν να τηρούν ασφαλή μέτρα συμπεριφοράς ως προς την COVID-19 προκειμένου να προστατεύουν τόσο τους εαυτούς τους και όσο και την κοινότητα ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, της διατήρησης της φυσικής απόστασης και της υγιεινής των χεριών».

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, να λάβουν την τρίτη αναμνηστική δόση, κάτι που πλέον μπορεί να γίνει τέσσερις μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης έτσι ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ανοσίας που χορηγείται από τα εμβόλια.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη να εμβολιαστούν και οποιονδήποτε είναι τώρα επιλέξιμος για την αναμνηστική δόση να το κάνει χωρίς καθυστέρηση. Τα εμβόλια COVID-19 που διατίθενται στην Αυστραλία είναι ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας και θανάτου».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναφερθεί ότι 2 από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια για την COVID-19 έχασαν περισσότερο από το 50% της αποτελεσματικότητας τους μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2021. Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Νέα Νότια Ουαλία έχει επιβάλει αναμνηστικές βολές για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες πολιτείες της Αυστραλίας.

«Η NSW Health δίνει προτεραιότητα στην αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος της COVID-19 για ασθενείς στη ΜΕΘ, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα ο αντίκτυπος των παραλλαγών Delta και Omicron», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template