Ο Ed Dowd (πρ. διευθυντής κεφαλαίων της Blackrock). Ανέλυσε δεδομένα ασφαλιστικών εταιριών και υπηρεσιών κηδείας. Μην διαβάσεις την ανάρτηση

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022


Πρώην διευθυντής κεφαλαίων της Blackrock, Ed Dowd, πέρασε τον τελευταίο μήνα αναλύοντας τα “ψίχουλα”
που σχετίζονται με την αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας έναντι των επιπέδων πριν από την πανδημία.

By Tyler Durden/ΖeroHedge

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε τώρα στη μέση της σεζόν, υπάρχουν αρκετά μεγάλα “ψίχουλα” που ξετυλίγονται από τους κλάδους των ασφαλιστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών κηδείας που αρχίζουν να δίνουν μια ανησυχητική εικόνα.



Μερικές βασικές παρατηρήσεις:
• Η θνησιμότητα επιδεινώθηκε το 2021 έναντι του 2020 παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς
• Μια απότομη αύξηση της θνησιμότητας μεταξύ των νεότερων ατόμων σε ηλικία εργασίας συνέπεσε με τις εντολές εμβολίων
• Η άνοδος των θανάτων νεότερων κορυφώθηκε το 3ο τρίμηνο του 2021, όταν οι θάνατοι από Covid ήταν εξαιρετικά χαμηλοί (αλλά αυξήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου)

Την Τρίτη, η χρηματοοικονομική ασφαλιστική εταιρεία Unum ανέφερε ότι το τμήμα Life της παρουσίασε αύξηση 9% στην αναλογία πληρωμών έναντι των ασφαλίστρων (αναλογία παροχών), αύξηση 17,4% το 2021 έναντι του 2020 παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς και αύξηση 13,3% σε σχέση με 2019.
Την Τετάρτη, ο Dowd σημείωσε ότι η εταιρεία κηδειών Carriage Services σημείωσε αύξηση 28% τον Σεπτέμβριο του 2021 έναντι του 2020 και αύξηση 13% τον Αύγουστο έναντι της ίδιας περιόδου. Οι κηδείες και οι αποτεφρώσεις αυξάνονται κατά 12% και 13% αντίστοιχα στο τρίμηνο.Σε γενικές γραμμές, τα γραφεία τελετών σημείωσαν άνοδο στις δραστηριότητές τους το τρίτο τρίμηνο και o Dowd θα παρακολουθεί στενά τις αναφορές του 4ου τριμήνου που αναμένονται γύρω στις 15 Φεβρουαρίου – λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά.

Ο Dowd σημείωσε επίσης την Τετάρτη ότι οι αναφορές θανάτου του Lincoln National αυξήθηκαν κατά 13,7% ετησίως και αυξήθηκαν κατά 57% το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2019. Ο CFO Randy Frietag εξήγησε την Πέμπτη ότι το 2021, το ποσοστό των νέων που πέθαναν από Covid διπλασιάστηκε το δεύτερο μισό του έτους.

Εν τω μεταξύ, η Reinsurance Group of America σημείωσε στο σχολιασμό της Πέμπτης ότι το τέταρτο τρίμηνο επηρεάστηκε από ένα σημαντικό επίπεδο αξιώσεων θνησιμότητας από Covid-19 παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια Covid-19 κυκλοφορούν για περισσότερο από ένα χρόνο.

Σημειώνοντας επίσης μια άνοδο στους νεότερους θανάτους που κορυφώθηκαν το 3ο τρίμηνο του 2022, είναι η Hardford Insurance Group, η οποία ανέφερε ότι η θνησιμότητα είναι αυξημένη κατά 32% σε σχέση με τα προ-COVID επίπεδα του 2019 και κατά 20% από τα προ-εμβολιασμού επίπεδα του 2020.

Ο εφευρέτης του mRNA, Δρ Dr. Robert Malone, σημείωσε τα ανησυχητικά δεδομένα σε μια πρόσφατη εμφάνιση στο «War Room» του Steve Bannon:

Μερικές βασικές ερωτήσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες:
• Ποιες είναι οι κύριες αιτίες θανάτου για το 2020 και το 2021;
• Πόσοι από αυτούς που πέθαναν ήταν εμβολιασμένοι έναντι μη εμβολιασμένοι;


Η Reinsurance Group of America, για παράδειγμα, ανέφερε κέρδη το 4ο τρίμηνο του 2020 όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστο και εν μέσω ενός πιο θανατηφόρου στελέχους Covid-19, ωστόσο κατέγραψε ζημιά το 4ο τρίμηνο του 2021 με περισσότερο από το 60% της χώρας πλήρως εμβολιασμένο (και περίπου το 75% να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση).
Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Pfizer παλεύει τώρα ενεργά για να καταστείλει τα ερευνητικά δεδομένα που υποβλήθηκαν στην FDA για έγκριση – ενώ ο φαρμακευτικός κολοσσός και οι υπόλοιποι συνεχίζουν να απολαμβάνουν νομική ασυλία από τις παρενέργειες των εμβολίων.
Ακολουθούν μερικές απλές μη επενδυτικές συμβουλές από την Dowd:

 

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 18-64

Το ποσοστό θνησιμότητας για τα άτομα ηλικίας 18-64 ετών έχει αυξηθεί κατά εκπληκτικό 40% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας OneAmerica με έδρα την Indianapolis.

«Βλέπουμε, αυτή τη στιγμή, τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων που έχουμε δει στην ιστορία αυτής της επιχείρησης – όχι μόνο στην OneAmerica», δήλωσε ο Scott Davison, επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρείας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λειτουργεί από το 1877 και έχει περίπου 2.400 υπαλλήλους.

Η αύξηση αντιπροσωπεύει «τεράστιους, τεράστιους αριθμούς», μεταξύ «ανθρώπων κυρίως σε ηλικία εργασίας» που έχουν οι εργοδότες των οποίων έχουν χρηματοδοτήσει σχέδια ομαδικών ασφαλειών ζωής μέσω της OneAmerica, σύμφωνα με το The Center Square.

«Και αυτό που είδαμε μόλις το τρίτο τρίμηνο, το βλέπουμε να συνεχίζεται και στο τέταρτο τρίμηνο, είναι ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι αυξημένα κατά 40% σε σχέση με αυτά που ήταν πριν από την πανδημία», είπε ο Scott Davison κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

«Απλώς για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσο κακό είναι αυτό, μια καταστροφή three-sigma (τα όρια τριών σίγμα είναι ένας στατιστικός υπολογισμός όπου τα δεδομένα βρίσκονται εντός τριών τυπικών αποκλίσεων από έναν μέσο όρο. Στις επιχειρηματικές εφαρμογές, το three-sigma αναφέρεται σε διαδικασίες που λειτουργούν αποτελεσματικά και παράγουν αντικείμενα της υψηλότερης ποιότητας) η μία καταστροφή σε 200 χρόνια θα ήταν 10% αύξηση σε σχέση με την προ-πανδημία».

«Έτσι το 40% είναι απλώς ανήκουστο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Davison, η πλειονότητα των θανάτων που κατατίθενται δεν ταξινομούνται ως οφειλόμενοι στον Covid-19.

“Αυτό που μας δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι οι θάνατοι που αναφέρονται ως θάνατοι από τον COVID υποτιμούν πολύ τις πραγματικές απώλειες θανάτου μεταξύ των ατόμων σε ηλικία εργασίας από την πανδημία. Μπορεί να μην είναι όλα COVID στο πιστοποιητικό θανάτου τους, αλλά οι θάνατοι έχουν αυξηθεί τόσο που οι αριθμοί είναι τεράστιοι, είναι ασύλληπτοι, τεράστιοι αριθμοί», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει δει μια «άνοδο» στις αιτήσεις αναπηρίας – αρχικά βραχυπρόθεσμα και τώρα μακροπρόθεσμα.

“Για την OneAmerica, αναμένουμε ότι το κόστος αυτού θα είναι πολύ πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και αυτή είναι η μικρότερη επιχείρησή μας. Άρα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό”, είπε, προσθέτοντας ότι το κόστος θα μετακυλίεται στους εργοδότες που θα αγοράσουν τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε ο Davison, ο Brian Tabor, πρόεδρος του Indiana Hospital Association, είπε ότι τα νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία πλημμυρίζουν από ασθενείς «με πολλές διαφορετικές ιατρικές συνθήκες», λέγοντας ότι «δυστυχώς, η μέση υγεία των Hoosiers’ έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια η πανδημία».

Σε μια επόμενη κλήση, είπε ότι δεν είχε βλάβη που να δείχνει γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι στην πολιτεία νοσηλεύονται – για ποιες συνθήκες ή ασθένειες. Αλλά είπε ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που ανέφερε ο Davison, ταιριάζει με αυτό που βλέπουν τα νοσοκομεία στην πολιτεία.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στην Indiana είναι πλέον υψηλότερος από ό,τι πριν από την εισαγωγή του εμβολίου για τον Covid-19 πριν από ένα χρόνο και είναι στην πραγματικότητα υψηλότερος από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με την Δρ Lindsay Weaver, επικεφαλής ιατρό της Ιντιάνα. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template