THE EPSTEIN FILES-Στοιχεία δείχνουν στραγγαλισμό και όχι αυτοκτονία για τον παιδόφιλο φίλο των Gates, Clinton, Prince Adrew

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022


Έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν με βάση το νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας και είναι στη διάθεση της ερευνητικής μονάδας του RT The Detail περιλαμβάνουν στοιχεία που αποκαλύπτουν πώς η κυβερνητική υπηρεσία σωφρονιστικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ (BOP) κινήθηκε γρήγορα προκειμένου να παύσει οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση σχετικά με την αιτία θανάτου του Jeffrey Epstein. 

Στην πορεία των ερευνών, τα στοιχεία παραποιήθηκαν, τα ουσιαστικά γεγονότα αγνοήθηκαν και κρίσιμα περιστατικά δεν διερευνήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Αφού ο Epstein βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Manhattan στις 10 Αυγούστου του 2019, τα στοιχεία δείχνουν ότι η υπηρεσία εξέδωσε ανακοινώσεις σε δημοσιογράφους και την οικογένεια του μακαρίτη επενδυτή, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είχε αυτοκτονήσει.
 

Το αποτέλεσμα ήταν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναφέρουν χωρίς αμφισβήτηση ότι ο Epstein είχε αυτοκτονήσει, παρά το γεγονός ότι η επικεφαλής ιατροδικαστής, Barbara Sampson, δεν είχε καταλήξει μέχρι εκείνη τη στιγμή σε κανένα συμπέρασμα, και ξεκαθάρισε σε δήλωση της την επόμενη μέρα ότι η έρευνα ήταν ανοιχτή και σε εξέλιξη.

Τελικά, στις 16 Αυγούστου η Sampson δήλωσε δημόσια ότι ο θάνατος του Epstein ήταν αυτοκτονία. Η ανακοίνωση της αμφισβητήθηκε από τον κορυφαίο ιατροδικαστή Δρ Michael Baden, ο οποίος είχε προσληφθεί από τον αδερφό του δισεκατομμυριούχου προκειμένου να παρακολουθεί τη διαδικασία της νεκροψίας. Μιλώντας στη Miami Herald δύο μήνες αργότερα, κατηγόρησε τις αρχές ότι «η αυτοψία δεν υποστήριζε την περίπτωση αυτοκτονίας» και ότι η παθολόγος που τη διεξήγαγε το είχε καταγράψει.

«Πέρασε μία εβδομάδα προκειμένου η Δρ. Sampson να αλλάξει την έκθεση της για τον τρόπο θανάτου, σε αυτοκτονία. Ο αδερφός του προσπαθεί να βρει γιατί άλλαξε αυτό», ανέφερε ο Baden. «Ποια ήταν τα στοιχεία;».

Δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα από τότε, αν και δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της Sampson, βασισμένο σε πηγές που γνώριζαν τα θέματα της αυτοψίας, ανέφεραν ότι η διαδικασία αποκάλυψε ότι πολλά οστά στον λαιμό του Epstein, συμπεριλαμβανομένου του υοειδούς οστού, ήταν σπασμένα και τέτοια σπασίματα «είναι πιο συνηθισμένα σε θύματα ανθρωποκτονίας από στραγγαλισμό» παρά σε απαγχονισμό.

Μια άλλη εξήγηση μπορεί να βρεθεί στην έκθεση «ψυχολογική διερεύνηση» του θανάτου του Epstein που συντάχθηκε από τον Robert Nagle, εθνικό συντονιστή πρόληψης αυτοκτονιών της κυβερνητικής υπηρεσίας σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο The Detail από την υπηρεσία καταγράφουν ότι ο Nagle, το όνομα του οποίου έχει διαγραφεί από τα αρχεία, έφτασε στο Metropolitan Correctional Center το πρωί της 13ης Αυγούστου για να ξεκινήσει την έρευνά του.

Στην έκθεσή του, ο Nagle σημείωσε ότι ένα βίντεο απροσδιόριστης φύσης που σχετίζεται με το «κρίσιμο περιστατικό» κατασχέθηκε από το FBI πριν από την έναρξη της επανεξέτασης.
Είπε επίσης ότι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει επίσημες συνεντεύξεις με το προσωπικό των φυλακών με τη δικαιολογία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης «της αποφυγής παρέμβασης σε εκκρεμείς έρευνες» και ότι πολλές από τις πληροφορίες που «συνήθως συγκεντρώνονται» στις ψυχολογικές διερευνήσεις δεν ήταν διαθέσιμες.

Αυτές οι παρεμβάσεις «περιόρισαν σοβαρά την ικανότητα καθορισμού ακριβών χρονοδιαγραμμάτων, επιβεβαίωσης υποκειμενικών αναφορών, δημιουργίας συγκλίνων και αποκλίνων γραμμών γεγονότων ή ανακάλυψης νέων περιοχών έρευνας», έγραψε ο Nagle.

Για παράδειγμα, δήλωσε ανίκανος να συγκεντρώσει «λεπτομερή περιγραφή» του τι βρήκαν οι αξιωματικοί όταν ανακάλυψαν τον Epstein, καθώς «δεν έγραψαν υπομνήματα και δεν ήταν σε θέση να δώσουν εξηγήσεις». Επιπλέον, καθώς καμία αναφορά πριν από το τελικό συμπέρασμα της Sampson για τον Epstein δεν είχε ολοκληρωθεί πριν από το θάνατό του, πολλά τμήματα της διερεύνησης, όπως η ανασκόπηση του «κοινωνικού ιστορικού» του κρατούμενου, ήταν προφανώς ελλιπή στην εκτίμησή τους.

Ωστόσο, παρά αυτή την καταφανή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, το έγγραφο έκρινε οριστικά ότι ο Epstein είχε αυτοκτονήσει. To συμπέρασμα αποδόθηκε στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί λόγω «αδυναμίας του να ανεχτεί τον θόρυβο της φυλακής», καθώς και εξαιτίας της προοπτικής να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα αφού πρόσφατα είχαν αποσφραγιστεί χιλιάδες αρχεία που σχετίζονταν με την καταδίκη του το 2008 για αδικήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς κατά παιδιών.

Αρκετά υγιής συλλογιστική, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αν και στοιχειοθετώντας το συμπέρασμα του, ο Nagle επέστησε επανειλημμένα την προσοχή στο γεγονός ότι ο Epstein δήλωνε πολλές φορές ότι είναι «δειλός», κυρίως τις εβδομάδες πριν από την υποτιθέμενη αυτοκτονία του. Είναι αλήθεια ότι ο κρατούμενος καταγράφηκε να κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι ήθελε να αυτοκτονήσει και δεν φαίνονταν να είχε την ικανότητα ή να έχει πάρει τέτοια απόφαση. «Ανέφερε ότι δεν είναι ο τύπος που του αρέσει ο πόνος ή που θα επιχειρούσε ποτέ να βλάψει τον εαυτό του», είχε τονιστεί σε ψυχολογική αξιολόγηση. «Δεν του αρέσει ακόμη και όταν πρέπει να δώσει αίμα».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μνημειώδη ανέντιμη αντιστροφή των σχολίων του Epstein, αν και οι χειρισμοί του Nagle πέρασαν απαρατήρητοι σε μια εσωτερική έρευνα από την επικεφαλής ασφαλείας του Metropolitan Correctional Center, Marti Licon-Vitale. Ωστόσο, σε μια ενότητα του τελικού εγγράφου με την ένδειξη «ακρίβεια τεκμηρίωσης», η Licon-Vitale επεσήμανε την αποτυχία των υπαλλήλων να καταγράψουν έγκαιρα μια αναφορά για το θέμα και ότι τελικά υπέβαλλαν καταφανείς αντικρουόμενες αναφορές για το ίδιο περιστατικό.

«Η επαγγελματική ευθύνη απαιτεί να ληφθούν υπόψη πολλαπλές περιγραφές ενός περιστατικού όπως σημειώνεται στην απάντησή σας. Ωστόσο, όταν υπάρχουν αποκλίσεις, αυτές θα πρέπει να συγκεντρώνονται και να σημειώνονται στην τεκμηρίωση ώστε να μειωθεί η πιθανότητα αντικρουόμενων συμπερασμάτων», έγραψε. «Οι προκαθορισμένες αναφορές αμφισβητούν την ικανότητα να παραμείνουμε ανοιχτοί σχετικά με εναλλακτικές εξηγήσεις… Αναπτύξτε και παρέχετε τοπική εκπαίδευση σε όλο το προσωπικό προκειμένου να υπάρχει τουλάχιστον ένα χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη αναφορών συμβάντων και να προσφέρεται καθοδήγηση όταν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι κάτι παραβατικό συνέβη».

Ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό, που επικρίθηκε από την Licon-Vitale, είναι τροποποιημένο από την αρμόδια υπηρεσία στο συντριπτικό μέρος του, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι αυτή η ενότητα αναφέρεται στα παράξενα γεγονότα που τεκμηριώθηκαν από το The Detail στο πρώτο μέρος αυτής της ερευνητικής σειράς. Εν συντομία, η αρχική αναφορά σχετικά με την υποτιθέμενη αυτοκτονία του Epstein, στις 23 Ιουλίου 2019, αναφερόταν σε «απαγχονισμό/ασφυξία», αλλά μια άλλη που κατατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα τροποποιήθηκε ανεξήγητα ώστε να συμπεριλάβει ένα περιστατικό «αυτοακρωτηριασμού» με τραύμα, κάτι που τον οδήγησε σε επιβολή τιμωρίας για παραβίαση του ποινικού κώδικα.

Πέρα από αυτά τα επεισόδια, η διερεύνηση του Nagle έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τα ανώτερα στελέχη της BOP. Σε ένα εσωτερικό email με ημερομηνία 23 Αυγούστου, ο διευθυντής του ιδρύματος Hugh Hurwitz επαίνεσε απερίφραστα την «εξαιρετική» δουλειά του, αναφέροντας ότι ήταν «απίστευτα όλα όσα αναφέρετε χωρίς την ύπαρξη συνεντεύξεων ή βίντεο». Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν εξαιρετικά ειρωνικό, γιατί είναι πραγματικά «απίστευτο» ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια οριστική απόφαση περί αυτοκτονίας χωρίς πρόσβαση σε βασικά και ζωτικά στοιχεία.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Hurwitz είχε απολυθεί από τη θέση του από τον Γενικό Εισαγγελέα William Barr χωρίς προειδοποίηση. Θα μπορούσε αυτό να αποδοθεί στην προσπάθεια διαμόρφωσης του αφηγήματος αφήγησης για το θάνατο του Epstein, προτού το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ή ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης ολοκληρώσουν τις αντίστοιχες έρευνες για την υπόθεση;

Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει ένα άλλο εξαιρετικά περίεργο στοιχείο της «ψυχολογικής διερεύνησης» που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα από κανέναν επίσημο ή μέσο ενημέρωσης. Μια ανασκόπηση των οικονομικών συναλλαγών που σχετίζονται με την παραμονή του Epstein στη φυλακή αποκάλυψε ότι ένας από τους δικηγόρους του «κατέθετε οικονομικά ποσά» σε λογαριασμό του Efrain «Stone» Reyes, του τελευταίου συγκρατούμενου του Epstein, «για άγνωστους λόγους».

Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί ο Reyes έγινε πρόσωπο ενδιαφέροντος στην έρευνα του FBI και το γιατί ανακρίθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, φοβόταν ότι η συνεργασία με το Γραφείο θα μπορούσε να τον «επηρεάσει αρνητικά», αλλά σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά του, μεταφέρθηκε σε ένα πιο ήσυχο σωφρονιστικό κέντρο ασφαλείας στο Queens της Νέας Υόρκης, το οποίο φιλοξενεί συνεργαζόμενους μάρτυρες υψηλής σημασίας, όπως ο ράπερ Tekashi69.

Ενώ ήταν εκεί, φέρεται να συμμετείχε σε προσωπική συνέντευξη από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα William Barr, ως μέρος της έρευνας του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του. Περιέργως, όμως, το υπουργείο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο συνέβη, ενώ ο Kerri Kupec, ο πρώην εκπρόσωπός του, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι η είδηση ήταν «100% ψευδής».

Ο Reyes πέθανε τελικά τον Σεπτέμβριο του 2020, πέντε μήνες μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της πανδημίας Covid-19 που προέκυψε σε όλη το σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ ο θάνατος του υποτίθεται ότι οφείλεται σε επιπλοκές που προέκυψαν από τον ιό. Στη συνέχεια, η ανιψιά του ανέφερε σε κεντρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ο θείος της είχε εκφράσει συχνά έντονο σκεπτικισμό ότι ο Epstein, ύψους 1,82μ., θα μπορούσε να είχε κρεμαστεί από τις κουκέτες στο κελί, καθώς απλά δεν ήταν σε μεγάλο ύψος προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τον Ιανουάριο του 2021, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τον Reyes θα έπρεπε να παραμείνουν σφραγισμένα, παρά τα αιτήματα από δημοσιογράφους λόγω του πιθανού αντίκτυπου σε ζητήματα που φέρεται «να μην σχετίζονται με τον Epstein». Κατά την απόρριψη των αιτημάτων, οι αρχές δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με τον δισεκατομμυριούχο που περιλαμβάνονται σε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τον Reyes, τα οποία ήταν δύο σελίδες και όλα τροποποιημένα.



Σχεδόν ένα χρόνο μετά, αναφέρθηκε ότι η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή για τον θάνατο του Epstein πλησίαζε στην ολοκλήρωση της, με έναν ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ισχυρίζεται ότι το μόνο που είχε απομείνει να κάνει η ομάδα ήταν να «σημαδέψει τα I και να διασταυρώσει τα Τ», δηλώνοντας ο ίδιος ότι «Θα εκπλαγώ αν δεν κυκλοφορήσει τις επόμενες 30 ημέρες».

Το αν η έκθεση αυτή θα ρίξει φως στα αμέτρητα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της κυβερνητικής υπηρεσίας σωφρονιστικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ είναι ένα κρίσιμο ερώτημα, ενώ υπό το φως της αποκάλυψης ότι ο Reyes λάμβανε χρήματα από τους δικηγόρους του Epstein, το The Detail έχει ήδη υποβάλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να επανεξεταστεί
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template