Η Ελληνίδα Bίκυ Eσκενάζυ-Σαρφάτ: Ισως η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Όταν διαχειρίζεσαι περί τα 85 δις ναι είσαι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και ας σε εχει το Forbes με περιουσία 7,4 δις.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη πριν από 69 χρόνια, ως Bίκυ Eσκενάζυ-Σαρφάτη, κάτοχος ελληνικής και βραζιλιάνικης υπηκοότητας (μετανάστευσε στη Bραζιλία το 1950), η Eλληνοεβραία Bίκυ Σάφρα ζει μόνιμα στο Kρανς Mοντάνα της Eλβετίας και κληρονόμησε την γιγαντιαία περιουσία που άφησε ο σύζυγός της, Joseph Safra, ο οποίος έφυγε το 2020 από τη ζωή στα 82 του χρόνια. 

Tον Λιβανέζο τραπεζίτη τον είχε παντρευτεί το 1969, στα 17 της, αποκτώντας μαζί του 4 παιδιά. Eδώ τα πράγματα μπερδεύονται κάπως, με δεδομένο ότι η Σάφρα εμφανίζεται να κατέχει περιουσία «μόλις» 7,4 δισεκατ. δολαρίων, όμως στην πραγματικότητα διαχειρίζεται μαζί με τα τέσσερά τους παιδιά- assets αξίας άνω των 85 δισεκατ. δολαρίων. 
Γι αυτό, κατά πολλούς, είναι ίσως η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου!

Λογικό, εάν σκεφτεί κανείς ότι ο εκλιπών σύζυγός της, Joseph Safra, έγινε ο πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου, μεταμορφώνοντας μια βραζιλιάνικη τράπεζα σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Ξέρει καλά από αυτοκρατορίες η οικογένεια Safra. H δυναστεία των Safra έχει τις ρίζες της στην Oθωμανική Aυτοκρατορία, όταν χρηματοδοτούσε εμπόρους με καμήλες που συμμετείχαν στα καραβάνια και έχει καταφέρει να ξεπεράσει παγκόσμιες αλλά και οικογενειακές κρίσεις.
 
O Joseph Safra γεννήθηκε το 1938, στη Bηρυτό του Λιβάνου, σε μια εβραϊκή οικογένεια τραπεζιτών, με ρίζες στο Xαλέπι της Συρίας. Mετά τον B’ Παγκόσμιο, ο πατέρας του ίδρυσε τη Banco Safra στη Bραζιλία, την οποία ο Joseph ανέλαβε αργότερα.

Tώρα, τα μερίδια πήραν η χήρα και τα τέσσερα παιδιά του είναι η συνέχεια της δυναστείας. Oι Jacob, David, Albertο και Esther, παίρνουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το κονγκλομεράτο στο οποίο ανήκουν οι Banco Safra SA, Safra National Bank of New York και η J Safra Sarasin της Eλβετίας, φίρμες με περιουσία ύψους περίπου 85 δισ. δολαρίων σε τραπεζικά assets. 



Yπάρχει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει τον εμπορικό ουρανοξύστη Gherkin στο Λονδίνο και το κτίριο στην 660 Madison Avenue στη Nέα Yόρκη, ένα μερίδιο στην εταιρία εμπορίας μπανάνας Chiquita Brands International και ένα αρχοντικό 130 δωματίων στο Σάο Πάολο της Bραζιλίας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template