Elon Musk: O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Και ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Biden, o πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη υποστηρίζει ότι ο Biden δεν είναι παρά ένας τηλεκατευθυνόμενος και απόλυτα ελεγχόμενος πρόεδρος από κάποιους που βρίσκονται πίσω και πάνω και οι οποίοι είναι οι τηλεεϋποβολείς του Biden.


-Ο πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…,

λέει ο Elon Musk.
Yποστηρίζει μάλιστα ότι εξαιτίας των χειρισμών του με τον πληθωρισμό ο Biden είναι ικανός να μετατρέψει την Αμερική σε Βενεζουέλα.

«Ο πραγματικός πρόεδρος είναι αυτός που ελέγχει τον τηλεϋποβολέα του Biden. Eάν οι ΗΠΑ αγνοήσουν την «προφανή» αιτία του πληθωρισμού, θα μπορούσαν να καταλήξουν όπως η Βενεζουέλα»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, του οποίου η αγορά του Twitter παραμένει σε εξέλιξη, επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν σε συνέντευξη στο The All-In Podcast τη Δευτέρα και προειδοποίησε ότι εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να τυπώνει χρήματα, ο πληθωρισμός θα χειροτερέψει και οι ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσουν το δρόμο της Βενεζουέλας.

Ο Μusk, ο οποίος είπε ότι ψήφισε «συντριπτικά υπέρ των Δημοκρατικών», επέκρινε ιδιαίτερα το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Biden.

-O Biden είναι κάτι σαν άδειο κοστούμι…



«Ο πραγματικός πρόεδρος είναι όποιος ελέγχει τον τηλεϋποβολέα του Biden», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. «Ο δρόμος προς την εξουσία είναι ο δρόμος προς τον τηλεϋποβολέα του Biden».

«Νιώθω ότι αν κάποιος ακουμπούσε κατά λάθος στον τηλεϋποβολέα του Biden, θα είναι σαν το Anchorman», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, αναφερόμενος στην ταινία του 2004 στην οποία Ron Burgund διαβάζει ό,τι γράφεται στον τηλεϋποβολέα, ακόμα κι αν αυτό θα κατέστρεφε την καριέρα του.

O Μusk έκανε τις παρατηρήσεις σε ένα επεισόδιο βίντεο του The All-In Podcast.

«Αυτή η διοίκηση δεν φαίνεται να έχει κάνει πολλά», είπε ο Μusk. «Η κυβέρνηση Trump, αφήνοντας στην άκρη τον ίδιο τον Τrump, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην κυβέρνηση που ήταν αποτελεσματικοί στο να κάνουν τα πράγματα».

Υποστήριξε επίσης ότι το Δημοκρατικό Κόμμα «ελέγχεται υπερβολικά από τα συνδικάτα και από τους δικαστικούς δικηγόρους, ιδιαίτερα τους δικηγόρους των ομαδικών συλλόγων και συνδικάτων». Υποστήριξε ότι όταν οι Δημοκρατικοί πάνε ενάντια στα «συμφέροντα του λαού», τείνει να προέρχεται από τα συνδικάτα και τους δικηγόρους, ενώ όταν οι Ρεπουμπλικάνοι το κάνουν αυτό, «είναι λόγω των κακών εταιριών και του θρησκευτικού ζήλου».

«Στην περίπτωση του Βiden, απλώς έχει αιχμαλωτιστεί πάρα πολύ από τα συνδικάτα, κάτι που δεν συνέβη με τον Obama», είπε ο Musk. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla υπερασπίστηκε τον Οbama ως «πολύ λογικό», αλλά επέμεινε ότι ο Biden δίνει προτεραιότητα στα συνδικάτα πριν από το κοινό-τους πολίτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla εξέτασε επίσης τον ισχυρισμό του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, ότι ο Λευκός Οίκος έχει καταφύγει σε «λανθασμένη κατεύθυνση» προκειμένου να «θολώσει το θέμα» του πληθωρισμού. Μίλησε ανοιχτά για τον πληθωρισμό, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon Jeff Bezos κατά του Προέδρου Bided και προειδοποιώντας ότι η «προφανής» αιτία του πληθωρισμού μπορεί να κάνει τις ΗΠΑ να γίνουν σαν τη Βενεζουέλα.

“Εννοώ ότι ο προφανής λόγος για τον πληθωρισμό είναι ότι η κυβέρνηση τύπωσε ένα δισεκατομμύριο περισσότερα χρήματα από ό,τι είχε, προφανώς”, είπε ο Μusk.

«Έτσι, είναι σαν να μην μπορεί η κυβέρνηση απλά, ξέρετε, να εκδίδει επιταγές πολύ μεγαλύτερες από τα έσοδα χωρίς να υπάρχει πληθωρισμός και η ταχύτητα του χρήματος να παραμένει σταθερή», υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. ”

Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκδώσει επιταγές αυτό σημαίνει ουσιαστικά τη δημιουργία περισσότερων δολαρίων. Και εάν δημιουργηθούν περισσότερα δολάρια, τότε έρχεται αύξηση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών σε ολόκληρη την οικονομία, τότε έχετε πληθωρισμό, και πάλι η ταχύτητα του χρήματος παραμένει σταθερή»

“Αν η κυβέρνηση μπορούσε απλώς να εκδώσει τεράστια χρηματικά ποσά και τα ελλείμματα δεν είχαν σημασία, τότε, καλά, γιατί δεν κάνουμε απλώς το έλλειμμα 100 φορές μεγαλύτερο; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορείτε γιατί βασικά θα μετατρέψει το δολάριο σε κάτι που δεν έχει αξία», σημείωσε.

Διάφορες χώρες έχουν δοκιμάσει αυτό το πείραμα πολλές φορές»,
σημείωσε ο Μusk. “Έχετε δει τη Βενεζουέλα; Όπως οι φτωχοί Αμερικανοί, έτσι και οι φτωχοί άνθρωποι της Βενεζουέλας, ξέρετε, έχουν απλώς χειραγωγηθεί από την κυβέρνησή τους.”

Ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας έφτασε στο εκπληκτικό 65.374,08% το 2018 εν μέσω μιας οικονομικής σπείρας που ξεκίνησε με τους κυβερνητικούς ελέγχους των τιμών και την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η κυβέρνηση άρχισε να τυπώνει χρήματα για να αντεπεξέλθει, και οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα ύψη, η ανεργία αυξήθηκε και το ΑΕΠ κατέρρευσε.

«Οπότε προφανώς δεν μπορείς να δημιουργήσεις απλά χρήματα», είπε ο Μusk. Yποστήριξε δε «την αληθινή οικονομία», μιλώντας για «την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών», σε αντίθεση με το απλό τύπωμα του χρήματος.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8,3% τον Απρίλιο, ελαφρώς κάτω από το άλμα του 8,5% τον Μάρτιο, αλλά παραμένει κοντά στο υψηλό 40 ετών.

Ο Μusk αναφέρθηκε στην αγορά του Twitter, επαναλαμβάνοντας την πίστη του στην ανάγκη για μια αμερόληπτη «δημόσια πλατεία της πόλης».

«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για μια δημόσια πλατεία της πόλης, μια ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου οι άνθρωποι μπορούν να συζητούν θέματα κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των πιο ουσιαστικών ζητημάτων», είπε. Για να λειτουργήσει αυτό, η πλατφόρμα πρέπει να είναι «όσο το δυνατόν ευρύτερα περιεκτική» και πρέπει να αισθάνεται «ισορροπημένη από πολιτική σκοπιά», δηλαδή «δεν είναι προκατειλημμένη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

«Η πραγματικότητα είναι ότι το Twitter, σε αυτό το σημείο, έχει μια πολύ αριστερή προκατάληψη», είπε ο Μusk. «Και θα εμπιστευόμουν τον εαυτό μου ως μετριοπαθή και ούτε Ρεπουμπλικανό ή Δημοκρατικό».

–The reality is that Twitter, at this point, has a very far left bias,” Musk said. “And I would trust myself as a moderate and neither Republican or Democrat.

Ο Μusk εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την παρακμή της πολιτείας της California. Είπε ότι το Golden State ήταν κάποτε «η χώρα των ευκαιριών», αλλά έχει γίνει η χώρα «των φόρων, των υπερβολικών ρυθμίσεων και των διαφορών».

Είπε, «Πρέπει να γίνει σαν ένας σοβαρός καθαρισμός των “κεντρικών αγωγών” στην California».

Ο Μusk είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η εξαγορά του Twitter βρίσκεται σε αναμονή για λεπτομέρειες σχετικά με ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι «ακόμα δεσμευμένος» στην αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template