Ο Mr ΔΕΗ, το φαραωνικό ανάκτορο και η ένοχη σιωπή

Κυριακή 8 Μαΐου 2022


Μπίζνες δισεκατομμυρίων ευρώ, μισθοί και bonus εκατομμυρίων, αλλά και λογαριασμοί ρεύματος που προκαλούν ίλιγγο στον κόσμο, συνθέτουν το παζλ της σύγχρονης «Βαβυλώνας» που έχει δημιουργήσει το Μαξίμου από κοινού με τον διευθύνoντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Γιώργο Στάσση.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» για την πλουσιοπάροχη ζωή του «γαλάζιου» golden boy της ΔΕΗ, που χτίζει το δικό του ανάκτορο στην Τζια, έχοντας εκτοξεύσει τον μισθό του στα 360.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που στήνεται με τα χρυσά bonus, προκαλούν ευθέως μια κοινωνία που παλεύει να τα βγάλει πέρα.

Σε μια κανονική χώρα της δυτικής Ευρώπης θα έπρεπε ήδη να είχε παρέμβει εισαγγελέας στην αμαρτωλή -όπως φαίνεται- ΔΕΗ, εξετάζοντας τι έχει συμβεί με τους μισθούς των διορισμένων στελεχών της διοίκησης, τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες ιδιωτικοποιήθηκε εν μια νυκτί η επιχείρηση, αλλά και -φυσικά- τι συμβαίνει με τις μετοχές της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ωστόσο, ως σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, επιβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «σημιτικών» φίλων του που την κυβερνούν, οι λίγοι και ισχυροί εξακολουθούν να απολαμβάνουν ασυλία απέναντι στον νόμο και οι πολλοί να πληρώνουν τα σπασμένα αυτών που ρημάζουν τα κρατικά ταμεία και στήνουν περιουσίες εις βάρος των πολιτών.

Οι αποκαλύψεις γύρω από το πάρτι που γίνεται στη ΔΕΗ δεν αφήνουν εκτεθειμένο μόνο τον Γιώργο Στάσση. Βαριά εκτεθειμένη είναι και η ίδια η κυβέρνηση, η οποία για λόγους που δύσκολα γίνονται κατανοητοί, καλύπτει ακόμα και σήμερα τον έκθετο κ. Στάσση τόσο για το ανάκτορό του στην Τζια όσο και για τα ψέματά του σχετικά με τα bonus των 16.000.000 ευρώ που μοιράζονται τα στελέχη της εταιρίας.

Όσο κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχειρεί να καλύψει τα έργα και τα… ανάκτορα του Γιώργου Στάσση, όσο κι αν ο Αδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να μας πείσει πως πρέπει να πούμε και «ευχαριστώ» στον διευθύνoντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που επενδύει στη χώρα, οι αντιδράσεις ακόμα και στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. δεν αποσιωπούνται.

Πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές ρωτούν πλέον ανοιχτά για τις επιλογές που έχουν γίνει στη διοίκηση της ΔΕΗ… Άραγε, τι είναι αυτό που ενώνει τόσο στενά τον πρωθυπουργό με τον Γιώργο Στάσση;

Επιστρέφοντας στο πάρτι εκατομμυρίων της αμαρτωλής ΔΕΗ, η εφημερίδα «δημοκρατία» έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο αποκαλύψεις που «καίνε» τον Γιώργο Στάσση, αποδεικνύοντας, πρώτον, πως ο ίδιος έχει ανάψει το πράσινο φως για την αφαίμαξη της δημόσιας περιουσίας με στόχο τον προσωπικό του πλουτισμό και, δεύτερον, πως, όταν αυτό αποδεικνύεται, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει ανερυθρίαστα ψέματα για να τη βγάλει καθαρή.

Παλάτι 760 τ.μ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο Γιώργος Στάσσης έχει στα σκαριά τη δημιουργία μιας υπερπολυτελούς βίλας 760 τ.μ. στην Τζια. Οι φωτογραφίες από το εξωφρενικού κόστους ανάκτορο, το οποίο ήδη δεσπόζει στη λοφοπλαγιά που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο λιμάνι της Κέας, αν και βρίσκεται υπό κατασκευή, μιλούν από μόνες τους. Αποτελείται από δύο υπόσκαφες βίλες έκτασης 759,15 τετραγωνικών μέτρων με πισίνες και δεκάδες δωμάτια, τα οποία είναι όλα χτισμένα αμφιθεατρικά, ώστε να «κοιτούν» το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου μέσα σε έκταση που φτάνει τα 8,5 στρέμματα. Οι φαραωνικές κατασκευές ζαλίζουν, έτσι όπως «βουλιάζουν» στην αγκαλιά του λόφου!

Όταν ο κ. Στάσσης πιάστηκε με το… ανάκτορο στην πλάτη, κύκλοι της ΔΕΗ υποστήριξαν πως η πολυτελής βίλα του δημιουργήθηκε πριν ο ίδιος γίνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Όμως τα στοιχεία που έφερε σε απάντηση η «δημοκρατία» αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, η προέγκριση της άδειας δόμησης (Α/Α 70994) για το ανάκτορο του κ. Στάσση εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα, στις 7 Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά τον διορισμό του, που έγινε στις αρχές Αυγούστου του 2019. Η οριστική άδεια (Α/Α 86439), ωστόσο, εκδόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019. Φυσικά, το παλάτι άρχισε να χτίζεται καιρό αργότερα και αφού ο κ. Στάσσης είχε ήδη διατελέσει για μεγάλο διάστημα πρόεδρος της ΔΕΗ. Το πού βρήκε τόσα χρήματα τα τελευταία χρόνια ο κ. Στάσσης θα έπρεπε να απασχολήσει τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Μετοχές 16.000.000 €

Η δεύτερη αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία» αφορούσε την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αγορά μετοχών της επιχείρησης, οι οποίες θα δίνονταν ως bonus στα στελέχη της – συμπεριλαμβανομένου φυσικά του κ. Στάσση. Το ποσό μάλιστα που θα έπαιρναν ως bonus τα «γαλάζια» golden boys θα έφτανε τα 16.000.000 ευρώ…

Όπως συνέβη και την πρώτη φορά, η ΔΕΗ έσπευσε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις, ισχυριζόμενη πως παρότι πράγματι εγκρίθηκε το πρόγραμμα, εν τέλει δεν προχώρησε λόγω ενεργειακής κρίσης και ενσυναίσθησης της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Όμως ακόμα μία φορά η ΔΕΗ πιάστηκε ψευδόμενη, καθώς με νέα αποκάλυψή της η «δημοκρατία» παρουσίασε έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται πως η ΔΕΗ αγόρασε μέσα στον Φεβρουάριο του 2022 μετοχές 6.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έφερε στο φως επίσημο έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ασκήσει το «δικαίωμα» αυτό, με συνέπεια να έχουν κατασπαταληθεί έως σήμερα τουλάχιστον τα 6.000.000 από τα 16.000.000 ευρώ του εν λόγω προγράμματος, αφού έχουν αγοραστεί πάνω από 700.000 μετοχές με χρήματα της δημόσιας επιχείρησης. Δηλαδή, με χρήματα που συγκεντρώνει η ΔΕΗ από τους λογαριασμούς των νοικοκυριών και στη συνέχεια τα διαθέτει στον Στάσση και στην παρέα του.

Στις 5 Απριλίου η ΔΕΗ δημοσιοποίησε την Ετήσια Οικονομική Έκθεσή της για την περίοδο 1/1/2021-31/12/2021. Η έκθεση καταρτίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3556/2007 και τις επ’ αυτού εκτελεστικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Εκεί αναφέρεται επί λέξει: «Στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων δωρεάν διάθεσης μετοχών, ο Όμιλος και η Μητρική Εταιρεία προέβησαν σε αγορά ιδίων μετοχών βάσει των διατάξεων του άρθρου 49 του Ν.4548/2018. Συγκεκριμένα, η Μητρική Εταιρεία εντός του Φεβρουαρίου 2022 απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 706.238 ίδιες μετοχές, με μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης 8,541 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,1849% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας».

Με λίγα λόγια, η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι όχι μόνο έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών προκειμένου να διατεθούν στα στελέχη της, αλλά ήδη έχει σπαταλήσει από το ταμείο της 6.000.000 ευρώ για αγορά 706.000 μετοχών. Απομένουν, δηλαδή, ακόμα για αγορά τουλάχιστον 1.100.000 μετοχές αξίας άνω των 10.000.000 ευρώ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template