Προκλητικός ο Ακαρ «κονιορτοποιήθηκε» απο τους Ελληνες βουλευτές και έφυγε εκνευρισμένος απο την συνευλευση του ΝΑΤΟ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022


Μια ακόμη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η Άγκυρα αντιλαμβάνεται τον… διάλογο σημειώθηκε σήμερα Τρίτη σε επιτροπή της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ που συνεδρίαζε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ξεκίνησε και με το γνωστό προκλητικό ύφος και ήθος έθεσε απρόκλητα ξανά θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η χώρα μας υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ υπήρξαν αναφορές και στο Κυπριακό.



H αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπήρξε άμεση και ενιαία. Αρχικά ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας στο ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανος απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών που μετείχαν στην συνεδρίαση για το σύνολο των τουρκικών παραβιάσεων, τις υπερπτήσεις, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία, ενώ του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών, όταν έχει εισβάλει στην Κύπρο.




Οι βουλευτές συμπλήρωσαν ότι η Τουρκία «αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών».
Ο Χουλουσί Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές, Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο και Βολουδάκη.


Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός είπε πως η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, κάνοντας ειδική μνεία στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω ακόμα και από κατοικημένα νησιά.


Οι Έλληνες βουλευτές κατήγγειλαν πως δεν είναι σε θέση η Τουρκία να ισχυρίζεται πως σέβεται την κυριαρχία εδαφών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και πολύ περισσότερο όταν αμφβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Εξίσου, αυστηρή ήταν η απάντηση για τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί δήθεν στήριξης της τρομοκρατίας. Σημειώνεται πως από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

Η τουρκική προκλητικότητα, εκτός από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ερντογάν, έχει μεταφερθεί και στα τηλεοπτικά δίκτυα της γειτονικής χώρας τα οποία καθημερινά προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το κοινό τους με χάρτες από τα ελληνικά νησιά που μπορεί να κατακτήσει η Τουρκία.

Ωστόσο όταν το λόγο έλαβε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο κ. Ακάρ διέκοψε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά «αρκετούς Έλληνες άκουσα» και επικαλούμενος φόρτο εργασίας αποχώρησε. Σύμφωνα ωστόσο με αυτόπτες μάρτυρες, ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας μετέβη για καφέ στο μπαρ του συνεδριακού χώρου!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template