Bild κατά Μητσοτάκη: «Έστρωσε το κόκκινο χαλί για τον αιμοσταγή σεΐχη του τρόμου»

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022


Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα 29/7 η γερμανική εφημερίδα Bild.

Αρχικά το κείμενο με τίτλο «Το δείπνο της ντροπής», σχολιάζει την επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα του «τρόμου»- όπως τον αποκαλεί - Bin Salman, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τον Γάλλο πρόεδρο να του σφίγγει το χέρι στο Ελιζέ.
Η γερμανική εφημερίδα επιτίθεται όχι μόνο στον Macron αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.
«Ο Σαουδάραβας αιμοσταγής σεΐχης επισκέπτεται την Ευρώπη με τον Macron και τον Μητσοτάκη να του ανοίγουν το δρόμο για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Με την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη, μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (2018), ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θέλει να ανακτήσει διπλωματική βάση στη Δύση».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του επιφύλαξε ”θερμή υποδοχή” στην Αθήνα την Τρίτη, όπως είπε ο Bin Salman», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα έστρωσε το ”κόκκινο χαλί” για να καλωσορίσει τον ”σεΐχη του τρόμου”», γράφει η λεζάντα στη φωτογραφία που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η «Bild».

Επίθεση κατά των ελληνικών ΜΜΕ

Η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει όμως την επίθεση της γράφοντας:
«Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι δύσκολα θα ενδιαφερθούν για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία», προσθέτει το δημοσίευμα και προσθέτει:
«Εκτός από μερικές γελοιογραφίες σε ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες… δεν υπήρξαν αντιδράσεις για την επίσκεψη του Salmanστην Αθήνα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό: ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ξεναγήθηκε το βράδυ στην Ακρόπολη και την επόμενη μέρα, υπουργοί και επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαια για στενότερη συνεργασία».

«Την περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση με τη γειτονική Τουρκία, η Αθήνα επεκτείνει τις επαφές της στη Μέση Ανατολή», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι οι Έλληνες ευελπιστούν και σε σαουδαραβικές επενδύσεις, για παράδειγμα στον τουρισμό».
Μετά την Αθήνα, ο Salman επισκέφθηκε το Παρίσι όπου δείπνησε με τον Γάλλο πρόεδρο Macron το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Το θλιβερό μήνυμα πίσω από αυτό είναι το εξής: σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία Κασόγκι, ο ”σεΐχης του τρόμου” γίνεται σταδιακά και πάλι κοινωνικά αποδεκτός στην Ευρώπη», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Bild: «Τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων πάνε για ελληνικά ψυγεία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η γερμανική εφημερίδα «Bild» επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση καυστικού άρθρου, που ανέφερε ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων.
Mε τον προκλητικό τίτλο «Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία» αναφέρεται στις επιδοτήσεις στην Ελλάδα για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών που φθάνουν μέχρι και 50% της αξίας τους και γράφει: «Ο προϋπολογισμός για αυτό (150 εκατ. ευρώ) προέρχεται από την ΕΕ που σημαίνει ότι και η Γερμανία πληρώνει.
«Είναι ένας αμφίβολος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών-μελών, τα οποία προφανώς έχουν τα ίδια προβλήματα», επικρίνει η Gianna Simke, ειδικός σε θέματα οικονομίας από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.
Και συμπληρώνει πως: «Θα ήταν πιο λογικό να επενδύσουμε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας αντί σε ψυγεία και κλιματιστικά.
Με αυτά δεν θα ξεπεραστούν οι αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης».


www.bankignnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template