Η BlackRock έχασε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις επενδύσεις των πελατών της από την αρχή του 2022

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022


Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock έχασε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις επενδύσεις των πελατών της από την αρχή του 2022,
ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσό που έχασε ποτέ μία εταιρεία σε διάστημα έξι μηνών, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg, Mark Rubenstein.

Στην έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η BlackRock, η οποία διατηρεί συμμετοχές σε Apple, Microsoft και Amazon, αποκάλυψε την έκταση της σφαγής κατά τη διάρκεια μιας κλήσης επενδυτών την περασμένη εβδομάδα.

«Το 2022 κατατάσσεται ως η χειρότερη αρχή των τελευταίων 50 ετών τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Larry Fink.

Σύμφωνα με τον Rubenstein, η τεράστια απώλεια της BlackRock οφείλεται στην εξάρτησή της από παθητικές επενδύσεις, οι οποίες συχνά υποφέρουν σε βραχυπρόθεσμες πτώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά.

«Ενώ λίγες εταιρείες είναι σε θέση να αποφύγουν αυτό που τους ρίχνει η αγορά, ορισμένες τουλάχιστον προσπαθούν να το ξεπεράσουν. Η BlackRock εγκαταλείπει ολοένα και περισσότερο: Στα τέλη Ιουνίου, μόνο το ένα τέταρτο περίπου των περιουσιακών της στοιχείων καταφέρθηκε ενεργά να ξεπεράσει ένα σημείο αναφοράς – αντί να το παρακολουθεί απρόσκοπτα, όπως έχουν σχεδιαστεί να κάνουν οι παθητικές στρατηγικές. Αυτό είναι χαμηλότερο από το ένα τρίτο όταν η BlackRock εξαγόρασε την Barclays Global Investors το 2009 για να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται», εξήγησε ο Rubenstein.


«Στον τομέα των μετοχών, η απόκλιση είναι ιδιαίτερα έντονη. Σε ολόκληρο τον κλάδο, τα περιουσιακά στοιχεία έχουν απομακρυνθεί από τις ενεργητικές στρατηγικές και έχουν γίνει παθητικά. Στην περίπτωση της BlackRock, περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει από ενεργά ίδια κεφάλαια την περασμένη δεκαετία, με 730 δισεκατομμύρια δολάρια να εισρέουν σε μετοχές με δείκτη. Οι παθητικές μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας είναι τώρα 10 φορές μεγαλύτερες από τις ενεργές δραστηριότητές της, αν και εφαρμόζει ορισμένες ενεργές στρατηγικές πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων και εναλλακτικών που μειώνουν το χάσμα», συνέχισε ο Rubenstein. «Για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου από την πλευρά του σταθερού εισοδήματος, η εξέλιξη της επιχείρησης προμηνύει ένα δυσοίωνο μέλλον».

Τα τελευταία χρόνια, η BlackRock έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή για την υπεράσπιση των επενδύσεων Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG), η οποία έχει υποφέρει από την πρόσφατη οικονομική ύφεση.

Στο πλαίσιο της ατζέντας ESG, η BlackRock ώθησε τις εταιρείες στις οποίες επενδύει να υιοθετήσουν στόχους ESG, οι οποίοι περιλαμβάνουν την επιδίωξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τον διορισμό συμβολικών μειονοτήτων σε διευθυντικές θέσεις και τη θυσία κερδών για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην έκθεση της ίδιας της BlackRock από τον Μάιο, οι προσπάθειες της εταιρείας «σε επίπεδο εταιρείας» την ώθησαν να συνεργαστεί με τις επενδύσεις σε θέματα ESG για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αξίας».

Η ώθηση για το ESG ήταν μια πολιτική από πάνω προς τα κάτω εντός της BlackRock, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Larry Fink να καυχιέται για το πώς η εταιρεία «επιβάλλει συμπεριφορές». 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template