Ανατριχιαστικό:Οι Κινέζοι προειδοποιούν με κατάρριψη του αεροσκάφους της Nancy Pelosi

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022


Λάδι στη φωτιά ρίχνει η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi με την προγραμματισμένη επίσκεψής της στην Ταϊβάν τον επόμενο μήνα, ενθαρρύνοντας τώρα και άλλα μέλη του Κογκρέσου να έρθουν μαζί της.


«Η πρόεδρος, έχει προσκαλέσει μια μικρή ομάδα βουλευτών στο επίσημο ταξίδι της στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρει το NBC News.

Αυτό το ταξίδι, το οποίο το Πεκίνο αντιλαμβάνεται ως κατάφωρη παράβαση της μακροχρόνιας πολιτικής της Ουάσιγκτον για μια Κίνα, είναι ήδη τόσο εμπρηστικό που το Πεντάγωνο σχεδιάζει τώρα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη και άλλα πολεμικά μηχανήματα για να προστατεύσει το αεροπλάνο της Pelosi σε περίπτωση επιθέσεων από τον κινεζικό στρατό.

Θα καταρρίψουν το αεροσκάφος της Pelosi οι Κινέζοι;


«Ενώ οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν φοβούνται πως το Πεκίνο θα επιτεθεί στο αεροπλάνο της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, γνωρίζουν ότι ένα ατύχημα, λάθος ή παρεξήγηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά της. Έτσι το Πεντάγωνο αναπτύσσει σχέδια για κάθε ενδεχόμενο», αναφέρει το Associated Press.
Αξιωματούχοι είπαν στο ίδιο μέσο ότι εάν η Pelosi μεταβεί στην Ταϊβάν - εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα – ο αμερικανικός στρατός θα αυξήσει την παρουσία του στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες, αλλά είπαν ότι μαχητικά αεροσκάφη, πλοία, μέσα επιτήρησης και άλλα στρατιωτικά συστήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή αλληλοκαλυπτόμενης ασφαλείας για την πτήση της στην Ταϊβάν και οποιαδήποτε στιγμή στο έδαφος εκεί.

Θυμίζει Putin και Ουκρανία

Αυτός ο κίνδυνος από μόνος του θα ήταν αρκετός για να ακυρωθεί το ταξίδι, αλλά στην ανησυχία προστίθεται το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει αρχίσει να προειδοποιεί εναντίον της χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα της «κόκκινης γραμμής» που χρησιμοποιούσε η Ρωσία πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές τη σταθερή αντίθεσή μας στην πιθανή επίσκεψη της Προέδρου Pelosi στην Ταϊβάν.
Εάν η αμερικανική πλευρά επιμείνει να πραγματοποιήσει την επίσκεψη και αμφισβητήσει την κόκκινη γραμμή της Κίνας, θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικά αντίμετρα», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijiang.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε σοβαρή συνέπεια προκύψει», πρόσθεσε.
Η Κίνα χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για το προγραμματισμένο ταξίδι της Pelosi, με την κινεζική εφημερίδα Global Times να αναφέρει ότι «η επίσκεψη στην Ταϊβάν είναι σίγουρα μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει ποτέ να περάσει η Pelosi».
Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία εξέδιδε παρόμοιες προειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας την ίδια φράση.
Ο Putin προειδοποιούσε ξανά και ξανά τη Δύση, πως αγνοούσε τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας για την Ουκρανία με την Ουάσιγκτον να τις απορρίπτει και να επιμένει στη μελλοντική ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.
«Δεν αποδέχομαι τις κόκκινες γραμμές κανενός», έλεγε ο Πρόεδρος Biden στον Τύπο τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ρωτήθηκε για τις προειδοποιήσεις.
Εβδομάδες αργότερα ο Putin πραγματοποίησε την απειλή του και άρχισε έναν φρικτό πόλεμο που ήδη σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να είχε αποτραπεί με μερικές παραχωρήσεις.
«Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για την οποία μίλησα πολλές φορές. Την πέρασαν»,
τόνιζε μετά την εισβολή ο Putin.

Μόνη λύση η ματαίωση του ταξιδιού

Η Pelosi η οποία προετοιμάζει το ταξίδι της θα πρέπει να ματαιώσει αμέσως αυτά τα σχέδια, γιατί οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και προφανώς η Κίνα δεν θα υποχωρήσει, αναφέρουν αναλυτές.
Οι προειδοποιήσεις για την «κόκκινη γραμμή» της Κίνας καθιστούν σαφές ότι η προσγείωση της Pelosi στην Ταϊβάν στην καλύτερη περίπτωση θα αυξήσει δραματικά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν επιθετικά το αφήγημα, πως εάν δεν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα θεωρηθεί επιτυχία για το Πεκίνο.

Η πολιτική πίεση βρίσκεται στο πλευρό της κλιμάκωσης, με ακόμη και προοδευτικούς Δημοκρατικούς να υποστηρίζουν την κίνηση της Pelosi και οι εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και εκτόνωση να οδηγούνται όλο και περισσότερο στο περιθώριο.

Δεν θα πρέπει να βλέπουμε απαθείς να προστίθεται και άλλη μία χώρα στα πιθανά σημεία ανάφλεξης για τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα μόνο και μόνο επειδή η Pelosi δεν ενδιαφέρεται εάν με την κατάρριψη του αεροσκάφους της, οδηγήσει ΗΠΑ και Κίνα σε έναν πόλεμο, αναφέρει ο ιστότοπος Medium. com.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template