Κινεζικός στρατός για ΗΠΑ: Θάψτε τους εισβολείς εχθρούς - Σοβαρή κλιμάκωση λόγω Pelosi - Αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ταϊβάν

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022


Σοβαρή κλιμάκωση διαπιστώνεται στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας λόγω της επικείμενης επίσκεψης της Nancy Pelosi αύριο 2 Αυγούστου 2022 στην Ταιβάν, με τους Κινέζους να έχουν πολλάκις προειδοποιήσει πως δεν «θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια».

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, η Διοίκηση Μάχης της Ανατολικής Ζώνης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας δημοσίευσε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, καλώντας τους πατριώτες «να θαψούν όλους τους εχθρούς που επιχειρούν να εισβάλουν».
Ένα βίντεο εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της διοίκησης στο κοινωνικό δίκτυο WeChat.

«Να είμαστε σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας, να ακολουθούμε εντολές, να θάβουμε όλους τους εισβολείς (στο έδαφος της ΛΔΚ. - Περίπου εκδ.) εχθρούς», γράφει χαρακτηριστικά η λεζάντα.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόθεση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, να επισκεφθεί την Ταϊβάν στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της.
Σύμφωνα με το portal ETtoday, ο επίσημος θα φτάσει στο νησί στις 2 Αυγούστου το βράδυ.

Nikkei: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρα και αεροπλάνα στην Ταιβάν λόγω της αναμενόμενης επίσκεψης Pelosi


Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αεροπλάνα και αεροπλανοφόρα που θα φτάσουν σε περιοχή κοντά στην Ταϊβάν λόγω της πιθανής άφιξης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ Nancy Pelosi, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei .
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο αμερικανικός στρατός αναμένει με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει μια «ζώνη ανάσχεσης».


Στην Ταϊβάν αναμένεται να βρεθεί η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ασία, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ταϊβάν, τους οποίους επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσγειωθεί στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης 2/8.
H Pelosi θα επισκεφθεί την Ταϊβάν, παρά τη σαφή προειδοποίηση της Κίνας στις ΗΠΑ να μην το πράξει.
Το Πεκίνο υποστηρίζει πως σε αυτήν την περίπτωση δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια και ότι τυχόν επίσκεψη της, «θα έχει πρωτοφανή πολιτικό αντίκτυπο».
Η στάση -- η πρώτη για μέλος της Βουλής των ΗΠΑ εδώ και 25 χρόνια -- δεν βρίσκεται επί του παρόντος στο δημόσιο πρόγραμμα της Pelosy και έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι ήδη τεταμμένες.
Η Ταϊβανέζα αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αναμένεται να μείνει στην Ταϊβάν μια νύχτα.
Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα προσγειωθεί η Pelosy στην Ταϊπέι.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να παρακολουθούν τυχόν κινεζικές κινήσεις στην περιοχή και να εξασφαλίσουν ένα σχέδιο για να την κρατήσουν ασφαλή.
Η Pelosi έχει ήδη αρχίσει την περιοδεία της στην Ασία, η οποία προβλέπει «στάσεις» σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος, το οποίο διαμηνύει πως εάν χρειαστεί, θα το καταλάβει και με τη βία.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στηρίζουν με εξοπλισμό την Ταϊβάν, αν και διατηρούν μια δημιουργική ασάφεια για το τι θα έκαναν σε περίπτωση εισβολής της Κίνας ενώ διαμηνύουν πως δεν θα ήθελαν μια αλλαγή του καθεστώτος στην Ταϊβάν.

Πυρά Κίνας

Το Πεκίνο θα θεωρήσει μια επίσκεψη της Pelosi στην Ταϊβάν σοβαρή πρόκληση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι «δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια» αν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, διαμηνύοντας πως επειδή η Pelosi είναι «η τρίτη στη σειρά αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης τυχόν επίσκεψή της θα έχει πρωτοφανή πολιτικό αντίκτυπο».
Από την πλευρά της η Pelosi εξέδωσε ανακοίνωση για την περιοδεία της στην Ασία, αναφέροντας πως «το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία και την δημοκρατική διακυβέρνηση στην περιοχή του Ινδικού –Ειρηνικού».
«Η αντιπροσωπεία μας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο για να συζητήσει πως μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα και αξίες μας»
αναφέρει η ανακοίνωση.

Επικοινωνία Biden – Jinping

Για το θέμα αυτό είχαν επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Joe Biden και της Κίνας, Xi Jinping.
O Jinping διατύπωσε σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ «να μην παίζουν με την φωτιά» αναφορικά με τη Ταϊβάν, με την αμερικανική πλευρά να επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία μιας πιθανής επίσκεψης της Pelosi στην Ταϊβάν κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία προς την Κίνα.
Σημειώνεται πως σήμερα αρχίζουν και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με την Ινδονησία.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template