Τρόμος στον Καναδά: Δύο άνδρες δολοφόνησαν με μαχαίρι 10 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 15 σε διαφορετικές τοποθεσίες

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

 


Σοκ έχει προκαλέσει στον Καναδά η υπόθεση δολοφονίας με μαχαίρι 10 ανθρώπων και ο τραυμαυτισμός άλλων 15, σε διαφορετικές τοποθεσίες, με διαφορά λίγων ωρών ή λεπτών, το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), στο Σασκάτσουαν του Καναδά. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και αναζητά δύο άνδρες, τον 31 ετών Damien Sanderson και τον 30χρονο Myles Sanderson και οι οποίοι έχουν ήδη κατονομαστεί ως ύποπτοι.



Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε πολλές και διαφορετικές τοποθεσίες στο James Smith Cree Nation και στο χωριό Γουέλντον, βορειοανατολικά του Σασκάτσουαν. Η Rhonda Blackmore, Βοηθός Επίτροπος της έφιππης αστυηνομίας της περιοχής, ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα φαίνεται πως ήταν στόχος των υπόπτων, ενώ άλλα δέχθηκαν επίθεση τυχαία. Ωστόσο δεν έγινε αναφορά στα κίνητρα των επιθέσεων.


Σε συνέντευξη Τύπου στη Ρετζίνα, η Blackmore ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρη. Εξακολουθούμε να αναζητούμε τους δύο υπόπτους. Ζητάμε από τους κατοίκους του Σασκάτσουαν και των γειτονικών μας επαρχιών να είναι σε επαγρύπνηση». Η ίδια πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους φίλους και τις κοινότητες που έχασαν τόσους πολλούς ανθρώπους. Είναι φρικτό αυτό που συνέβη σήμερα στην επαρχία μας. Εάν ο Damian και ο Myles ακούνε ή λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, θα τους ζητούσα να παραδοθούν αμέσως στην αστυνομία».

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις, ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau έγραψε στο Twitter: «Οι επιθέσεις στο Σασκάτσουαν σήμερα είναι φρικτές και σπαραχτικές. Σκέφτομαι αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτούς που τραυματίστηκαν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και προτρέπουμε όλους να ακολουθούν τις ενημερώσεις από τις τοπικές αρχές», είπε. «Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν αμέσως στις προσπάθειες για τη διερεύννηση των εγκλημάτων».




Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν 13 σκηνές εγκλήματος, όπου βρέθηκαν οι νεκροί ή οι τραυματίες. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι δύο ύποπτοι φαίνεται να κινούνταν στην περιοχή της λεωφόρου Arcola γύρω στις 11:45 το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή της Ρετζίνα διεξάγονταν ετήσιος αγώνας ποδοσφαίρου με αφορμή την αργία της Ημέρας της Εργασίας μεταξύ των Saskatchewan Roughriders και Winnipeg Blue Bombers της Καναδικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας. Η αστυνομία προέτρεπε τους παρευρισκόμενους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς ανέπτυξαν πρόσθετες δυνάμεις για να ηρεμήσουν τους ντόπιους μετά τις βάναυσες δολοφονικές επιθέσεις.


Η έφιππη αστυνομία σε μήνυμα της στο Twitter ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ρετζίνα, λάβετε προφυλάξεις και εξετάστε το ενδεχόμενο να μείνετε στις θέσεις σας. Μην αφήνετε μια ασφαλή τοποθεσία. ΜΗΝ πλησιάζετε σε ύποπτα άτομα. Μην κάνετε ωτοστόπ. Αναφέρετε ύποπτα άτομα, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή πληροφορίες στο 9-1-1. Μην αποκαλύπτετε της τοποθεσίες της αστυνομίας».

Πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template