Προσεχώς το αναδιπλούμενο iPad: Πότε να το περιμένουμε;

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Με την τεχνολογία των αναδιπλούμενων συσκευών πρόκειται να πειραματιστεί σύντομα η Apple, διοχετεύοντας εντός δύο ετών στην αγορά ένα αναδιπλούμενο iPad, αλλά όχι iPhone, όπως προβλέπει η εταιρεία αναλύσεων CCS Insight.
Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, όπως η Samsung η οποία άρχισε να πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα κινητά τηλέφωνα, η Apple αναμένεται να ξεκινήσει αντίστροφα. «Αυτή τη στιγμή δεν βγάζει πολύ νόημα για την Apple να βγάλει αναδιπλούμενο iPhone. Πιστεύουμε ότι θα απορρίψουν αυτή την τάση και κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσουν τα νερά με ένα αναδιπλούμενο iPad», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Ben Wood, επικεφαλής ερευνών στην CCS Insight.

Αντιθέτως, σημείωσε ο ίδιος, η δοκιμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στα iPhone είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη, αφενός επειδή θα καταστήσει τα δημοφιλή κινητά ακόμη πιο ακριβά, αφετέρου επειδή στην περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα θα πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων από τους υφιστάμενους επικριτές της εταιρείας.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το κόστος ενός τέτοιου κινητού ενδέχεται να κυμανθεί περίπου στα 2.500 δολάρια. Ενδεικτικά, το νέο iPhone 14 Pro Max με τη μέγιστη δυνατότητα αποθήκευσης, το οποίο είναι και το ακριβότερο μοντέλο που έχει διοχετευθεί, ξεκινά από περίπου τα 1.700 ευρώ στην Ελλάδα και τα 1.500 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η Apple δεν έχει επιλογή

Σε κάθε περίπτωση, η Apple οφείλει να πειραματιστεί με την τεχνολογία των αναδιπλούμενων συσκευών, καθώς ήδη πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν τέτοια μοντέλα. Σύμφωνα με τον Wood, με αυτόν τον τρόπο η Apple θα έχει την ευκαιρία να μάθει πώς να εφαρμόζει και να αναπτύσσει την τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης, αλλά και πώς να δώσει νέα «πνοή» στη σειρά των iPad.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διείσδυση της Apple στις αναδιπλούμενες συσκευές φημολογείται επί χρόνια. Ενδεικτικά, η εταιρεία ερευνών Display Supply Chain Consultants αναμένει ότι η Apple θα εισέλθει στην αγορά μετά το 2025, αλλά και ότι θα πειραματιστεί πρώτα με οθόνες περίπου 20 ιντσών (ενδεικτικά το Pro Max είναι 6,7 ίντσες). Επίσης, ο Ming-Chi Kuo, γνωστός αναλυτής της TF International Securities με εστίαση στα προϊόντα της Apple, έχε προβλέψει πως η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιπλούμενα iPhone το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template