Φρένο στην εκβιαστική απαίτηση του Μαξίμου για πώληση του OPEN στον Ελληνοαμερικάνο Τζόν Καλαφάτη! Η ντρίπλα Σαββίδη και οι πιέσεις των Αμερικανών να δώσει τον ΟΛΘ.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022


Σας είχαμε ενημερώσει για την "αναγκαστική" πώληση του OPEN στον Ελληνοαμερικάνο Τζον Καλαφάτη. Τα νέα όμως που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες δείχνουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης αντιστέκεται στεναρά στον εκβιασμό που του κάνει το Μέγαρο Μαξίμου για να τον αναγκάσει να πουλήσει και μπήκε φρένο στο Deal.


Οι δικηγόροι του Πόντιου επιχειρηματία δέχτηκαν να παραχωρήσουν το μάνατζμεντ του καναλιού, αλλά αρνήθηκαν να εκχωρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών που ζητούσε επομένως ο Τζων Καλαφάτης, παρά μόνο το 30%, ενώ αυτός ζητούσε το 51%.

Για την ιστορία πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα παραχωρούνταν το 30% του Open μαζί με το μάνατζμεντ στον Ελληνοαμερικανό παραγωγό αντί του συμβολικού ποσού του 1 ευρώ, και στην συνέχεια θα αγόραζε και το υπόλοιπο ποσοστό αντί 12.000.000 ευρώ. Τελικά αποδυκνίεται ότι ο Σαββίδης είναι σκληρό καρύδι και δεν μασάει από εκβιασμούς. Να σας πούμε ότι η επαφή με τον Τζον Καλαφάτη δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται.

Συνεχίζει να διαπραγματεύεται την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ, τόσο με τον «άνθρωπο» των Αμερικανών Τζων Καλαφάτη (ο οποίος φέρεται να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά έχει εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση από κρατική τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες), όσο και με 2 funds, ένα Αμερικανικό και ένα Σκωτσέζικο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο αλλά δεν φαίνεται να έχει διάθεση να πουλήσει.

Η αποχώρησή του από τους διαγωνισμούς της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας δείχνει να ήταν μια κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην κυβέρνηση, που μπορεί επίσημα να τον κυνηγάει αλλά φαίνεται ότι έχε βρει υπόγειες διαδρομές συνενόησης!

Βέβαια οι Αμερικανοί δεν συγκινούνται από τέτοια και επιμένουν στην αλλαγή ιδιοκτησίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως και η Αλεξανδρούπολη θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να πιέζουν καθημερινά την κυβέρνηση να βρει τρόπο και να στιμώξει τον Ιβάν.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template