Αυτοί είναι οι 10 δισεκατομμυριούχοι που έχασαν τα περισσότερα χρήματα το 2022

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022


Η άνοδος του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση των τελευταίων μηνών, έχουν προκαλέσει σκαμπανεβάσματα στις αγορές αλλά και σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους χαρακτηρίστηκε ως μία αρκετά δύσκολη περίοδος για τα χρηματιστήρια παρόμοια με την ύφεση του 1970, με τον δείκτη S&P 500 να χάνει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Οι μεγαλύτερες πτώσεις μάλιστα, σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις τεχνολογίας. Από την αρχή του έτους, για παράδειγμα, η μετοχή του Netflix έχει καταγράψει πτώση περισσότερο από 60%. Παρόμοια, και η μετοχή της Meta υποχώρησε κατά περίπου 58%. Αυτό σημαίνει ότι ο πλούτος ορισμένων εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών στον κόσμο, όπως Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Μπερνάρ Αρνό και φυσικά, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατέγραψε αισθητή πτώση.


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, αυτές είναι οι 10 κορυφαίες προσωπικότητες που έχασαν δισεκατομμύρια φέτος.

10. Μπιλ Γκέιτς

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, έχασαν μεγάλα χρηματικά πόσα είτε λόγω λάθος χειρισμών είτε λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες. Ο Μπιλ Γκέιτς παρόλα αυτά, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.


Ο λόγος για τον οποίο, η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, συρρικνώθηκε κατά διάρκεια του έτους, είναι διότι ο ίδιος αποφάσισε να προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε δωρεές και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Συνολικά, η περιουσία του μειώθηκε κατά περίπου 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

9. Φρανσουάζ Μπέτενκορτ Μέγιερς

Η εγγονή του ιδρυτή της L’Oréal, Φρανσουάζ Μπέτενκορτ Μέγιερς, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος της διάσημης εταιρείας, έχασε 30,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 33% της ιδιοκτησίας της στην εταιρεία. Αυτό οφείλεται στη μαζική πτώση της μετοχής της L’Oréal στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο.

8. ΜακΚένζι Σκοτ

Η τεράστια πτώση της περιουσίας της δεν οφείλεται ούτε στην πτώση του χρηματιστηρίου ούτε σε λάθος χειρισμούς. Οφείλεται στο φιλανθρωπικό της έργο. Η Σκοτ είναι μεταξύ των πλουσιότερων κληρονόμων της Αμερικής αφού απέκτησε το 25% της Amazon μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που ισοδυναμεί με περίπου το 4% της εταιρείας.


Η απώλεια της πρώην συζύγου του ιδρυτή της Amazon υπολογίζεται πως ανέρχεται σε περίπου 31,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Forbes αναφέρει ότι το 2019, δεσμεύτηκε να δωρίσει τη μισή της περιουσία κατά τη διάρκεια της ζωής της, υπογράφοντας το Giving Pledge.


7. Σεργκέι Μπριν

Ο Σεργκέι Μπριν είναι ένας από τους συνιδρυτές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Google. Φέτος, το 2022, έχασε 38,1 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έπεσε έξω στις προβλέψεις για τα κέρδη το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου λόγω της αποτυχίας του τμήματος ψηφιακής διαφήμισης να πετύχει στόχους.

6. Μπερνάρ Αρνό

Ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό της LVMH έχασε 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Μόνο τον Σεπτέμβριο, ο Γάλλος ιδιοκτήτης ομίλου πολυτελών ετερογενών δραστηριοτήτων έχασε περίπου 4,06 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του ραγδαίου πληθωρισμού των τιμών και των επιτοκίων.


Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι οι πωλήσεις της LVMH βελτιώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω της αυξανόμενης αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών καταναλωτών.
5. Λάρι Πέιτζ

Ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ έχει χάσει συνολικά, 39,2 δισεκατομμύρια δολάρια, φέτος.

4. Τζεφ Μπέζος

Στην αρχή της πανδημίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όμως φέτος, η αξία της Amazon υποχώρησε. Ως αποτέλεσμα, ο Τζεφ Μπέζος έχασε 65,7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
3. Έλον Μασκ

O Μασκ βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας. Η αξία της εταιρείας του, Tesla, έχει μειωθεί κατά περίπου 43% μόνο φέτος λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Η τεράστια απώλεια ήταν επίσης αποτέλεσμα της αγοράς του Twitter αξίας, 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ. Καθώς η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να υποχωρεί, η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla κόστισε στον Μασκ τουλάχιστον, 66,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
2. Τσανγκπένγκ Τσάο

Ο Τσανγκπένγκ Τσάο είναι ο δημιουργός της Binance ο οποίος επηρεάστηκε άμεσα από την πτώση της αγοράς crypto το 2022. Άξιζε συνολικά, 96 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πλέον, έχει χάσει 72,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

1. Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Για πρώτη φορά από το 2015, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκεται εκτός της δεκάδας με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες. Είναι μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος που έχασε τα περισσότερα δισεκατομμύρια φέτος. Το Forbes αναφέρει ότι η τιμή της μετοχής της Meta έχει υποχωρήσει 57%, γεγονός που κόστισε στον Ζούκερμπεργκ 87,3 δισεκατομμύρια δολάρια.πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template