Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο: Μέσα στο κτίριο της οδού των δισεκατομμυριούχων «Billonaires’ Row».

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022


Σαν πρόωρο δώρο Χριστουγέννων στους βαθύπλουτους που θέλουν να αποκτήσουν πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία Studio Sofield που ανέλαβε τον σχεδιασμό του Steinway Tower, ολοκλήρωσε το εσωτερικό του εντυπωσιακού ουρανοξύστη. 

Πρόκειται για τον πιο λεπτό ουρανοξύστη του κόσμου, o οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν επί της λεγόμενης «Billonaires’ Row» (ο δρόμος των δισεκατομμυριούχων) και «επιβλέπει» το Central Park.


Ο ουρανοξύστης 91 ορόφων, που άλλοτε φιλοξενούσε τα γραφεία της εμβληματικής εταιρείας πιάνο Steinway & Sons, πλέον έχει 46 οικίες, οι οποίες «ντύθηκαν» με ασβεστόλιθο, μάρμαρο, μαύρο ατσάλι και βελούδο, ενώ το πάτωμα είναι από βελανιδιά και οι χώροι φέρουν αυθεντικούς πίνακες του Πικάσο και του Ματίς. 

Η τιμή τους ξεκινά από τα 7,75 εκατ. δολάρια και φτάνει μέχρι τα 66 εκατ. δολάρια.φωτ. Studio Sofield

Το όραμα

Σύμφωνα με την Studio Sofield, το εσωτερικό του ουρανοξύστη σχεδιάστηκε κατά τρόπο που αναδεικνύει το μεγαλείο του Gilded Age, της εποχής στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν σημειώθηκε τεράστια οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ. Τότε μεγάλες λεωφόροι και επιβλητικές επαύλεις γνωστών προσωπικοτήτων στόλιζαν της εποχής στόλιζαν την πόλη.


φωτ. Studio Sofield

«Όλοι έχουμε βρεθεί σε χώρους μεγάλης πολυτέλειας, αλλά ήθελα να δημιουργήσω ένα κτίριο, το οποίο δεν θα μπορεί να βρει κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο. Ξέρω ότι πολλά άτομα – που μπορεί να έχουν περισσότερα από ένα σπίτια – ενδέχεται να αποκτήσουν διαμερίσματα εδώ. Και ήθελα να δημιουργήσω μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία, την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει μόνο στη Νέα Υόρκη», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN, ο ιδρυτής της Studio Sofield, William Sofield.

φωτ. Studio Sofield

Τα μοναδικά στοιχεία

Μέσα στο κτίριο υπάρχει μία πισίνα 25 μέτρων, σε έναν χώρο που φωτίζεται φυσικά χάρη στα παράθυρα που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Επίσης, υπάρχει μία σύγχρονη προσομοίωση του ιστορικού King Cole Bar της Νέας Υόρκης, το οποίο στολίζεται από χρυσά και ασημένια murals. 

Επιπλέον, μπορεί κανείς να βρει ιδιωτικές τραπεζαρίες με σεφ, όπως και έναν προσομοιωτή γκολφ και μία ταράτσα με εντυπωσιακή θέα.

φωτ. Studio Sofield

«Πάντοτε παίρνω πολύ προσωπικά τη δουλειά μου. Έτσι για παράδειγμα η πισίνα…δεν ήθελα να είναι μία φυσιολογική πισίνα. Έχει ξύλινη επένδυση με εστίαση στη λεπτομέρεια και στοιχεία από χρυσά φύλλα», δήλωσε ο Sofield στo CNN. «Έχει θολωτό ταβάνι. Έχει υφάσματα…Και έτσι δεν μοιάζει με καμία άλλη πισίνα που θα βρείτε στη Νέα Υόρκη».


φωτ. Studio Sofield
Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο

Η αναλογία ύψους με πλάτος ανέρχεται στο 24 προς 1 και έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για τον πιο λεπτό ουρανοξύστη στον κόσμο. Εξωτερικά, το κτίριο περιλαμβάνει τούβλα από τερακότα, ένα υλικό το οποίο φαίνεται σαν να αλλάζει χρώμα και υφή όταν το παρατηρεί κανείς από διαφορετικές πλευρές.φωτ. Studio Sofield

Με ύψος στα 435 μέτρα συγκαταλέγεται επίσης στα υψηλότερα κτίρια στο δυτικό ημισφαίριο, χωρίς να ξεπερνά όμως εντός της Νέας Υόρκης το One World Trade Center ή το Central Park Tower.

φωτ. Studio Sofield

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template