Η κατάρα των κροίσων της Κρυπτογράφησης: Και τέταρτος ιδρυτής εταιρείας Crypto πέθανε «απροσδόκητα» σε ηλικία 30 ετών

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022


Ο συνιδρυτής μιας πολύ γνωστής εταιρείας κρυπτονομισμάτων έφυγε από τη ζωή «απροσδόκητα» σε ηλικία μόλις 30 ετών. Ο Tiantian Kullander, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Amber Group, πέθανε στον ύπνο του,
δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος της εταιρείας του.

Ο πατέρας ενός μικρού παιδιού, που ήταν στη λίστα με τα σηματικότερα 30 άτομα στις ΗΠΑ κάτω των 30 ετών του περιοδικού Forbes το 2019, πέθανε «απροσδόκητα» στις 23 Νοεμβρίου. 


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου του. Ο Όμιλος Amber περιέγραψε τον Kullander, γνωστό με το παρατσούκλι «TT» από φίλους και συναδέλφους του, «εξαιρετικά σημαντικό για την ίδρυση της εταιρείας και έναν πυλώνα της επιτυχίας μας».




«Έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στην εταιρεία, σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής της. Έδωσε το παράδειγμα με τη διάνοια, τη γενναιοδωρία, την ταπεινοφροσύνη, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά του», ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση της. «Ο TT ήταν ένας σεβαστός ηγέτης της σκέψης και ευρέως αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος για τον κλάδο. Το βάθος των γνώσεών του, η προθυμία του για συνεργασία και η επιθυμία του να βοηθά πάντα τους άλλους ωφέλησαν αμέτρητες νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο όμιλος συμπλήρωσε στη δήλωσή του: «Ο ΤΤ ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος, ένας στοργικός πατέρας και ένας καλός φίλος. Ο θάνατός του είναι τραγωδία και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του. «Άφησε πίσω του τη σύζυγο του και τον αγαπημένο του γιο. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε το απόρρητό τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Ο Όμιλος Amber εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ο ιστότοπός του αναφέρει ότι έχει «παρουσία σε Αθήνα, Γενεύη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Πόλη του Μεξικού, Ταϊπέι, Τόκιο, Βανκούβερ και Ζυρίχη». Το κύριο προϊόν της εταιρείας είναι το WhaleFin, μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης.



Σε ένα αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η Annabelle Huang, διευθύνουσα σύμβουλος του Amber Group, είπε: «Έχασα έναν αγαπημένο φίλο που άλλαξε τη ζωή μου, μεταξύ πολλών άλλων, με τρόπους που δεν είχε συνειδητοποιήσει». Ανέφερε επίσης ότι ο Kullander ήταν «ο καλύτερος από εμάς, πάντα γενναιόδωρος με το χρόνο του, ασυμβίβαστα ειλικρινής και μια σκληρή φωνή στον κλάδο μας. Η κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα».

Ο Kullander, πρώην στέλεχος της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, ίδρυσε τον Όμιλο Amber το 2017. Η αξία της εταιρείας ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,4 δισεκατομμύρια £) τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, είχε υποστεί ζημιές από την κατακόρυφη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, η εταιρεία είχε μειώσει κατά 10% το προσωπικό της φέτος. Ο Kullander είχε πει στο Bloomberg τον Σεπτέμβριο ότι «μειώνει τους ρόλους που έχουν χαμηλότερη προτεραιότητα δεδομένων των συνθηκών της αγοράς και αυξάνει τον αριθμό εργαζομένων σε ρόλους υψηλότερης προτεραιότητας».

Ο Όμιλος Amber δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν «ενεργός συμμετέχων στις συναλλαγές» στην υπό κατάρρευση εταιρεία FTX.


Ο θάνατος του Kullander έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο ενός άλλου νεαρού εκατομμυριούχου κρυπτονομισμάτων. Ο 29χρονος Nikolai Mushegian πνίγηκε σε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο αφού έγραψε στο Twitter ότι φοβόταν ότι η CIA και η Μοσάντ επρόκειτο να τον δολοφονήσουν.

Ο Mushegian είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας και η οικογένειά του δεν πιστεύει ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, ορισμένοι στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων στο Πουέρτο Ρίκο είναι καχύποπτοι για τον χρόνο του θανάτου του. Τον ανακάλυψε ένας σέρφερ στο νερό στην παραλία Άσφορντ στις 29 Οκτωβρίου, ντυμένο και κρατώντας το πορτοφόλι του.



Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τουλάχιστον τέσσερις μεγιστάνες της κρυπτογράφησης έχουν φύγει από τη ζωή από το 2018, πυροδοτώντας άγριες θεωρίες συνωμοσίας. Οι άλλοι δύο, ο Gerald Cotten και ο Matthew Mellon, πέθαναν χωρίς να μοιραστούν τα κλειδιά για τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια τους αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τα κεφάλαια απρόσιτα.

Ο θάνατος του Cotten ήταν τόσο μυστηριώδης και αμφιλεγόμενος που οδήγησε μάλιστα στη δημιουργία ντοκιμαντέρ από το Netflix. Ο Mellon -πρώην σύζυγος της συνιδρύτριας του οίκου Jimmy Choo, Tamara Mellon, υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ ετοιμαζόταν να πάει σε μια κλινική απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στο Μεξικό.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template