Άρης-Ατρόμητος 2-1: Δίκαια νικητής, «κλείδωσε» τα Play Offs

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023


Ο Άρης παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και θα μπορούσε μάλιστα να είχε προηγηθεί με μεγαλύτερο σκορ από το 2-0, αλλά στο δεύτερο προσπάθησε επικινδύνως να κάνει διαχείριση αποτελέσματος. Κατέβασε ταχύτητα κι έδωσε το δικαιώματα στον Ατρόμητο. Τελικώς πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη η οποία του εξασφάλισε θέση στα Playoffs του Πρωταθλήματος.

Έτσι έπαιξαν…
Το εμφατικό πέρασμα από την έδρα του ΟΦΗ προφανέστατα αποτέλεσε τον οδηγό του Τόλη Τερζή στην επιλογή προσώπων στην 11αδα καθώς δεν προχώρησε στην παραμικρή αλλαγή διατηρώντας το 4-1-4-1 με μοναδικό κόφτη τον Πίτερ Ετέμπο και δύο δημιουργικούς μέσους (Νταρίντα-Ρουπ). Ίσως αποτέλεσε έκπληξη η διατήρηση του Λούις Πάλμα στο αριστερό άκρο της επίθεσης λόγω της τιμωρίας του για πειθαρχικό παράπτωμα. Σε ελάχιστες αλλαγές προχώρησε και ο Κρις Κόουλμαν επιλέγοντας τον ΝτεΜποκ στο ένα αμυντικό άκρο και τον Οικονομίδη ως παρτενέρ του Γκονζάλες στο δίδυμο των αμυντικό χαφ, στο 4-2-3-1 του Ατρόμητου βάσει του οποίου ο Αγκιμπού Καμαρά είχε ελεύθερο ρόλο και Τζαβίδας ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πραγματική «καταιγίδα» ο Άρης
Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν σημειώσει περισσότερα από δύο τέρματα και ουσιαστικά να είχαν τελειώσει όλα εκεί. Ευτύχησαν να βρουν γκολ στην πρώτη τελική προσπάθειά τους μ’ ένα σουτ του Βλάντιμιρ Νταρίντα από πλάγια θέση εντός περιοχής (1-0, 8’), σε μια φάση η οποία επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Γιατί ο Μάρβιν Πίρσμαν έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνισή του στην Κρήτη κι έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Κεχρίντα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ματέο Γκαρσία πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ που σημείωσε αλλά αυτό (σωστά) ακυρώθηκε καθώς ο Λούκας Ρουπ – ο οποίος συμμετείχε στη φάση – ήταν εκτεθειμένος.

Ο Άρης συνέχισε να «σφυροκοπεί» την άμυνα του Ατρόμητου και στο 16’ ο Λούις Πάλμα – στην 3η τελική του στο ημίχρονο – έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιαννιώτη σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου – για να ακολουθήσει το γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 27’ όπου μετά από σουτ του Νταρίντα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Αργεντίνος πλάσε σε κενή εστία (2-0). Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί ολοκληρωτικά αλλά τον κράτησε ο Γιαννιώτης όπως για παράδειγμα με την απόκρουσή του στο μονοκόμματο σουτ του Λούκας Ρουπ στο 31’.

Ο Ρομπάιγ και η κακή (αμυντική) λειτουργία του Ατρόμητου
Ο Ατρόμητος ήταν τρομερά ευάλωτος στην άμυνα καθώς τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Από την περιορισμένη συμμετοχή των «μπροστινών» στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, τη μεσοαμυντική γραμμή που… δεν έκοβε ή τους ακραίους αμυντικούς οι οποίοι έχαναν χώρους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ικανοί όταν έβρισκαν ανοιχτό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι από τις δύο επελάσεις του Αγκιμπού Καμαρά. Στο 31’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ρομπάιγ ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση – έπειτα από σέντρα του Ροτάριου – και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Χουλιάν Κουέστα. Αυτή ήταν η καλύτερη τελική του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισε με τον Άρη σε θέση οδηγού (2-0).

Ο Άρης κατέβασε ταχύτητα
Ο Άρης μπήκε σε διαδικασία διαχείρισης του αποτελέσματος από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους και χαμηλώνοντας την ταχύτητά του, αυτομάτως έγινε αργό και το παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν σχέση με τη δημιουργική ομάδα του πρώτου μέρους. Ο δε Ατρόμητος ήταν τσαπατσούλης όταν είχε τις προϋποθέσεις με πιο χαρακτηριστική στιγμή αυτή του Οικονομίδη στο 53’ όπου από πλάγια θέση εντός περιοχής, μπερδεύτηκε, με συνέπεια να μην κάνει ούτε τελική. Παρά την εικόνα του, στο 61’ ο Άρης θα μπορούσε να είχε βρει και τρίτο γκολ αν ο Λούις Πάλμα είχε αποφασίσει νωρίτερα τι ήθελε να κάνει, έχοντας ελεύθερος μέσα στην περιοχή τους Νταρίντα, Καμαρά. Όταν αποφάσισε, έδωσε κακή πάσα.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν με σκοπό να ροκανίσουν χρόνο, δεν είχαν συνέπειες στο «επικίνδυνο» passing game που έκαναν μπροστά στον Κουέστα καθώς ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα τρία λάθη των Μπράμπετς, Ενκουλού και Κουέστα κι έτσι φτάσαμε στο 75’. Δίχως ιδιαίτερες φάσεις.

Κι όμως… το’ χασαν
Στο 76’ ο Χουάν Ιτούρμπε τα έκανε όλα υπέροχα. Από την αποδέσμευση, την ντρίμπλα και τη σέντρα ακριβώς στο κεφάλι του Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά ο Μαυριτανός «κατάφερε» να αστοχήσει από τα δύο μέτρα με το κεφάλι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ατρόμητος «βγήκε» στην κόντρα επίθεση και ο Ρομπάιγ έχοντας απέναντί του τον Κουέστα έστειλε την μπάλα επάνω του από τα πέντε μέτρα!

Ο Ρομπάιγ έδωσε ελπίδα στον Ατρόμητο
Ο Ρομπάιγ έχασε το εύκολο αλλά έβαλε το δύσκολο στο 80ο λεπτό καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ατρόμητου – σ’ ένα σημείο όπου ο Άρης προχώρησε σε αλλαγές –εκμεταλλεύτηκε την καθυστερημένη αντίδραση του Χριστοδουλόπουλου και ανενόχλητος εντός περιοχής με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Μια σωτήρια κόντρα του Ενκουλού γλίτωσε τον Άρη και δεν επέτρεψε τον Κεχρίντα να σκοράρει στο 85’ για να ακολουθήσει μια σπουδαία στιγμή με τον Νταρίντα ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη αλλά σούταρε πάνω από την εστία του. Στο 90’ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε φανταστική ενέργεια, βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτα αλλά ο τελευταίος τον νίκησε. Η τελευταία φάση ανήκε στον Ατρόμητο, μ’ ένα σουτ του Ρομπάιγ, η οποία ξεκίνησε από λάθος του Ντουκουρέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (Άρης), Αγκιμπού Καμαρά, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας (Ατρόμητος)

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπαικτών του, συνέχισε να τρέχει.

Στο ύψος του: Τόσο ο Πίρσμαν όσο και ο Ματέο Γκαρσία έκαναν καλό παιχνίδι.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ατρόμητος είχε κακή αμυντική συμπεριφορά στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στα άκρα.


Η «γκάφα»: Τρεις έγιναν από Μπράμπετς, Ενκουλού και Κουέστα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «στραγάλι»: Ο Ζαμπάλας έχασε φάσεις ενώ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αγκιμπού Καμαρά τον Νταρίντα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου σε μαρκάρισμα από πίσω.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έπαιξε με τη φωτιά καθώς μετά την κυριαρχική εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο και το υπέρ του 2-0, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με κακή νοοτροπία κι έδωσε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να επιστρέψει και να διεκδικήσει έστω έναν βαθμό. Τελικώς οι «κίτρινοι» πήραν αυτό που ήθελαν αλλά θα πρέπει να διδαχθούν από αυτό το παιχνίδι.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ (58’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (67’ Ιτούρμπε), Λούις Πάλμα (79’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά (79’ Γκρέι).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Γκονζέλες, Καμαρά (69’ Φρίντζονσον), Οικονομίδης (69’ Κουέν), Ρομπάιγ, Ροτάριου (76’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (63’ Κιάρτανσον).
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template