Λίμνη Κουρνά: Ο υδάτινος παράδεισος στα Χανιά που «μαγνητίζει» όποιον τον επισκεφθεί (φώτο)

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023


Η λίμνη Κουρνά αδιαμφισβήτητα είναι ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος στα Χανιά, ο οποίος έχει μια απόκοσμη ομορφιά που «μαγνητίζει» τους πάντες.

Αποτελεί ένα από τα πιο γαλήνια σημεία του νομού, αξίζει την επίσκεψή σας, για να βρεθείτε σε έναν τόπο μαγικό που θα αγαλλιάσει την ψυχή σας.
Σε απόσταση 43 χιλιομέτρων ανατολικά από την πόλη των Χανίων και μόλις 20 δυτικά του Ρεθύμνου, η λίμνη Κουρνά συναντάται σε ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο, περιβαλλόμενη από ψηλά βουνά και καταπράσινους ελαιώνες.

Η αξία της όμως δεν περιορίζεται στην ομορφιά της αλλά αφορά και τη σημασία της ως οικοσυστήματος. Είναι μάλιστα ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 καθώς έχει άφθονο γλυκό νερό όλο τον χρόνο.Πιστεύεται πως κοντά στη λίμνη υπήρχε ιερό της Κορησίας Αθηνάς, και γι’ αυτό στ’ αρχαία κείμενα αναφέρεται ως Κορησία. Το τωρινό όνομά της πιστεύεται πως έχει αραβικές καταβολές.


Τροφοδότης της λίμνης είναι τα νερά που κατεβαίνουν από τα Λευκά Όρη και αναβλύζουν από δύο πηγές, μία κάτω από το νερό και την… αναδυόμενη πηγή Αμάτι.«Αναδυόμενη» επειδή το καλοκαίρι βγαίνει πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ τον χειμώνα χάνεται από κάτω του.


Η μικρή στρογγυλή λίμνη έχει έκταση 579 στρεμμάτων και στο βαθύτερο σημείο της φτάνει τα 22,5 μέτρα. Το σκοτεινό χρώμα των υδάτων της το οφείλει στα φύκια στον πυθμένα της, ενώ η πλούσια χλωρίδα της αποτελεί καταφύγιο πολλών ειδών πτηνών, αλλά και χελιών, νερόφιδων και χελωνών.


Αξιοποιήστε την επίσκεψή σας για να κάνετε τον γύρο της λίμνης -κυρίως αν δεν βρεθείτε εκεί χειμώνα, που είναι πιο δύσκολο. Θα σας πάρει λιγότερο από μία ώρα, αλλά τα μάτια σας θα γεμίσουν εκπληκτικές εικόνες και θα απολαύσετε την ευεργετική επαφή με τη φύση σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας.Λίμνη Κουρνά: Ο θρύλος με την κοπέλα που έγινε νεράιδα


Ωστόσο, αν βρεθείτε στην Κουρνά σίγουρα θα ακούσετε για έναν από τους θρύλους που τη συνοδεύουν. Ο πιο γνωστός και αυτός που θα έλεγε κανείς ότι «δένει» περισσότερο με την απόκοσμη ομορφιά της, είναι εκείνος με την κοπέλα που έγινε νεράιδα.

Αν και εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές, που όμως, συμφωνούν ότι η νεράιδα ζει στα νερά της λίμνης και βγαίνει τα φεγγαρόλουστα βράδια για να χτενίσει τα μακριά μαλλιά της.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template