Στην κόλαση του Χαρτούμ οι Έλληνες εγκλωβισμένοι περιμένουν την χειρότερη νύχτα για την ίδια τους την ζωή!

Τρίτη 18 Απριλίου 2023


Στην κόλαση του Χαρτούμ  οι Έλληνες εγκλωβισμένοι περιμένουν την χειρότερη  νύχτα για την ίδια τους την ζωή! Και αυτό γιατι ο στρατός ετοιμάζεται να εκκαθαρίσει τους παραστρατιωτικούς.

Τι θα επακολουθήσει κανένας δεν γνωρίζει. Ποια πλευρά θα νικήσει κανείς πάλι δεν γνωρίζει Ίσως η χειρότερη νύκτα θα είναι η σημερινή καθώς θα παιχτεί το τελευταίο χαρτί και απο τις 2 αντιμαχόμενες πλευρές. Περιμένουμε λουτρό αίματος λένε οι εγκλωβισμένοι απο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου Έλληνες οι οποίοι εχουν εγκλωβιστεί μέσα στην Μητρόπολη της πρωτεύουσας του Σουδάν.

Στην «κόλαση» του Χαρτούμ όπου σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Σουδάν, Φόλκερ Πέρτες περισσότεροι από 185 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.800 άμαχοι και μαχητές τραυματίστηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες, μέλη της ελληνικής κοινότητας, όπου έχουν εγκλωβιστεί στη Μητρόπολη στο Χαρτούμ από το πρωί της Ανάστασης αγωνιούν για το τι μπορεί να συμβεί.

«Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε προς τα πού γέρνουν οι ισορροπίες», είπε ο Πέρτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μέσω βιντεοσύνδεσης.

Νωρίτερα είχε μιλήσει, κεκλεισμένων των θυρών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν δίνουν την εντύπωση ότι επιθυμούν μια ειρηνευτική μεσολάβηση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο επικεφαλής της UNITAMS, τονίζοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστούν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο Σουδάν.

Μάλιστα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες ετοιμάζονται για την πιο δύσκολη νύχτα καθώς ο στρατός έχει σκοπό να κάνει γενική εκκαθάριση και θα έχει επιδρομές και με ελικόπτερα και με αεροπλάνα.
Τρομοκρατημένοι χωρίς νερό και ρεύμα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες

Παράλληλα η σφοδρότητα των συγκρούσεων εντείνεται καθώς σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν και πιο βαρέα όπλα. H Αλεξάνδρα Καλουμέτη που είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους Έλληνες μαζί με την αδελφή της, φοβάται καθώς όπως είπε ακούγονται συνέχεια πυροβολισμοί.

Η νεαρή οδοντίατρος απηύθυνε μέσω του MEGA έκκληση για βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία της και για τη μητέρα της που βρίσκεται και εκείνη εγκλωβισμένη στο σπίτι της, στο κέντρο του Χαρτούμ.

«Να ενδιαφερθούν για αυτό που συμβαίνει, η ζωή των Ελλήνων εδώ στη Μητρόπολη κινδυνεύει. Πρέπει άμα μπορούν να κάνουν κάτι, να δουν τι μπορούν να μας προσφέρουν. Ζούμε συνέχεια με τρόμο, φόβο, να βάλουν τους εαυτούς τους στη θέση μας και να δουν τι μπορούν να κάνουν»,
είπε αρχικά.

«Η ψυχολογία μας είναι χάλια, η κατάσταση είναι χάλια, δεν υπάρχει εξέλιξη, πρόοδος, όλα είναι χάλια. Εύχομαι καλή δύναμη, να πάνε όλα καλά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, και προσευχηθείτε», προσέθεσε.

Μάλιστα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες ψάχνουν κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς όσο περνάνε οι ώρες και οι μέρες οι προμήθειες λιγοστεύουν, ενώ δεν υπάρχει νερό και ρεύμα.
«Χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός»

«Είμαστε στο επίκεντρο της διαμάχης», λέει στο MEGA ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, που βρίσκεται και εκείνος εγκλωβισμένος μέσα στον ελληνορθόδοξο ναό.

«Σήμερα χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός όπως μας ενημέρωσε κυβερνητικός, σήμερα το βράδυ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα γιατί έχουν σκοπό να κάνει ο στρατός γενική εκκαθάριση οπότε θα έχει επιδρομές και με ελικόπτερα και με αεροπλάνα. Μας ενημέρωσαν να βρούμε ένα ασφαλές μέρος. Ασφαλές μέρος εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να βρούμε γιατί είμαστε στο κέντρο του Σουδάν και γύρω γύρω είναι όλα τα κυβερνητικά κτίρια», συμπλήρωσε.

Πρώτο του μέλημα να εμψυχώνει διαρκώς τους εγκλωβισμένους.

«Προσπαθώ να εμψυχώσω και τους υπόλοιπους και να τους ηρεμήσω και να είμαστε όλοι έτσι ασφαλείς με ηρεμία, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτήν».


«Φοβόμαστε να βγούμε από το ξενοδοχείο, γιατί θα μας πυροβολήσουν»

«Φοβόμαστε να βγούμε από το ξενοδοχείο, γιατί θα μας πυροβολήσουν», είπε στο MEGA ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Acropole» Θανάσης Παγουλάτος, που είναι εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο με τη νύφη του.

Το ιστορικό ελληνικό ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Χαρτούμ, εκεί όπου βρίσκεται και το παλάτι, που έχει μετατραπεί από το βράδυ της Παρασκευής σε πεδίο μάχης.

«Είναι νεκρά τα πάντα, είναι όλα κλειστά, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει ψυχή, απλώς υπάρχει στρατός πολύ γύρω γύρω επειδή έχουμε το παλάτι δίπλα μας. Υπάρχουν πολλά τανκ, χτυπάνε. Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο πέντε πελάτες, τέσσερις προσωπικό και εμείς οι δύο», προσέθεσε.

Η κατάσταση στο Σουδάν, είπε στο MEGA, ο 80χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είναι κάθε μέρα και χειρότερη και καμία από τις δύο πλευρές δε δείχνει σημάδια υποχώρησης.

«Προμήθειες έχουμε, νερό, επειδή δεν μπορούμε να δουλέψουμε τη γεννήτρια επειδή δεν έχουμε ρεύμα, είναι κομμένο και το νερό»
, κατέληξε.
Η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη...
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template