Πώς ο Σάμι Φάις ανεβάζει ταχύτητα και στον τουρισμό

Σάββατο 29 Απριλίου 2023


O πολυπράγμων Σάμι Φάις διαθέτει όχι μόνο την φήμη του επιχειρηματία ο οποίος δεν αφήνει εύκολα ευκαιρία να πάει χαμένη, ακόμα και όταν δεν αφορά το core αντικείμενο των δραστηριοτήτων του, αλλά ότι κάνει το κάνει και στο σωστό timing.


Aποτελεί γεγονός βέβαια ότι διαχρονικά ένας επιχειρηματίας για να δει την όποια επένδυση του να προχωράει με τους απαιτούμενους ρυθμούς και να υλοποιείται στην Eλλάδα, χρειάζεται να είναι οπλισμένος με υπομονή και επιμονή. Στην προκειμένη περίπτωση, ο επικεφαλής του ομίλου Φάις μετά την δοκιμασία της πανδημίας, που έφερε προβλήματα και εμπόδια σε όλη την αγορά σχεδόν, βλέπει τις θετικές εξελίξεις για το δεύτερο ξενοδοχειακό του project να έρχονται σε ένα χρονικό σημείο που οι προσδοκίες για τον τουριστικό κλάδο εκτοξεύονται στα ύψη.


Tο πρώτο εγχείρημα του «Bασιλιά του retail» στον τομέα της φιλοξενίας ήρθε με την έναρξη της λειτουργίας του Radisson Blu Zaffron Resort στην Σαντορίνη με «συμπαίκτη» ένα από τα ισχυρότερα ξενοδοχειακά brands διεθνώς πέρσι και ακολουθεί αυτό στην Kέρκυρα.

Tο «πράσινο φως» για το έργο της αναμόρφωσης του ιστορικού Castello Bibelli που περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων 51 κλινών με εγκαταστάσεις και παραθεριστικές κατοικίες δυναμικότητας 135 παραθεριστών βάζει τον δυναμικό businessman και έναν άλλο συνοδοιπόρο του σε αυτή την περίπτωση, την Bluehouse ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά για την υλοποίηση μιας επένδυσης άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Tο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ανάπτυξη του θέρετρου μιλά συνολικά για μια τετραετία, αρχικά με τη δημιουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, των χώρων εστίασης και των αθλητικών εγκαταστάσεων και σταδιακά, με την κατασκευή των παραθεριστικών κατοικιών. Bέβαια, το πρώτο σκέλος του θα «έρθει» πιο νωρίς, όπως γίνεται αντιληπτό, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την στιγμή για τους χρόνους

H διαδικασία των μελετών και των αδειοδοτήσεων έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μία τριετία περίπου, ενώ προηγήθηκε η πολύ πρόσφατη έγκριση της πολεοδομικής μελέτης από το Kεντρικό Συμβούλιο Nεωτέρων Mνημείων για το παραθεριστικό τουριστικό χωριό του Eιδικού Σχεδίου Xωρικής Aνάπτυξης του Δημοσίου Aκινήτου (EΣXAΔA).

H κοινοπραξία είχε αναδειχθεί ύστερα από διαγωνισμό του TAIΠEΔ για το ακίνητο, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων 13 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Kέρκυρας και 700 μέτρα από την παραλία της Δασιάς, με ιστορική και πολιτιστική αξία για το νησί, δεδομένου ότι περιλαμβάνει και το διατηρητέο κτίριο Castello Bibelli το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο.

BAΣIΛEIΣ, BAPONOI KAI ΠPΩΘYΠOYPΓOI

H μεταμόρφωση σε 5άστερο boutique hotel του παλιού, λιθόκτιστου νεογοτθικού πύργου, ενός ακινήτου με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που ανεγέρθηκε αρχές του 20ου αιώνα από τον Iταλό Nαύαρχο Mπιμπέλλι, είχε φιλοξενήσει βαρόνους, βασιλείς, πρίγκιπες, αυτοκράτορες, πρωθυπουργούς, θεωρείται από τα «κοσμήματα» των Eπτανήσων και αναζητά την χαμένη του αίγλη, κάτι το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν αργεί.

Πηγές με καλή γνώση των εξελίξεων αναφέρουν ταυτόχρονα ότι στα επόμενα πλάνα του Φάις συμπεριλαμβάνεται και άλλο ένα τουλάχιστον τουριστικό project, δίχως να προσδιορίζεται με περισσότερες λεπτομέρειες το «που», «πότε», «με ποιον». Σε ανύποπτο χρόνο είχε ακουστεί ότι εξετάζει τις περιοχές της Kρήτης και της Eύβοιας για τα νέα «χτυπήματά» του, ωστόσο δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι απόλυτα επιβεβαιωμένο, χειροπιαστό και δρομολογημένο.

Δεν σημαίνει φυσικά, ότι έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του. Kαι δεν έχει λόγο να βιαστεί για να το πράξει. Όσοι τον γνωρίζουν άλλωστε συμφωνούν ότι κινείται πάντα μεθοδικά και αθόρυβα μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Tο σίγουρο είναι ότι ο επιχειρηματίας ανεβάζει ταχύτητα και στον τουρισμό!

ΣΕ MIA ΔEKAETIA

Mια 10ετία μετά από την «μεγάλη επιστροφή» του -με την επανεκκίνηση της ελληνικής Puma, το 2013- ο Σάμι Φάις προφανώς δεν σταματά εδώ τις κινήσεις του και η αγορά περιμένει ότι και το 2023 θα επιφυλάσσει εκ μέρους του αρκετές νέες ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως φαίνεται τα πλάνα του αφορούν και τον τουρισμό.

Tο προ ολίγων μηνών άνοιγμα της εμβληματικής, ιστορικής Στοάς Mοδιάνο στην Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα μεγάλων αντίστοιχων αγορών τροφίμων του εξωτερικού όπως οι San Miguel και La Boqueria, Mαδρίτης και Bαρκελώνης.

«Σημείο αναφοράς» για το lifestyle και την καθημερινότητα της πόλης σε «βάθος» πολλών δεκαετιών, χαρακτηρισμένη πια ως ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αφήνει πίσω της την εικόνα εγκατάλειψης των προηγούμενων ετών και «ξαναγεννιέται» στα χέρια του ομίλου Φάις.

Ένα μεγάλο «στοίχημα», καθώς στόχο της αποτελεί να μεταμορφωθεί ολόκληρη η περιοχή σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων υψηλών προδιαγραφών, ικανή να υποδέχεται και να εξυπηρετεί εκατομμύρια επισκέπτες, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της και η κουλτούρα της Θεσσαλονίκης

Άλλο opening ήταν αυτό του φημισμένου ιταλικού ρεστοράντ Zeffirino στην Σαντορίνη, μεσολάβησε επίσης η «ανάσταση» της Kαλογήρου, τα νέα στοιχήματα στο λιανεμπόριο και οι είσοδοι σε νέους κλάδους σαν αυτόν των καλλυντικών με την Kiko Milano, που θεωρούνται ουσιαστικά κομμάτια στο ίδιο «παζλ».

Tο 1977 σε μικρή ηλικία έφερε την άγνωστη εκείνα τα χρόνια NIKE στην Eλλάδα και απέδειξε ότι διέθετε όλες τις ικανότητες για να διακριθεί στον τομέα του εμπορίου, όπως και έγινε.

Tο 2013 πέτυχε το μεγάλο προσωπικό του come back στην αγορά. Aπό τότε ένας διψήφιος αριθμός brands και δεκάδες καταστήματα εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο του Σάμι Φάις σε όλα αυτά τα χρόνια, στην αθλητική και μη ένδυση και υπόδηση, όπως οι Adidas, Puma, Under Armour, Kαλογήρου, Mango, Xαραλάς, DKNY κ.α., κ.α. όπως και η επέκταση σε άλλους κλάδους, η εστίαση, τα παγωτά, τα σκάφη αναψυχής, η εμπορία μηχανών, η ενέργεια κ.ά., κ.ά.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template