New York Post: Τι δουλειές έχει ο γιος του George Soros με τον Λευκό Οίκο και τον επισκέφτηκε 14 φορές;

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023


O γιος του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου George Soros έκανε περισσότερες από δώδεκα επισκέψεις στο Λευκό Οίκο πέρυσι, καθώς φαίνεται να ακολουθεί πιστά τα βήματα του πατέρα του ως υποστηρικτής και βασικό μέλος ενός Δημοκρατικού δικτύου που στηρίζει απόλυτα το κόμμα.


Από τους Rich Calder και Matthew Sedacca/New York Post

Ο 37χρονος Alexander Soros δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες του με Δημοκρατικούς πολιτικούς, όπως η Nancy Pelosi, ο Barrack Obama και ο γερουσιαστής Chuck Schumer, τον οποίο μάλιστα έχει αποκαλέσει «καλό φίλο».

Πρόσφατα ενημερωμένα ημερολόγια του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν ότι ο Alexander έχει επισκεφτεί τουλάχιστον 14 φορές από τον Δεκέμβριο του 2021. 

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται στη δημοσιότητα αφότου ο πατέρας του, ο 92χρονος George, έχει δεχθεί επανειλημμένα πυρά από τον Donald Trump για τις σχέσεις του με τον Alvin Bragg, επικεφαλής της εισαγγελίας του Μανχάταν, ο οποίος πρωτοστατεί στην ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου.

Πέρυσι ο Alexander -ο οποίος προεδρεύει του δικτύου επιχορηγήσεων του πατέρα του Open Society Foundation- πραγματοποίησε δύο επισκέψεις στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο, τρεις τον Σεπτέμβριο, τέσσερις τον Οκτώβριο και τέσσερις τον Δεκέμβριο. Μία άλλη επίσκεψη καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Την 1η Δεκεμβρίου 2022, συναντήθηκε με τη σύμβουλο του τότε Επιτελάρχη Ron Klain, Nina Srivastava, η οποία εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Biden. Την ίδια μέρα ήταν ένα από τα 330 άτομα που παρευρέθηκαν σε ένα κρατικό δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία Jill Biden. Η εκδήλωση ήταν προς τιμήν του Γάλλου ηγέτη Emmanuel Macron και της συζύγου του Brigitte.




Την επόμενη μέρα συναντήθηκε τόσο με την Σύμβουλο του Συμβούλου του Προέδρου, Mariana Adame όσο και με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jonathan Finer.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο Alexander Soros είναι ουσιαστικά προστατευόμενος του πατέρα του. Από το 2018, έχει διοχετεύσει περίπου 5,7 εκατομμύρια δολάρια σε αριστερές επιτροπές πολιτικής δράσης και στα ταμεία της εκστρατείας των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του ήταν 2 εκατομμύρια δολάρια το 2018 στο PAC της Πλειοψηφίας της Γερουσίας, το οποίο συνδέεται με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer.


Τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με φωτογραφίες του να στέκεται δίπλα σε πολιτικούς των Δημοκρατικών.

Η εμφάνιση, ωστόσο, του Alexander σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά γενικότερα την οικογένεια Soros, καθώς ο George συνήθως κρατά χαμηλότερο προφίλ και ασκεί την επιρροή του μέσω δωρεών που γίνονται για φιλελεύθερους σκοπούς.

Ο 92χρονος έβγαλε τα δισεκατομμύρια του ως μεγιστάνας hedge fund στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του και οι σχετικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν δωρίσει περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ωστόσο, ο Ουγγροαμερικανός χρηματοδότης είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ενεπλάκη κατά κάποιο τρόπο στη διαμάχη γύρω από τη σύλληψη του Trump.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί συχνά τον George ότι χρηματοδότησε τον Alvin Bragg και ισχυρίζεται ότι φταίει για την υπόθεση που επικεντρώνεται στην πληρωμή εχεμύθειας των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Stormy Daniels. Πράγματι, o George Soros δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια το 2021 στην αριστερίστικη επιτροπή πολιτικής δράσης Color of Change που υποστήριξε τον Bragg.



Στις 2 Απριλίου, η εκστρατεία του Trump έγραψε: «Ο αριστερός Δημοκρατικός Εισαγγελέας Alvin Bragg επινόησε ένα ψευδές κατηγορητήριο κατά του προέδρου Donald Trump. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και μια κραυγαλέα προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογές του 2024. Πρόσθεσε ότι «ο αμερικανικός λαός και οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι των προκριματικών, ειδικότερα, είναι εξοργισμένοι με την εργαλειοποίηση του δικαστικού μας συστήματος από το χέρι του George Soros που επέλεξε και χρηματοδότησε τον εισαγγελέα του Μανχάταν εναντίον ενός εντελώς αθώου ατόμου και του κορυφαίου Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία».

Αλλά ο George ανταπέδωσε έντονα τις κατηγορίες καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Bragg. Ο εκπρόσωπός του Michael Vachon δήλωσε: «Ο George Soros δεν έχει συναντηθεί, δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Alvin Bragg ή δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους με άλλο τρόπο. Ούτε ο George Soros ούτε το Democracy PAC συνεισέφεραν στην εκστρατεία του Alvin Bragg για την εισαγγελία του Μανχάταν».

Επίσης, και ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον Bragg και ότι ποτέ δεν χρηματοδότησε άμεσα την εκστρατεία του. «Δεν συνέβαλα στην εκστρατεία του και δεν τον ξέρω», ανέφερε ο George στο Semafor. «Νομίζω ότι κάποιοι από τη δεξιά θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν σε τραβηγμένες θεωρίες συνωμοσίας παρά στις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template