Κύπρος: Υπεγράφη συμφωνία για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή

Σάββατο 13 Μαΐου 2023


Συμφωνία για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λευκωσία, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ανέφερε τα ακόλουθα: «Σήμερα, με την υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΤΑ, διαφυλάξαμε την εργατική ειρήνη, ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της κοινωνίας και λειτουργήσαμε ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας. Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους, επειδή μαζί προσπαθήσαμε και μαζί καταφέραμε να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε.
Ευχαριστώ τους κοινωνικούς εταίρους για την συνεργασία και την εποικοδομητική στάση που επέδειξαν, αξιολογώντας τα δεδομένα με ορθολογισμό και υπευθυνότητα.
Όπως πράττουμε επί δεκαετίες, καταλήγοντας σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες μέσα από τον κοινωνικό διάλογο, έτσι πράξαμε και τώρα υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και η Κυβέρνησή μας μπορεί να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά, με ενότητα και συλλογικότητα, προχωρώντας μπροστά με σταθερά βήματα και βρίσκοντας λύσεις σε δύσκολα προβλήματα».

Το κείμενο της συμφωνίας προνοεί τα εξής:

«Ανανεώνεται η Μεταβατική Συμφωνία για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του 2017, η οποία ανανεώθηκε το 2020, και το ποσοστό καταβολής της ΑΤΑ αυξάνεται στο 66,7%, ενώ η καταβολή σύμφωνα με το επαυξημένο ποσοστό θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2023 και ο Κοινωνικός Διάλογος για την κατάληξη σε ολοκληρωμένη και μόνιμη συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Σημειώνεται ότι μέχρι την επίτευξη της ολοκληρωμένης Συμφωνίας θα εφαρμόζονται οι πρόνοιες της παρούσας Συμφωνίας».

Μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που επετεύχθη για την ΑΤΑ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε φιλολογικό μνημόσυνο για τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς είπε ότι «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχα μιλήσει κατ΄επανάληψη για το θέμα της ΑΤΑ και για την ανάγκη ύπαρξης συμφωνίας. 

Αμέσως μετά την εκλογή μου και πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου ξεκινήσαμε τις συναντήσεις - να θυμίσω την επίσκεψη μου στη ΣΕΚ και τη συνάντηση μου με την ΟΕΒ. Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση μου για το αποτέλεσμα, θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους για την υπευθυνότητα που για ακόμα μια φορά επέδειξαν. Η εργατική ειρήνη στον τόπο μας και ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι. Θέλω να τους ευχαριστήσω και πάλι, θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εργασίας για όλες τις προσπάθειες του, σίγουρα τον υπουργό Οικονομικών που στήριξε τις προσπάθειες του υπουργού Εργασίας και από κει και πέρα υπάρχουν πολλά άλλα εργασιακά θέματα στα οποία, μέσα στο πλαίσιο της δικής μας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, θα επικεντρωθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα».

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template