Η Επιχείρηση «Αμαρυλλίς» και όλα τα ονόματα με διευθύνσεις και τηλέφωνα των «εγκεφάλων» διακίνησης «λευκής σαρκός» σε όλη την Ελλάδα.

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023


Του Άρη Σπίνου
Το edolio5 είναι το μοναδικό Ελληνικό ΜΜΕ που έχει ασχοληθεί με ονόματα και διευθύνσεις σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ σχετικά με τα κυκλώματα και τους πρωταγωνιστές τους στην διακίνηση εμπορίας πληρωμένου έρωτα σε 4 ρεπορτάζ που ολοκληρώνουν έναν πλήρη φάκελο έρευνας που είναι πλέον γνωστός στις αρχές της χώρας που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις. Την Παρασκευή έγιναν 22 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ διασώθηκαν 51 γυναίκες, θύματα των εγκληματικών οργανώσεων. Μια επιχείρηση της ΕΛΑΣ είχε τον κωδικό «Αμαρυλλίς».

Τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλεύονταν κυρίως γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, αφού αρχικά τους υπόσχονταν δουλειά με υψηλές απολαβές και καλές συνθήκες.





Η πρώτη εγκληματική οργάνωση απαρτίζονταν από 9 άτομα, με τη δράση τους να τοποθετείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020. Διατηρούσαν συνολικά δώδεκα (12) οίκους ανοχής, από τους οποίους οι δέκα (10) στην Αττική και δύο (2) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πέντε διαμερίσματα, όπου μετέφεραν και εγκαθιστούσαν τα θύματά τους.

Στους οίκους ανοχής εξανάγκαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται έναντι του ποσού των πενήντα (50) ευρώ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ύπαρξη υπέρογκου χρέους, που κυμαινόταν από 2.600 έως 2.800 ευρώ, ενώ αφαιρούσαν από αυτές το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Βασίλης Κ. με την σύζυγο του Ειρήνη από Αλβανία η οποία φέρεται ως ιδιοκτήτρια 12 οίκων ανοχής που συντηρεί μαζί με τα 2 αδέρφια της. Ο Βασίλης Κ. είναι αυτός που διατηρούσε τον Οίκο Ανοχής στην οδό Κασάνδρας και κατανόμασε η 12χρονη από τον Κολωνό.


Τις τελευταίες μέρες ψιθυριζόταν στην πιάτσα ότι το σύστημα προστασίας στην ΕΛΑΣ που είχε καθιερώσει ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε, έχοντας βρει δεκάδες διεφθαρμένους αστυνομικούς προκειμένου να παρέχουν "κάλυψη" σε οίκους ανοχής και λέσχες χαρτοπαικτικές, "μπάζει νερά". Τα μυνήματα ήδη είχαν γίνει εμφανή αφού έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα και άλλα «χτυπήματα» σε χώρους όπου διακινείται η «εμπορία λευκής σαρκός».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η δολοφονία του Δημήτρη Μάλαμα άφησε κενό στην διαδοχή και στον ρόλο του προκειμένου να βρουν άκρες στην ΕΛΑΣ οι διάδοχοι του οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον "Νώντα" που έχει την έδρα στην Λεωφόρο Συγγρού, άλλα από ότι φαίνεται ή δεν έχει βρει ακόμα τις άκρες του ή είναι ο αδύναμος κρίκος σε κάτι πιο ισχυρό που υπάρχει. Η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι επικείμενες κρίσεις έχουν βάλει φωτιά στις διευθύνσεις της ΓΑΔΑ όπου ο κάθε διοικητής θέλει να δείξει αδιάφθορος στον νέο υπουργό σε σχέση με το παρελθόν και για όσα ακουγόντουσαν. Το γεγονός ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν υπουργοποίθηκε ίσως έβαλε μυαλό σε αρκετούς που έχουν αστέρια στους ώμους και εν επιθυμούν να έχουν την ίδια τύχη με αυτόν.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ένας εκ του κυκλώματος Μάλαμα, ο 74χρονος Κ.Μ. είχε βρεθεί δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμα του στην οδό Πατησίων τον Απρίλιο του 2021. Το θύμα είχε βρεθεί με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του με σκοινί και ύφασμα. Είχε χτυπήματα στο πρόσωπο ενώ το σπίτι του, χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, ήταν αναστατωμένο.

Ο Κ.Μ., όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης για την Greek Mafia, «ήταν εργαζόμενος σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Ο ρόλος του ήταν να παίρνει τις εισπράξεις της επιχείρησης και να τις παραδίδει σε συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του κυκλώματος». Η δίκη αυτή όπως είναι γνωστό, τέλειωσε με την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων καθώς το αποδεικτικό υλικό ήταν ελλιπές.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template