Independent: Τι ψάχνουν οι Κινέζοι 10 χιλιόμετρα κάτω από τη Γη;

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023


Η Κίνα ανοίγει μια νέα τρύπα βάθους 10.000 μέτρων στη Γη
με την ελπίδα να ανακαλύψει ένα μεγάλο απόθεμα φυσικού αερίου στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν. Αυτό θα είναι το δεύτερο εξαιρετικά βαθύ κινεζικό πηγάδι, μετά την έναρξη του πρώτου της πρότζεκτ στις 30 Μαΐου στη δυτική επαρχία Ξιντζιάνγκ, το οποίο θεωρείται το βαθύτερο πηγάδι της Ασίας και βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της λεκάνης Ταρίμ.

Από την Shweta Sharma/Independent

Ο μεγαλύτερος παραγωγός και διανομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, PetroChina Southwest Oil and Gasfield Company, ξεκίνησε τη γεώτρηση του νέου γεωτρύπανου που ονομάζεται Shendi Chuanke-1 Well στην επαρχία Σιτσουάν την Πέμπτη.

Η εξερεύνηση του Chuanke-1 είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του έργου γεώτρησης Deep Earth, το οποίο αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου υποδομής της Κίνας προκειμένου να «παρέχει ένα σημαντικό θεμέλιο και υποστήριξη για τη μελλοντική επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη πετρελαϊκών πόρων και φυσικού αερίου της Κίνας», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο China Electric Power News.

Εάν πετύχει, το έργο για την εξεύρεση αποθέματος φυσικού αερίου θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας –μια σημαντική πρόκληση για την Κίνα τα τελευταία χρόνια λόγω γεωπολιτικών συγκρούσεων, ελλείψεων και αστάθειας των τιμών.

Η Κίνα είναι ήδη ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο και οι εξαγωγές της υπερβαίνουν πλέον αυτές του πετρελαίου. Η χώρα επιδιώκει να εκπληρώσει τις ενεργειακές της ανάγκες στο εσωτερικό έως το 2025 στο πλαίσιο του τρέχοντος πενταετούς σχεδίου του Xi Jinping.




Η Σιτσουάν, μια νοτιοανατολική επαρχία που φημίζεται για την πικάντικη κουζίνα της και τα εντυπωσιακά ορεινά τοπία της, διαθέτει επίσης μερικά από τα πιο εκτεταμένα αποθέματα σχιστόλιθου της χώρας.

Οι κρατικοί πετρελαϊκοί γίγαντες, ωστόσο, αντιμετώπισαν προκλήσεις για την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της περιοχής λόγω της πολυπλοκότητας στο τραχύ έδαφος και της περίπλοκης υπόγειας γεωλογίας της.


Ο Ding Wei, ο αναπληρωτής διευθυντής του έργου, είπε ότι η επιχείρηση είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση γεωλογικών πληροφοριών από τα βάθη της Γης και τη δημιουργία μιας πρώτης τάξεως διεθνούς και τεχνικής ομάδας στην Κίνα. «Το έργο εξερεύνησης βάθους 10.000 μέτρων είναι ένα “μεγάλο εθνικό έργο” που συγκρίνεται με το έργο εξερεύνησης της Σελήνης», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με την China Electric Power News.

Αναγνώρισε ότι οι μηχανικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με «προκλήσεις παγκόσμιας κλάσης» κατά τη διάνοιξη της γεώτρησης λόγω των υπόγειων συνθηκών και του βάθους της γεώτρησης.

Τον Μάιο, η China National Petroleum Corporation δήλωσε ότι ξεκίνησε τη γεώτρηση στο βαθύτερο πηγάδι της Ασίας, σε βάθος 11.100 μέτρων στην Ξιντζιάνγκ. Το έργο προχώρησε και ως μια προσπάθεια μελέτης περιοχών του πλανήτη βαθιά κάτω από την επιφάνεια.

Η γεώτρηση Kola Superdeep, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία, κατέχει τον τίτλο της βαθύτερης ανθρώπινης τρύπας στον κόσμο, φτάνοντας σε βάθος 12.262 μέτρων.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template