Πωλήθηκε για 127 εκατ. ευρώ – Αυτό είναι το κάποτε ακριβότερο σπίτι της Αμερικής

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023


Κάποτε ήταν το ακριβότερο σπίτι των ΗΠΑ. Στις 2 Αυγούστου, μετά από 6 μήνες που βρίσκεται στις κτηματομεσιτικές αγορές, το Copper Beech Farm
, το «παλάτι» που διαθέτει μια κύρια κατοικία 13.500 τετραγωνικών μέτρων, πωλήθηκε. Η γιγαντιαία αυτή συναλλαγή σημείωσε νέο ρεκόρ για την πολιτεία του Κονέκτικατ, η οποία εκτιμά ότι θα αποφέρει στα ταμεία της πάνω από 800.000 δολάρια φόρων.













Το Copper Beech Farm, αποτελεί ένα αιωνόβιο παραθαλάσσιο κτήμα στο Γκρίνουιτς, που προηγουμένως είχε εκτιμηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια.
Το κτήμα είχε βγει στην αγορά ξανά το 2013, με τιμή 190 εκατομμυρίων δολαρίων, προτού πωληθεί για 120 εκατομμύρια το 2014, γεγονός που αποτελούσε ρεκόρ για την ακριβότερη πώληση κατοικίας στην Αμερική εκείνη την εποχή. Η σημερινή συμφωνία δημιουργεί πλέον νέο ρεκόρ για την ακριβότερη κατοικία που έχει πωληθεί ποτέ στην ιστορία της πολιτείας και για την ένατη ακριβότερη πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ.

“Η ευκαιρία να αγοράσει κανείς μια κατοικία αυτού του υψηλού διαμετρήματος είναι πραγματικά σπάνια“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Joseph Barbieri της Sotheby’s International Realty, ο οποίος κατείχε την αγγελία μαζί με τους συναδέλφους του Leslie McElwreath και Nikki Field. “Ήταν τιμή μας να μας ανατεθεί η εκπροσώπηση ενός τόσο απαράμιλλου, ιστορικού κτήματος σε μια από τις πιο περιζήτητες αγορές“.

Η McElwreath πρόσθεσε ότι ο αγοραστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη Stephanie Bo Li της Douglas Elliman, γοητεύτηκε από το Copper Beech αφού διάβασε γι’ αυτό στην Wall Street Journal και επισκέφθηκε το κτήμα μέσα σε ένα μήνα μετά την καταχώρισή του. “Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά”, δήλωσε ο McElwreath στην εφημερίδα. “Νομίζω ότι αναγνώρισαν ότι το ακίνητο πιθανότατα θα πήγαινε σε έναν αγοραστή όπου θα δεσμευόταν για γενιές και ότι αν δεν το αποφάσιζαν άμεσα κάποιος άλλος θα το αγόραζε“.





































Η πολυτέλεια του Γκρίνουιτς

Το κτήμα που αρχικά ονομάστηκε Kincraig, είναι ένα εκτεταμένο συγκρότημα 50 στρεμμάτων που δεσπόζει σε μια ιδιωτική χερσόνησο κατά μήκος του Long Island Sound και χρονολογείται από το 1898. Από τότε, η κατοικία των περίπου 13.500 τετραγωνικών μέτρων έχει υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις, με τους εσωτερικούς χώρους ωστόσο, να εξακολουθούν να παραπέμπουν στη βικτοριανή εποχή με την αρχική επένδυση από δρυ, τα ψηλά ταβάνια των 12 ποδιών, τα εννέα μεγαλοπρεπή τζάκια και τα γύψινα διαζώματα να δεσπόζουν.

Εκτός από ένα αρχοντικό γαλλικού αναγεννησιακού στυλ με οκτώ υπνοδωμάτια, η έκταση είναι εξοπλισμένη με δύο ιδιωτικές παραλίες, ένα γήπεδο τένις με χορτάρι, μια πισίνα μήκους 22 μέτρων, ένα αμαξοστάσιο και περίπου ενάμισι χιλιόμετρα ιδιωτικής πρόσβασης στην παραλία. Περιλαμβάνει επίσης ένα πυργόσπιτο τριών υπνοδωματίων και μια πέτρινη κατοικία με πύργο ρολογιού και δύο επιπλέον υπνοδωμάτια. Οι περιφραγμένοι κήποι του περιλαμβάνουν επίσης έναν οπωρώνα με μήλα και δυο θερμοκήπια.

















Ακόμα και αν οι κάτοικοι του Γκρίνουιτς δεν θα απολαύσουν οι ίδιοι το μεγαλείο του κτήματος, θα επωφεληθούν από την πώλησή του, καθώς η πόλη θα αποκομίσει σημαντικούς φόρους από την πώληση. «Είναι μια συναρπαστική μέρα για την πόλη του Γκρίνουιτς», δήλωσε την Πέμπτη, η δημοτική υπάλληλος Τζάκι Μπάντκινς. Ειδικότερα αν σκεφτούμε ότι η πόλη έχει προϋπολογίσει 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μεταβίβασης για ολόκληρο το οικονομικό έτος, το οποίο άρχισε την 1η Ιουλίου.
Φωτογραφίες: Sotheby’s International Realty
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template