Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι» του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023


Το πουλάω το σπίτι έλεγε ο Γιάννης Πάριος, καθώς τραγουδούσε το άσμα περί χωρισμού και από ό,τι φαίνεται τα λόγια αυτά τα ασπάζεται και ένας μεγιστάνας στο Ντουμπάι, καθώς μετά το διαζύγιό του, η έπαυλή του βγαίνει προς πώληση στην τιμή των 204 εκατ. δολαρίων, καθιστώντας την, το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στο Εμιράτο.

Το αρχοντικό που θυμίζει Βερσαλλίες έχει ένα παράδοξο: Ενώ αποτελείται από 5.600 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου, διαθέτει μόνο πέντε υπνοδωμάτια.

Αυτό είναι βεβαίως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το κύριο υπνοδωμάτιο είναι μεγαλύτερο από τα σπίτια των περισσότερων «κοινών θνητών», με εμβαδόν 370 τ.μ.

Η είσοδος έχει μεγάλες σκάλες και θόλο με χειροποίητο γυαλί

Στο ισόγειο του σπιτιού που βρίσκεται στη δημοφιλή γειτονιά Emirates Hills υπάρχουν δωμάτια για φαγητό και διασκέδαση. Άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν γκαράζ 15 αυτοκινήτων, 19 μπάνια, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, δύο θόλους, ένα ενυδρείο κοραλλιογενών υφάλων 80.000 λίτρων, υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος και δωμάτια πανικού. Η έπαυλη βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 65.000 τετραγωνικών μέτρων σε μια περιφραγμένη κοινότητα με θέα ένα γήπεδο γκολφ.


Επιπλέον υπάρχουν 12 δωμάτια προσωπικού με χώρο για έως και 25 άτομα και δύο τραπεζικές θυρίδες.

Το σπίτι διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, καθώς και λίμνη με ψάρια koi

Το ακίνητο με παρατσούκλι «Μαρμάρινο Παλάτι», χτίστηκε δίνοντας περίπου 22-27 εκατ. δολάρια για μάρμαρα από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας. Η κατασκευή διήρκεσε σχεδόν 12 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2018, σύμφωνα με την Luxhabitat Sotheby’s International Realty, η οποία πουλά το ακίνητο. Τα καθήκοντα περιλάμβαναν την εφαρμογή 700.000 φύλλων χρυσού από 70 ειδικευμένους εργάτες που δούλευαν για αυτό περισσότερο από εννέα μήνες. Το σπίτι είναι επί του παρόντος διακοσμημένο με περίπου 400 κομμάτια από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη, κυρίως αγάλματα και πίνακες του 19ου και του 20ου αιώνα. Μάλιστα είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για τη συμπερίληψη αυτών και των επίπλων στην αγορά.Ο αγοραστής θα μπορούσε να διαπραγματευτεί για την αγορά των έργων τέχνης- Δωμάτιο με συλλογή από ρολόγια αντίκες

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένας τοπικός κατασκευαστής ακινήτων, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί και που μετά το διαζύγιο μένει εκεί μόνος του.

«Δεν είναι το στυλ του καθενός», λέει ο μεσίτης της Luxhabitat Sotheby’s Kunal Singh, γνωρίζοντας καλά ότι οι αγοραστές είτε θα το λατρέψουν είτε θα το μισήσουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο του «Μαρμάρινου Παλατιού» είναι υπερδιπλάσια από ό,τι άλλα ακίνητα στο Emirates Hills.
Το κοράλλι σε αυτή τη δεξαμενή μεγαλώνει εδώ και 18 μήνες

Δύο άνθρωποι έχουν δει το σπίτι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόκειται για ένα Ρώσο που έστειλε εκπρόσωπο να δει το ακίνητο, αλλά θα πρέπει να βρει πώς να μετακινήσει αυτό το ποσό χρημάτων. Ο δεύτερος είναι ένας Ινδός πελάτης που έχει ήδη τρία ακίνητα στο Emirates Hills. Ωστόσο η γυναίκα του θα προτιμούσε κάτι πιο σύγχρονο.

«Αυτό είναι κάτι που θα αγόραζες για να το επιδείξεις – για να φέρεις μερικούς ανθρώπους της ελίτ, ηγέτες, πολιτικούς», λέει η Kerry Michael, διευθύντρια μάρκετινγκ για τον Luxhabitat Sotheby’s.
Ένα κοντινό πλάνο μερικών από τις μαρμάρινες λεπτομέρειες και σχέδιο

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template