Το οριστικό deal και οι λεπτομέρειες του! Στους μεγαλοεφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη πέρασε το 60% της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023


Το edolio5 με σχετικό ρεπορτάζ πριν αρκετές εβδομάδες σας είχε ενημερώσει για την μεγάλη αγοροπωλησία στο χώρο των ΜΜΕ και τους νέους δυνατούς παίκτες που παίρνουν μέρος με κυρίαρχη πλέον διάθεση στα Ελληνικά ΜΜΕ.
 

Δεδομένη θεωρείται πλέον η συμφωνία για την απόκτηση του 60%, τουλάχιστον, της εταιρείας Εκδόσεις Πρώτο Θέμα, που ελέγχει την εφημερίδα και την ομώνυμη ιστοσελίδα, από την ισχυρή συμμαχία των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. 

Η εφημερίδα και η ιστοσελίδα θα περιέλθουν στον έλεγχο της εταιρείας που έχει αποκτήσει τον Action 24. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σημερινοί μέτοχοι του «Πρώτου Θέματος» θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εφημερίδα και την ιστοσελίδα και αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

 Επίσης, συνεχίζονται οι συνομιλίες με τον Χρήστο Ράπτη για την απόκτηση της ιστοσελίδας iefimerida.gr και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αποτίμησης για το τελικό τίμημα που έχει ήδη συμφωνηθεί και μόνο από έκπληξη δεν θα γίνει η απόκτηση της.
H νέα ισχυρή συμμαχία στα media, που όπως δείχνουν τα πράγματα σε λίγο θα εξομοιώνεται με τον Όμιλο Μαρινάκη που έχει υπό τον έλεγχό της ήδη το Action 24, έχει αποκτήσει τηλεοπτικό χρόνο στο Attica TV και ελέγχει και το Flash.gr, μπορεί σε δεύτερη φάση να επενδύσει και σε μια ακόμη ιστοσελίδα άλλου επιχειρηματία-δημοσιογράφου, που έχει οικονομικό πρόσημο αλλά και σε 9 μικρότερα site που διατηρούν όμως παρέμβαση στην ειδησεογραφία. 

Με αυτά τα δεδομένα, δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες του ομίλου η επένδυση στο ραδιόφωνο, όπως είχε ακουστεί εξ αρχής ενώ σημειώνεται πως ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για επένδυση σε σταθμό εθνικής εμβέλειας προς το παρόν κάτι τέτοιο είναι εκτός πλάνου της τριανδρίας. 
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις των νέων επενδυτών στα ΜΜΕ με τις κυρίαρχες οικογένειες που έχουν παράδοση ως επενδυτές στον ίδιο χώρο (Μαρινάκης, Αλαφούζος, Οικογένεια Βαρδινογιάννη, Κυριακού) είναι άριστες, γεγονός που τους καθιστά ακόμα πιο ισχυρούς εξαιτίας των συμμαχιών αυτών που προφανώς λειτουργούν αμφότερα.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template