Σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση του Κασσελάκη να αλλάξει εκπρόσωπο Τύπου και γραμματέα ΚΟ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023


Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσει άμεσα η εσωτερική σφοδρή σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να αλλάξει εκπρόσωπο Τύπου και γραμματέα ΚΟ, μία μόλις ημέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς καμία συνεννόηση με τα κομματικά όργανα.

Περιφρόνηση του κόμματος και συμπεριφορές ιδιοκτήτη εταιρείας διαβάζουν σε αυτή την -αν μη τι άλλο- άκομψη κίνηση του νέου προέδρου παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αγώνες στην Αριστερά.

«Αφεντικό είναι ό,τι θέλει κάνει», τονίζει λάβρος ο Πάνος Λάμπρου, σχολιάζοντας ότι «το ξεσκόνισμα ξεκίνησε από τη διεύρυνση».

«Μία ημέρα μετά τη νίκη του στις «εσωκομματικές» εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας…» αναφέρει στην σκληρή ανάρτησή του.

Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Νίκος ΦίληςΟ Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Φίλη

Οι κινήσεις του Κασσελάκη αποδεικνύουν ότι ο «ενωτικός λόγος» και τα περί πρώτου και δεύτερου που είπε μπροστά στις κάμερες την πρώτη ημέρα της εκλογής του ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου, συμβουλή προφανώς κάποιου image maker, λένε με αγανάκτηση άνθρωποι που «έχτισαν» και στήριξαν στα δύσκολα τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα» τόνισε από την πλευρά του Νίκος Φίλης, που όλες αυτές τις ημέρες κρούει κώδωνα κινδύνου για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν την Κυριακή το κόμμα ηττήθηκε για τρίτη φορά είπε χαρακτηριστικά μιλώντας μάλιστα για την πιο επώδυνη ήττα. «Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», πρόσθεσε.
Αφεντικό είναι ό,τι θέλει κάνει

Αποχωρεί ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Απαντώτας σε ερώτηση του dailypharmanews, για το τι σηματοδοτεί η εκλογή Κασσελάκη για το πρόγραμμα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεροτζιάφας, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «παρά τις διακηρύξεις και την καλλιέργεια κλίματος σύγκρουσης απέναντι στον Μητσοτάκη η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ηγεμονεύεται από την νεοφιλελεύθερη στρατηγική».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για “την προστασία των αδυνάμων” , “το κοινωνικό κράτος” και “την υποστήριξη του ΕΣΥ”. Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template