Ηχηροί πλειστηριασμοί: Ώρα σφυριών για βίλα Βγενόπουλου και MLS – Καματάκη (pics)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023


Εκούσιοι, αλλά και…ακούσιοι πλειστηριασμοί για δύο «επώνυμες» περιπτώσεις έχουν προγραμματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αφενός ο εκούσιος πλειστηριασμός για τη βίλα του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, αφετέρου όμως να βγει στο σφυρί και το ακίνητο της εταιρείας MLS Πληροφορική στη Θεσσαλονίκη.

Η βίλα Βγενόπουλου

Για τη βίλα Βγενόπουλου η σχετική διαδικασία που έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων του, προέβλεπε αρχικά ότι το ακίνητο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 25 Μαΐου 2023, αλλά υπήρξε αναστολή. Ωστόσο, η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει, όπως και πριν, στα 4,2 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του και αναφερομένων στην έκθεση πλειστηριασμού ως «οφειλετών», δηλαδή της συζύγου του Αρετής Σουβατζόγλου, και των παιδιών του Φίλιππου Βγενόπουλου και Μελίνας Βγενοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοριστεί εκκαθαριστής της περιουσίας ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος και εξασφάλισε πέρυσι την σχετική άδεια από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου να προχωρήσει στην εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε περίπτωση που αυτός αποβεί άκαρπος, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, τούτο θα γίνει με ελεύθερη (πρόσφορη) πώληση και με το κατά το δυνατόν υψηλότερο, ενόψει των συνθηκών, τίμημα που θα συμφωνηθεί με τον αγοραστή.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο εκτάσεως 3.533,41 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, δηλαδή παλαιάς διώροφης οικίας συνολικής επιφανείας 402,89 τ.μ., νεότερης διώροφης οικίας επιφάνειας 573,71 τ.μ. και υπογείου αμφοτέρων των οικιών επιφάνειας 394,94 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει και εξωτερική πισίνα 134,28 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Εκάλης επί της οδού Πάρνηθος. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, είναι περιοχή αμιγώς οικιστική και χαρακτηρίζεται από όμορφο φυσικό περιβάλλον (είναι κατάφυτη) και καλή ρυμοτομία. Επιπλέον, είναι σχετικά αραιοδομημένη, με χαμηλό Συντελεστή Δόμησης και αποτελεί τόπο συγκέντρωσης πολυτελών και υπερ-πολυτελών μονοκατοικιών και οικοπέδων προς ανέγερση αντίστοιχης χρήσης και ποιότητας ακινήτων.
Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει πλακοστρωμένους διαδρόμους καθώς και φυτεύσεις με μεγάλα και αιωνόβια δένδρα όπως πλατάνια, πεύκα, κέδρους, κυπαρισσοειδή κ.α.

Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει πισίνα ορθογώνιου σχήματος με ημικυκλική απόληξη στην μία πλευρά, ενώ διαθέτει περιμετρική κρυφή υπερχείλιση και εσωτερικό στεγανό φωτισμό στα πλευρικά τοιχώματα.

Περιμετρικά της πισίνας το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με αντιολισθητικές μαρμάρινες πλάκες. Επιπλέον, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.Σε όλη την έκταση των υπαίθριων διαμορφώσεων υπάρχουν είτε χαμηλά φωτιστικά πορείας είτε φωτιστικά διάχυτου φωτισμού νυκτός. Το οικόπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο, ενώ στην πρόσοψη η περίφραξη αποτελείται από τοιχίο λιθοδομής και κιγκλίδωμα.
Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι. Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89,00 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.
Τα δύο κτίσματα


Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ος όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, στοιχείο μοναδικότητας του ακινήτου. Το τμήμα αυτό εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με άδεια οικοδομής του 1994 πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση.

Το νεότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, σε επαφή με το παλαιό τμήμα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. Το τμήμα αυτό κατασκευάστηκε περί το 2003 με άδεια οικοδομής του 2002 και είναι πιθανότατα κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στοιχεία πληρώσεως οπτοπλινθοδομές με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Το στυλ του είναι αντίστοιχο της εποχής κατασκευής του.


Συνοπτικά, ως γενικά χαρακτηριστικά, εσωτερικά, διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας είτε πλάκες γρανίτη. Τα κουφώματα είναι από αλουμίνιο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι ρολά ηλεκτρικά ανοιγόμενα.Επιπλέον διαθέτει ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ επ αυτών και κρυφούς φωτισμούς. Πλησίον του κεντρικού κλιμακοστασίου υπάρχει μικρό αίθριο που προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό. 
Συνολικά, εσωτερικά η κατοικία διαθέτει 7 υπνοδωμάτια (εκ των οποίων τα 2 master) πλέον των υπνοδωματίων προσωπικού, 3 σαλόνια και 2 τραπεζαρίες, επιπλέον 2 καθιστικά και 2 κουζίνες, 2 ανελκυστήρες και συνολικά 6 τζάκια. Η κατάστασή του ακινήτου χαρακτηρίζεται πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον 5 έτη.

Η MLS και η διόρθωση της τιμής

Τριάμισι σχεδόν χρόνια μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της MLS Πληροφορική και ενώ δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα ανάκαμψης, έφτασε και η ώρα των πλειστηριασμών. Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Γιάννη Καματάκη στη Θεσσαλονίκη. Επισπεύδουσα είναι η Procredit Bank (Bulgaria) EAD ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησης.Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο είναι ένα οικόπεδο με αριθμό ιδιωτικής αρίθμησης Α4 στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια του Δήμου Πυλαίας, Νομού Θεσσαλονίκης, εμβαδού 1.410,44 τ.μ.

Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ 523,70 τ.μ., καθώς και τρεις ορόφους.

Το ακίνητο περιήλθε στην MLS Πληροφορική κατά πλήρη κυριότητα τον Φεβρουάριο του 2008. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το οικόπεδο και το κτίριο ορίστηκε αρχικά στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η οφειλέτιδα εταιρεία άσκησε ανακοπή ζητώντας την αύξηση της τιμής εκκίνησης από τα 1,6 εκατ. ευρώ, στα 4,1 εκατ. ευρώ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 13 Νοεμβρίου έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή αποφασίζοντας την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 2 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας – Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στο οποίο μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις της νέας οικονομίας καθώς και ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Η άνοδος και η πτώση

Η MLS (Making Life Simple) Innovation Inc. ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1989 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Μάιο του 2001 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αποτέλεσε για χρόνια μια από τις πλέον πρωτοπόρες και δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της πληροφορικής, ενώ ανέπτυξε δεκάδες σχετικά προϊόντα και πλατφόρμες με βασικό το MAIC. Στο peak της περί τα τέλη του 2015, η MLS έφτασε να κατέχει μερίδιο 17% στην ελληνική αγορά των υπολογιστών tablet.Ωστόσο, από το φθινόπωρο του 2019 έγιναν γνωστά τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας. Η διοίκηση υπό τον Γ. Καματάκη αναζήτησε στρατηγικό επενδυτή και για κάποιο διάστημα υπήρχαν φήμες για ενδιαφέρον της Corinth Capital, το οποίο όμως τελικά δεν ευοδώθηκε. Έκτοτε η εταιρεία έχει εισέλθει σε βαθιά κρίση, με σχεδόν μηδενική δραστηριότητα και αδυναμία πληρωμής των ομολογιακών δανείων της
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template