Wall Street: Ισχυρές απώλειες για τους δείκτες μετά το πολυήμερο ανοδικό σερί

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από εννέα διαδοχικά θετικά κλεισίματα, παρουσιάζοντας σημάδια εύλογης κόπωσης που οδήγησαν την αγορά σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.


Στην πτώση του S&P 500 συνέβαλε σημαντικά η βουτιά 12% που κατέγραψε η μετοχή της FedEx, τα οικονομικά μεγέθη της οποίας απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 475 μονάδες ή 1,27% στις 37.082 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,47% πέφτοντας στις 4.698 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στο -1,5%, κλείνοντας στις 14.777 μονάδες.

Απώλειες σημείωσαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 3,85% χάνοντας επτά μονάδες βάσης, και το 2ετές να υποχωρεί στο 4,39%, υποχωρώντας κατά πέντε μονάδες βάσης.

Παρά τις σημερινές απώλειες, οι δείκτες της Wall Street ετοιμάζονται να κλείσουν με κέρδη τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και το 2023, καθώς οι προσδοκίες των αναλυτών για μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα βελτιώνουν αισθητά το επενδυτικό κλίμα.

Σε επίπεδο μήνα, ο S&P 500 κερδίζει πάνω από 3% και 22% στο έτος, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται στο +3% και στο +12%, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 4% και κατά 41%, σημειώνοντας την καλύτερη ετήσια επίδοση από το 2020.



Στο ταμπλό, άνοδο 1% σημείωσε η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, που έφτασε σε υψηλό 52 εβδομάδων. Η μετοχή της General Mills υποχώρησε κατά 3,57%
, καθώς τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών, ενώ απώλειες 1,55% κατέγραψε η μετοχή της Salesforce, λόγω της υποβάθμισης της σύστασης από τη Wells Fargo σε «equal».

Στα εμπορεύματα, με μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ. Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε στα 2.047 δολάρια ανά ουγγιά με πτώση 0,2%, ενώ η τιμή spot να έχασε 0,3% και διαμορφώθηκε στα 2.034 δολάρια ανά ουγγιά.

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση
, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της αύξησης των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Το brent παράδοσης Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,6% κλείνοντας στα 79,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αρχικώς υψηλότερα κέρδη του αργού μειώθηκαν εξαιτίας της παραγωγής – ρεκόρ των ΗΠΑ, και διαμορφώθηκαν στο +0,4% και τα 74,22 δολάρια το βαρέλι.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template