Άνοδο ο S&P 500 στη Wall Street, αλλά ηχηρή πτώση της Tesla με απώλειες 12,13%.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024


Σε νέο ιστορικό υψηλό, για πέμπτο συνεχόμενο κλείσιμο, έκλεισε ο S&P 500 στη Wall Street, με την αγορά να βρίσκει ώθηση από τα απρόσμενα νέα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και την αύξηση των αιτήσεων για καταβολή επιδόματος ανεργίας.


Ο Dow Jones επέστρεψε μετά από δύο αρνητικές συνεδριάσεις σε ανοδικό έδαφος, κλείνοντας στις 38.049,13 μονάδες με άνοδο 0,64%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.894,16 μονάδες με κέρδη 0,53% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.510,50 μονάδες με άνοδο 0,18%.


Tα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειχναν πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησε στο 3,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, από 4,9% ένα τρίμηνο πιο πριν. Ωστόσο το ποσοστό αυτό ήταν πολύ καλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 214.000, που ήταν πάνω από όλες τις εκτιμήσεις.
Πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις αυριανές ανακοινώσεις για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Δεκέμβριο, μια μέτρηση του πληθωρισμού η οποία προτιμάται από τη FED για τις αποφάσεις της.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η προσοχή στράφηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις της Telsa, η οποία δεν κατάφερε να επαληθεύσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, λόγω των μειωμένων τιμών στα μοντέλα της. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει μια πτώση της ανάπτυξής της το 2024, καθώς μετατοπίζεται σταδιακά προς την παραγωγή νέων μοντέλων.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε την Πέμπτη με απώλειες 12,13%.


Από την άλλη, η IBM σημείωσε άλμα 9,49%, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη μετοχή του Dow Jones, αφού η εταιρεία τεχνολογίας δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Περισσότερες από το ένα πέμπτο των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία αυτή τη σεζόν κερδών, σύμφωνα με το FactSet. Σχεδόν το 74% αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας.

Πέρα από τη IBM, ισχυρή άνοδο από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσαν οι Dow (3,48%), Caterpillar (3,47%) και Walgreens Boots Alliance (3,31%). Μόλις 4 μετοχές από τις 30 του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, με την Boeing να κλείνει στο -5,72%, τη UnitedHealth Group στο -3,86%, τη McDonald’s στο -1,08% και την Apple στο -0,17%.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template