Nvidia: Ξεπέρασε τα 2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024


Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η μετοχή της Nvidia, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να σπάει σήμερα το φράγμα των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της κινείται ανοδικά για μία ακόμα συνεδρίαση, με ένα νέο ράλι να πυροδοτείται τόσο από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του τελευταίου τρίμηνου, όσο και από τις θεαματικές «επικές προβλέψεις» για την πορεία της το τρέχον τρίμηνο.

Τα κέρδη της Nvidia και ο ευρύτερος ενθουσιασμός της για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης βοήθησαν να τροφοδοτηθεί ένα παγκόσμιο ράλι στο χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον S&P 500 να κλείνει την καλύτερη μέρα του από τον Ιανουάριο του 2023.

Η Nvidia χρειάστηκε 24 χρόνια ως δημόσια εταιρεία για να φτάσει η αποτίμησή της στο 1 τρισεκατομμύριο δολάριο. Χάρη στον ρόλο του κατασκευαστή τσιπ στην τροφοδοσία την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία κατάφερε να προσθέσει ακόμα ένα τρισεκατομμύριο σε λιγότερο από εννέα μήνες.

Αστρονομικές αυξήσεις

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε έσοδα ύψους 22,10 δισ. δολαρίων για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 265% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 769%, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει ώθηση από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα τσιπ της Nvidia χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση τεράστιων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτά που αναπτύσσει η Microsoft και Meta.

Ο κατασκευαστής chip μοιράστηκε θετικές προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο, λέγοντας ότι αναμένει έσοδα περίπου 24 δισ. δολαρίων, καλύτερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές της Wall Street.

«Θεμελιωδώς, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για συνεχή ανάπτυξη»το 2025 και μετά, δήλωσε ο CEO της Nvidia Jensen Huang στους αναλυτές την Τετάρτη, ενισχύοντας το ανοδικό κλίμα γύρω από τη μετοχή.

Ο τομέας Data Center της Nvidia, ο οποίος περιλαμβάνει τις κάρτες γραφικών H100 της εταιρείας που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 409% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι στην Nvidia μόνο οφείλεται το ένα τρίτο των κερδών του δείκτη Nasdaq 100 φέτος.

Οι θετικές προοπτικές της Nvidia προκάλεσαν έναν γύρο αναβαθμίσεων από χρηματιστές την Πέμπτη. Η JPMorgan αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Nvidia από 650 σε 850 δολάρια, ενώ η Bank of America Global Research αύξησε τον στόχο της από 800 σε 925 δολάρια.


Το κέρδος της Πέμπτης κατέστησε την Nvidia την τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ξεπερνώντας την Amazon.com και την Alphabet μετά από κόντρα με τις δύο τεχνολογικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει αναδειχθεί βαρόμετρο για την πορεία της Τεχνητής Νοημοσύνης

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template