Δαυίδ εναντίον Λεβέντη: Ο ξάδερφος πήρε το σπίτι στις Σπέτσες (pics)

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024


Την περασμένη Πέμπτη το πρωί ο καιρός στις Σπέτσες ήταν μουντός αλλά ακόμη και το ψιλόβροχο που έπεφτε δεν απέτρεψε τον Χρήστο Λεβέντη να παραλάβει το σπίτι του ξαδέρφου του Άλκη Δαυίδ, το οποίο απέκτησε μέσω του γνωστού πλειστηριασμού τον περασμένο Σεπτέμβριο με αντίτιμο 12.120.014 ευρώ.


Μόνο που για να γίνει αυτό χρειάστηκε να παρέμβει η μητέρα του Άλκη Δαυίδ στην οποία ανήκει ονομαστικά η κατοικία, που παρά τις έντονες αντιρρήσεις του γιου της, θέλησε να βάλει ένα τέλος στην ενδοικογενειακή διαμάχη.

Γι’ αυτό αποφάσισε να παραχωρήσει την κατοικία στον Χρήστο Λεβέντη, μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή του Άλκη Δαυίδ κατά του πλειστηριασμού, η οποία εκδικάστηκε στις 23 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.
Θέλησε με αυτό τον τρόπο να δώσει τέλος στον ιδιότυπο εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες Δαυίδ και Λεβέντη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού πιστεύει ότι τέτοιες καταστάσεις, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορούν να έχουν για δύο δυναστείες που έχουν πορευτεί μαζί εδώ και δεκαετίες στο επιχειρείν.

Κάτι που μπορεί να μην βρίσκει σύμφωνο τον γιο της Άλκη, ο οποίος όμως σεβάστηκε την απόφασή της μητέρας του παρόλο που ήταν εντελώς αντίθετος, αφού θεωρεί ότι ο ξάδερφός του Χρήστος Λεβέντης έπαιξε unfair «χτυπώντας» το σπίτι της θείας του.

«Η παρούσα κατάσταση είναι κάτι προσωρινό» δήλωσε στο «newmoney.gr» μετά την τελευταία εξέλιξη σημειώνοντας: «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ότι αφορά το σπίτι θα επανέρθει στην πρότερη κατάσταση μετά τις νομικές κινήσεις που ετοιμάζω. Όλο αυτό είναι πολύ στενάχωρο. Φανταστείτε ότι απείλησαν να σκοτώσουν τα σκυλιά μου και ο Χρήστος ενώ ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή μου, αντί να με υποστηρίξει συμπεριφέρεται άνανδρα πίσω από την πλάτη μου».


\
Ευρισκόμενος στην Αντίγκουα ο Άλκης Δαυίδ δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά να αποδεχθεί την απόφαση της μητέρας του, ενώ από χθες φέρεται να ξεκίνησε έναν νέο κύκλο αγωγών στην Αμερική, για την υπόθεση που του κόστισε-προσωρινά μόνο όπως επιμένει-την κατοικία στις Σπέτσες.

Το σπίτι που έχει περάσει από παιδί αμέτρητα καλοκαίρια μαζί με τον ξάδερφό του Χρήστο Λεβέντη, όταν αμφότεροι έπαιζαν με τις ώρες, ενώ οι γονείς τους χαλάρωναν στον κήπο ή στην πισίνα. Προφανώς κανείς τους δεν φανταζόταν ότι μετά από δεκαετίες θα ερχόταν η στιγμή που ο ένας θα έβρισκε τον άλλο απέναντί του και θα χρειαζόταν η παρέμβαση της Δήμητρας Δαυίδ, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της διαμάχης.
Μιας διαμάχης που άρχισε λίγες ώρες μετά τον περιβόητο πλειστηριασμό της κατοικίας του Άλκη Δαυίδ στο αγαπημένο του νησί, όταν έγινε γνωστό ότι ο ξάδερφός του κατάφερε να πλειοδοτήσει κατά την διάρκεια της διαδικασίας.


Η σύγκρουση και τα εξώδικα

Και ήταν αυτός ο πλειστηριασμός που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου προκαλώντας την οργή του Άλκη Δαυίδ για την κίνηση του Χρήστου Λεβέντη, που την θεώρησε χτύπημα κάτω από την μέση. Με την κίνησή του να ζητήσει το σπίτι, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής του Δαυίδ η οποία εκδικάστηκε στις 23 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού, έδειξε ότι δεν έχει πρόθεση να συζητήσει το θέμα.

Ο ξάδερφός του απασφάλισε για τα καλά όταν έλαβε προ μηνών το εξώδικο του Χρήστου Λεβέντη με το οποίο τον καλούσε να του παραδώσει την εμβληματική κατοικία στις Σπέτσες.

Του απάντησε επίσης με εξώδικο σε πολύ σκληρό τόνο κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνηθέντων στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έκπληκτος πληροφορήθηκα προ ημερών ότι ζήτησες να σου παραδώσω την οικία μου στη θέση «Παναγία Αρμάτα ή Αρμάδα», ευρισκομένη στο υπ΄ αριθμ. 449 Ο.Τ. του ομωνύμου Δήμου της νήσου Σπετσών, κάτι για το οποίο γνωρίζεις καλώς, με βάση τα συμφωνηθέντα, ότι δεν έχεις δικαίωμα να πράξεις».Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτική: «Γνωρίζεις καλά ότι η εν λόγω οικία που εκπλειστηριάστηκε στις Σπέτσες την 27/9/2023 είναι ιδιοκτησία μου και έχεις αναγνωρίσει τη συμφωνία που έχουμε καταρτίσει, προκειμένου να παραμείνει η εν λόγω ιδιοκτησία στη μητέρα μου Δήμητρα χήρα Ανδρέα Δαυίδ, μέτοχο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΜΦΙΑΛΏΣΕΩΝ Α.Ε.», η οποία κατοικεί στην οικία αυτή μέχρι και σήμερα, εντός της οποίας ευρίσκονται πράγματα αξίας, πίνακες και άλλα κινητά πράγματα».

Ακολούθως ο Δαυίδ τονίζει στον ξάδερφό του: «Όπως γνωρίζεις, η μητέρα μου Δήμητρα Δαυίδ ασκεί τη νομή της εν λόγω ιδιοκτησίας ήδη για χρονικό διάστημα πέραν των σαράντα (40) ετών. Όπως σου έχω εκθέσει, σε περίπτωση που επιθυμείς να αποκτήσεις την κυριότητα του ακινήτου από τη μητέρα μου, οφείλεις ποσόν τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000) Ευρώ ως τίμημα μεταβίβασης του εν λόγω ακινήτου, και έχεις αποδεχθεί την ανωτέρω συμφωνία μας».

Το εξώδικό του κατέληγε με επιθετικό ύφος προς τον Χρήστο Λεβέντη: «Για τους λόγους αυτούς καλείσαι να απέχεις από οποιαδήποτε όχληση σε βάρος εμού και της μητέρας μου επί της ιδιοκτησίας στη θέση «Παναγία Αρμάτα ή Αρμάδα. Να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη, νομική ή πραγματική, περί αποβολής μου από την εν λόγω οικία, τη νομή και κατοχή της οποίας έχει η μητέρα μου Δήμητρα χήρα Ανδρέα Δαυίδ, και για οποιαδήποτε παρενόχλησή της θα ασκήσω κάθε δικαίωμα που παρέχει ο νόμος επιφυλασσόμενος για τις αστικές και ποινικές ευθύνες σου περί αυτοδικίας».

Η συνέχεια αναμένεται αν μη τι άλλο, συναρπαστική.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template